Volkswagen va lansa în 2020 o platformă online pentru vânzări: "Clienții nu vor mai merge la dealer pentru accesarea serviciilor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va lansa în 2020 o platformă online prin care va vinde mașini și servicii, va gestiona plățile ratelor și va furniza update-uri software, astfel încât clienții să nu mai facă vizite la dealeri.

Grupul Volkswagen a oferit în această săptămână o serie de detalii cu privire la dezvoltarea unei platforme online pentru vânzarea de mașini și servicii, ca parte a planurilor de a schimba radical rețeaua de dealeri din Europa.

Scopul principal al proiectului este ca persoanele interesate să poată cumpăra o mașină direct prin intermediul platformei online, cu tot ceea ce implică acest proces, inclusiv semnarea contractului și plata eventualelor rate.

"Volkswagen va dezvolta o platformă pe internet care va gestiona întregul proces de achiziție până la contractul final, inclusiv finanțarea, plățile și chiar serviciile de trade-in. Platforma online va avea o contribuție esențială la dezvoltarea unui nou model de vânzări", menționează constructorul german într-un comunicat de presă.

Platforma online va fi disponibilă începând din aprilie 2020, la timp pentru lansarea Volkswagen ID, primul model electric de sine stătător al producătorului german.

De altfel, toate modelele electrice din gama ID vor avea conexiune permanentă la internet și vor beneficia de update-uri software over-the-air.

Chiar dacă noua platformă va permite inclusiv vânzarea directă de mașini onine, Volkswagen își propune să vândă în special software și diverse servicii online pentru clienți, prin care să crească astfel veniturile și să fidelizeze clienții.

Prin lansarea noii platforme online, clienții nu va mai trebui să viziteze dealerii. Volkswagen a anunțat primele intenții despre vânzările online de mașini încă din toamnă trecută, atunci când a menționat că va reduce rețeaua de 5.400 de dealeri existentă în prezent.

Via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Anonim
    Retardatii astia de la VW merg cu tupeul la maxim . Chiar cred ca cineva cumpara masina doar din poze fara sa o poata vedea live sau sa o testeze . Mult succes WV are balta peste
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru