Volkswagen va lansa un serviciu de car hailing cu mașini autonome: proiectul va debuta anul viitor în Israel, în parteneriat cu Mobileye

de Paul Cosma
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și divizia Mobileye de la Intel au semnat un parteneriat pentru lansarea unui serviciu de car hailing cu mașini autonome. Proiectul va debuta anul viitor în Israel cu primele teste, urmând ca lansarea comercială să aibă loc în 2022.

Grupul Volkswagen vrea să se extindă în zona serviciilor de mobilitate și a anunțat un parteneriat cu Mobileye (divizie Intel) prin care mașinile sale electrice să fie echipate cu tehnologii autonome.

Anul trecut, americanii de la Intel au achiziționat firma israeliană Mobileye cu scopul de a deveni un jucător important pe o piață aflată în creștere rapidă, aceea a mașinilor care “se conduc singure”.

Colaborarea VW – Mobileye vizează lansarea unui serviciu de car hailing cu mașini electrice și autonome. Proiectul va fi testat în Israel, cu sprijinul guvernului de la Tel Aviv, începând cu 2019, iar lansarea comercială a serviciului este programată pentru 2022.

O nouă companie, numită New Mobility în Israel, va folosi mașini electrice de la VW cu tehnologii autonome de la Mobileye, însă cele două companii au refuzat să comunice dacă serviciul va fi disponibil publicului larg la momentul lansării.

Via VW

Comentarii (1)

  • Englejilor de la Automarket, ce e aia "car hailing"?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru