Volvo a vândut 500.000 de unităţi XC60

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo sărbătoreşte vânzarea a 500.000 de unităţi XC60. În urmă cu doi ani, modelul trecea de primele 100.000 de unităţi vândute.

Volvo a reuşit să vândă 500.000 de unităţi XC60 în şase ani de la lansarea pe piaţă a crossoverului său. Trecând peste acest hotar de vânzări, XC60 devine cel mai bine vândut model Volvo din ultimii cinci ani. Rezultatele lui XC60 sunt cu atât mai impresionante dacă ne uităm la primul hotar de vânzări al modelului, de 100.000 de unităţi vândute, atins în 2012. Practic, realizarea interesantă a suedezilor este că au reuşit să vândă aproape 400.000 de unităţi XC60 în ultimii doi ani. Doar în primele patru luni ale anului curent, Volvo a vândut 41.920 unităţi XC60 la nivel global, o creştere de 24.2 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Test drive Volvo XC60 facelift

Exemplarul Volvo XC60 cu numărul 500.000 a plecat în Statele Unite ale Americii, cea mai mare piaţă pentru acest model. Americanii au cumpărat aproape 73.000 de unităţi XC60 în ultimii şase ani, urmaţi de chinezi, cu 70.000 de unităţi. Pe următoarele poziţii în clasamentul vânzărilor lui XC60 se află Germania, Suedia şi Regatul Unit, spun datele publicate de Volvo Cars.

Compania suedeză a reuşit să vândă aproape 400.000 de unităţi în 2013, dar chinezii de la Zhejiang Geely Holding Group, proprietarii Volvo Cars, vor să dubleze această valoare până în 2020 şi să depăşească milionul de unităţi pe an pe termen lung.

REPORTAJ: Volvo şi viaţa în nordul îngheţat

Facelift-ul lui XC60 a adus o nouă parte frontală, îmbunătăţită semnificativ. Radarul pentru sistemul City Safety a fost integrat mai subtil în grila faţă.

Urmareste Automarket
Modelul XC60 a fost restilizat în prima parte a anului 2013, odată cu aproape toată gama Volvo. În gama XC60, restilizarea a adus un look frontal revizuit, cu o grilă a radiatorului nouă, o capotă ce primeşte alte nervuri, blocuri optice modificate şi un spoiler frontal diferit.
Cea mai importantă schimbare a fost eliminarea setului de blocuri optice montat în partea frontală între grilă şi blocurile optice propriu-zise, odată cu mărirea grilei faţă. Gama de motorizări a primit şi ea o serie de actualizări, precum a fost şi cazul interiorului.

Volvo Concept XC Coupe, un nou pas înspre viitorul XC90

Via Volvo

Comentarii (3)

  • Sa se auda pana in Detroit, zic!
    In alta ordine de idei, era de asteptat ca vanzarile sa creasca si ma bucur ca au cresut mai mult decat ma asteptam.
    15 0
  • Felicitari celor de la Volvo atat ingineri cat si investitori ( chinezi :) ! Un model cu adevarat reusit. L-as alege oricand in defavoarea concurentei nemtesti (cu exceptia Porsche-ului Macan :))
    15 5
  • Oare cu ce gandesc germanii care prefera Volvo in loc de marcile lor premium ? Cred ca au mai multe cunostinte auto decat jmecherii de pe la noi care le cumpara SH-urile :)
    Bravo Volvo si la mai multe. Cu cat vor fi mai multe Volvo pe strazi, cu atat si siguranta va fi mai mare.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru