Volvo a vândut un milion de automobile cu sistem de frânare automată

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 09.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunţat că a vândut un milion de automobile echipate cu frânare automată. Acest sistem permite oprirea automată a maşinii dacă aceasta rulează sub 50 km/oră şi cel de la volan este distrat.

Esential 50 km/oră este viteza până la care funcţionează sistemul City Safety.
Volvo a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă oficial că a vândut şi livrat peste un milion de modele echipate cu sistem de frânare automată. Volvo a inovat mereu în domeniul siguranţei active şi pasive, iar acest sistem poate reduce riscul unei coliziuni cu mai mult de 20%. Volvo îşi doreşte ca până în 2020, toate automobilele sale să fie perfect sigure. Scopul declarat de constructorul suedez este ca nimeni să nu mai fie ucis sau rănit grav într-un automobil Volvo. 

Volvo oferă în acest moment trei sisteme diferite care intră în categoria siguranţei active cu frânare automată:

- City Safety, sistem oferit în dotarea standard a automobilelor Volvo, permite oprirea automată a maşinii la viteze de până la 50 km/oră în cazul unui impact iminent atunci când cel de la volan nu reacţionează. 

- Pedestrian and Cyclist detection with Full Auto Brake permite detectarea pietonilor şi bicicliştilor care se află în calea maşinii şi îl avertizează pe cel de la volan, iar la nevoie poate opri automat maşina, dacă acesta nu reacţioneză.

- Collision Warning with Full Auto Brake este activ la orice viteză şi ajută la evitarea unei coliziuni iminente dacă diferenţa dintre cele două automobile este de 35 km/oră sau mai puţin prin frânarea automată completă, iar dacă diferenţa de viteză este mai mare va limita impactul prin reducerea semnificativă a vitezei.

Urmareste Automarket
Volvo lucrează deja la îmbunătăţirea acestor sisteme şi asistarea celui de la volan mai ales pe timp de noapte, iar viitoarele soluţii vor acoperi un număr şi mai mare de situaţii şi obiecte detectate. Deja, viitorul model XC90 va avea o listă nouă de sisteme active de siguranţă, aceasta fiind detaliată AICI.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • "cel de la volan este distrat" :))))
    mai bine zis neatent
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru