Volvo a terminat modernizarea uzinei unde va produce noul XC90

de Bogdan Mirică
Joi, 24.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a terminat investiţiile în cadrul uzinei sale din Torslanda, recent ajunsă la venerabila vârstă de 50 de ani. Aici, Volvo va produce noua generaţie a SUV-ului XC90.

Volvo face ultimele pregătiri înaintea lansării noii generaţii XC90. SUV-ul este aşteptat să ajungă pe piaţă în primăvara anului viitor, fiind deja anticipat de o serie de concepte în cadrul ultimelor saloane auto europene.

Volvo Concept XC Coupe, un nou pas înspre viitorul XC90

Recent, Volvo a făcut publice şi modificările aduse fabricii sale din Torslanda, locul unde viitorul XC90 va fi asamblat. Uzina împlineşte 50 de ani de existenţă zilele acestea şi se bucură de atenţia constructorului suedez, care a extins capacitatea de producţie de la 200.000 la 300.000 de vehicule anual.

Volvo susţine că această investiţie era un pas necesar pentru a atinge ţinta de vânzări de 800.000 de maşini pe an, fixată pentru următoarea perioadă. Proiectul este unul destul de ambiţios şi calificat de mulţi ca fiind chiar utopic, având în vedere că în 2013 constructorul suedez a vândut doar 427.840 de maşini.

Esential 300 de roboţi va folosi Volvo pentru producţia lui XC90.
800.000 de unităţi vândute anual este ţinta Volvo în următorii ani.
427.840 de unităţi Volvo s-au vândut în total în 2013.
Majoritatea modificărilor aduse uzinei din Torslanda au vizat secţia de caroserie, acolo unde va lua naştere noua platformă modulară SPA, gata să deserveacă mai multe modele viitoare, printre care XC60, S90, S60, V60.
XC90 va fi primul produs dezvoltat pe această platformă, de unde şi interesul acordat acestei secţii.

Uzina va folosi aproximativ 300 de roboţi, însă Volvo susţine că a redus mult nivelul de automatizare în cadrul procesului de producţie, încercând să echilibreze balanţa între forţa de muncă robotizată şi angajaţi. Procesul de producţie în secţia de caroserie va deveni astfel mai flexibil.

Investiţiile aduse uzinei din Torslanda fac parte dintr-un program de 11 miliarde de dolari, cheltuiţi de Geely, constructorul chinez care deţine Volvo. O parte din această sumă va merge către dezvoltarea de noi platforme şi o parte către noile motoare diesel şi benzină.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru