Volkswagen vrea să doboare recordul la Pikes Peak: germanii dezvoltă un prototip electric pentru cursa americană

de Daniel Popescu
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit prima imagine cu un prototip electric pe care îl dezvoltă cu scopul ca anul viitor să doboare recordul în cursa de la Pikes Peak.

Volkswagen a publicat în această săptămână un teaser pentru ceea ce părea a fi o mașină de curse, iar constructorul german a confirmat în cele din urmă că va dezvolta un prototip electric pentru cursa de la Pikes Peak.

Prima imagine este suficient de misterioasă pentru a nu dezvălui prea multe detalii, însă designul este unul asemănător cu cel întâlnit la clasa de prototipuri LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Vorbim despre un prototip electric care va beneficia de o "baterie inovatoare", însă Volkswagen nu a oferit încă și alte detalii despre design sau performanțele tehnice.

Totuși, constructorul a menționat că își propune să stabilească un nou record pentru prototipuri electrice în cursa de la Pikes Peak de anul viitor, care va avea loc în 24 iunie. În prezent, recordul la această categorie este deținut de Rhys Millen, care a fost cronometrat anul trecut cu 8 minute și 57.118 seconde. În schimb, recordul absolut este deținut de nonuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb începând din 2013, atunci când francezul a fost cronometrat cu 8 minute și 13.878 secunde.

Cursa de la Pikes Peak are loc în Colorado pe un traseu cu lungimea de 20 de kilometri care se încheie la o altitudine de 4.300 de metri deasupra nivelului mării, iar piloții urcă 1.432 de metri de la start la linia de sosire și trebuie să înfrunte 156 de viraje. Unul dintre avantajele de a concura cu un prototip electric este că performanțele motorului nu sunt influențate de altitudinile ridicate, așa cum se întâmplă în cazul mașinilor cu unități de propulsie convenționale.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru