Volvo a lansat un sistem care poate evita accidentele

de Bogdan Mirică
Marti, 07.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo este tot mai aproape de maşina în care nu se va mai muri şi în care nu vor mai exista răniri grave. Suedezii au dezvoltat un sistem care poate anticipa accidentele şi le poate evita.

Volvo mai face un pas către ţinta pe care a fixat-o pentru anul 2020: nici un pasager al unui automobil Volvo nu va muri sau nu va fi serios rănit într-un accident de circulaţie.

Constructorul suedez a lansat astăzi un sistem de siguranţă capabil să găsească soluţii menite să evite accidentele iminente. Provocarea a constituit în crearea unui sistem de detectare, compus din toţi acei senzori instalaţi pe o maşină. A fost dezvoltat astfel un sistem centralizat de comandă, botezat Sensor Fusion, care permite tehnologiilor instalate (camere video, radare şi GPS-uri) că comunice eficient între ele.

Esential 2020 este anul în care Volvo promite prima maşină în care nu se moare şi nu vor exista răniţi grav.
Cu ajutorul acestei coeziuni, sistemul poate oferi o vedere la 360 de grade a mediului de rulare şi perceperea unor potenţiale scenarii de evitare a accidentelor în situaţii limită. Tot acest sistem de vedere la 360 de grade poate detecta obiecte pe care şoferul nu le-ar putea vedea.

Conglomeratul de sisteme analizează constant ameninţările din jurul maşinii şi poate chiar asista şoferul ajustând direcţia şi frâna.

Acest sistem a fost deja inclus pe două maşini de test, care probează eficienţa.

Comentarii (6)

  • Ce rost mai are sa conduci asa masina. Cu te va salva cand un cretin beat se baga din senin in masina ta sau apare vreun dobitoc ca ala de saptamana trecuta care sa sinucis prin coliziune frontala cu o masina plina de oameni. Astia de la Volvo is plini de bullshit. Trebuie o masina care sa reziste la absolut orice fel de impact nu una cu electronice de cacat care nu te salveaza decat de tine insuti nu si de restul si dupa 10 ani cine stie daca vor mai functiona
    6 26
  • Andrey
    @Sam Prietene nu poti sa contruiesti o masina care sa reziste la absolut orice impact. Chiar daca habitaclul ramane intact, forta G si energia cinetica la un accident frontal la peste 100km/h de exemplu sunt absolut uriase iar pasagerii sufera vatamari interne si hemogragie interna si in scurt timp sunt pa.
    8 0
  • @Sam, ti-as raspunde dar iar risc sa fiu ban-at... Pur si simplu esti nul cu asa filozofie!
    13 0
  • @Sam, ar trebui sa te ia aia de la Volvo sa le mai prezinti niste situatii de la noi...chiar vor face super upgrade-uri la sistemul de siguranta. Dupa tine, vor scoate tancuri cu tabla de 40...
    6 0
  • @Sam - Tancul rezista la orice fel de impact. Dar asta nu inseamna ca este sigur si pentru cei din jurul lui. Gandeste inainte sa scrii ;)
    0 0
  • Pretenilor poi sa va spun k eu in acest moment umblu sa patentez un dispozitiv ce frineaza o masina de 2 tone de la 150km/h la 0 in doar 20metri sau mai putin depinde de configurare si functioneaza pe ori ce vreme, tip de asfalt adica gheatza umed uscat etc. problema e ca inca nu am la cine sa o vind avind in vedere k procesul de patentare dureaza ca 2 ani dupa aia implementarea in practica etc. preconizez iesirea pe masinile de serie in urmatori 10 ani asa k pina atunci cam or sa mora destui oameni,milione in toata lumea
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru