Volkswagen va deschide 3 fabrici noi în China: cerere mare de SUV-uri și mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume

de Petre Barac
Marti, 29.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va deschide 3 fabrici noi în China, alături de partenerul local FAW, ca urmare a cererii mari pentru SUV-uri și mașini electrice, sectoarele cu creștere accelerată pe cea mai mare piață auto din lume.

Volkswagen este unul dintre constructorii care vrea să-și extindă producția în China și să aibă un acces mai facil pe piață prin reducerea tarifelor pentru import. Vânzările nemților au crescut cu 13% în China, pe primele patru luni din 2018, la un total de 1.34 milioane de unități.

În continuare, grupul Volkswagen vrea să deschidă 3 fabrici noi în China, în parteneriat cu grupul local FAW, respectiv în Tianjin, Foshan și Qingdao. Cea din urmă a fost deschisă de curând și se va ocupa de construcția noului model Bora pe plaftorma MQB, pe lângă producția de baterii pentru mașinile electrice.

Fabricile din Foshan și Tianjin vor fi deschise în iunie, respectiv august anul acesta. În următorii 7-8 ani, Volkswagen vrea să lanseze 40 de modele noi pe piața din China.

Investițiile totale pregătite de nemți și partenerii chinezi se ridică la circa 15 miliarde de euro. Banii vor fi folosiți pentru proiecte privind electrificarea, conducerea autonomă, digitalizarea sau serviciile de mobilitate.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru