Volkswagen vrea sa cumpere Zastava

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.03.2008
Volkswagen vrea sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al constructorului sarb Zastava.

Esential

99.9 % este procentul pe care il detine statul sarb in cadrul constructorului Zastava.

Volkswagen vrea sa isi extinda suprematia in Europa si se gandeste in prezent la o noua locatie de productie. Constructorul german intentioneaza sa cumpere uzina de automobile apartinand constructorului Zastava, detinut in prezent de statul sarb.

Potrivitul jurnalistilor locali, un grup de negociatori Volkswagen au vizitat uzina din Serbia chiar saptamana trecuta. Oficialii VW au declarat insa ca grupul german inca analizeaza posibilitatea preluarii uzinei.

Prin aceasta mutare, grupul german intentioneaza isi extinda productia pentru piata din Europa de Est, aflata in continua crestere. In acest moment, Zastava este detinuta in proportie de 99.9% de guvernul Serbiei. Autoritatile vor insa sa vanda 98.8% din pachetul de actiuni al constructorului local.

via | CarScoop

Comentarii (1)

  • prudentul
    de ce nu Fiat?
    Ciudat...să nu fie interesat Fiat de o extindere, prin cumpărarea Zastava? Ultimul model Zastava 10 (cel din foto) e pe platforma Punto, cu elemente de design de la Albea şi puţin de la Palio.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru