Volvo ajuta traficul chinez

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.11.2006
Volvo va inaugura un institut de cercetare al accidentelor din trafic in China

Centrul chinezesc de Cercetare a Accidentelor din Trafic va functiona ca un satelit al principalului Centru de Investigare a Accidentelor din Gotheborg, Suedia. Sediul din Gotheborg mai are filiale satelit si in Statele Unite si Thailanda.

China este o tara cheie pentru studiile Volvo datorita numarului mare al populatiei si numarului de soferi in continua crestere. In 2003, In China, s-au inregistrat 110.000 de fatalitati in trafic. Acest numar a scazut la sub 100.000 in 2005. Volvo este de parere ca poate contribui la scaderea semnificativa a numarului de morti de pe sosea.

P.O. Bostrom, Directorul Sigurantei in Trafic a grupului Volvo, a declarat ca "trebuie sa acumulam mai multe informatii despre traficul chinezesc, in continua crestere, pentru a asigura sisteme functionale high-tech optime si pentru aceasta tara. Programul de siguranta al Volvo incearca sa ofere tuturor clientilor acelasi nivel de siguranta, indiferent in ce tara se intampla sa se afle.

Volvo intentioneaza sa reduca mortalitatea pe soselele din China folosindu-se de masini, camioane si autobuze sub acoperire.

Centrul de cercetare va colabora cu organizatii si universitati locale pentru a colecta date despre accidente si pentru a analiza cauza, efectele si rezulatatele. Centrul Chinezesc de Cercetare a Accidentelor din Trafic va oferi toate aceste informatii centrului principal din Suedia.

Ingrid Skogsmo, director al Centrului Volvo de Cercetare a Sigurantei Masinilor a declarat: "In ultimii ani ne-am indreptat atentia asupra a ceea ce se intampla in timpul ultimelor secunde dinaintea accidentului. Aceste cercetari au dezvoltat un potential mai mare pentru sistemele de prevenire. In 2003 am lansat un centru de cercetare al accidentelor si in capitala Tailandei, Bangkok. Experienta pe care am acumulat-o aici va fi folosita pentru a face proiectul chinezesc cat mai eficient".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru