Volkswagen va fi primul concern care vinde 10 milioane de unităţi într-un an

de Sebastian Toma
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen îşi va atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume înainte de termenul stabilit iniţial, anul 2018, informează Automotive News.

Esential 10 milioane de unităţi pe an vrea Concernul Volkswagen să vândă pe an până în 2018.
9.28 milioane de unităţi a vândut concernul german în 2012.
Grupul Volkswagen a vândut 92.8 milioane de unităţi în 2012, o creştere de 12 procente faţă de anul precedent. Veniturile companiei au atins 192.70 miliarde de euro, o creştere de 21 procente faţă de anul precedent. În raport cu planul oficial, care va fi derulat până în 2018, concernul şi-a depăşit ţintele de creştere, informează cei de la Automotive News, care au discutat cu Martin Winterkorn, CEO-ul grupului din Wolfsburg. Winterkorn le-a spus că nu are nicio îndoială privind atingerea anticipată a acestui ţel îndrăzneţ, care va marca două evenimente importante: Volkswagen devine cel mai important constructor de automobile din lume şi, totodată, primul constructor de automobile care vinde mai mult de 10 milioane de unităţi într-un an.

Bernd Osterloh, preşedinte adjunct al consiliului de conducere a concernului Volkswagen şi oficial din cadrul sindicatelor, consideră că Grupul Volkswagen are nevoie de o nouă strategie de creştere şi de un nou obiectiv.

Potrivit lui Osterloh, Volkswagen pregăteşte deja ţintele pentru 2022. Tot Osterloh spune că Grupul Volkswagen nu-şi va atinge obiectivul pentru 2018 încă din 2013.

Urmareste Automarket
Martin Winterkorn este de părere că nu trebuie să schimbe nimic la strategia companiei, preferând să urmeze drumul stabilit anterior. În ceea ce priveşte planurile de viitor, CEO-ul Grupului Volkswagen preferă să se abţină de la declaraţii şi previziuni, spunând că va adapta planurile companiei doar dacă acest lucru va fi necesar, moment în care vor acţiona aşa cum dictează situaţia.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • corect:nu ce vinzi e important ci....CUM.unii au vandut pamant pe luna...bravo lor!
    4 3
  • Ivanoff
    Ya, sure...
    Asta poate dc pe japonezii de la Toyota ii mai lovesc un tzunami iar pe americanii de la GM ii rapesc extraterestii.
    Sau poate mai cumpara o marca de volum si in stilul GM insumeaza tot de la mopede pana la camioane sau de la Holden pana la Chevy ca altfel in afara de Europa prea bine domnii de la VAG nu sunt vazuti.
    Si atentie, spun bine WAG fiindca doar VW e departe rau ca numar de unitati fara sa cumuleze cu restul de N-spe alte marci din concern...
    11 21
  • Ce n-a reusit Hitler reusesc nenii astia!
    8 3
  • dementa asta de a te extinde nu e buna ! ;este exact ca un buboi care creste la nesfarsit pana ce ajunge sa se sparga intr-un final; si toyota trece prin asa ceva si n-a facut decat sa scape de sub control calitatea produselor pe care le comercializeaza
    Din pacate cumparatorii de rand vor fi cei defavorizati
    9 0
  • @sebastiantoma:

    "Grupul Volkswagen a vândut 92.8 milioane de unităţi în 2012" - cum dracu' au ajuns la cifra asta?! Poate ai vrut sa scrii 9.28 milioane.

    Ce e cu voi, fratilor? Va ganditi la vacanta? Pai, atunci, luati o pauza, nu ne mai dezinformati!
    10 2
  • AndreiRN
    Si jumatate sunt vandute in China.
    9 7
  • @AndreiR
    In nici un caz nu mai multe decat vinde Toyota in China.
    5 2
  • Catalin
    si tot chinezii sunt de vina ca polueaza "batrana si suferinda" noastra planeta
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru