Volvo aruncă mănuşa rivalilor de la BMW: "Şi noi vom avea o maşină autonomă pentru autostradă în 2021"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo susţine că până în 2021 va putea dezvolta o maşină autonomă care să se conducă singură pe autostradă, după un anunţ similar făcut de BMW.

BMW a anunţat recent încheierea unui parteneriat tehnic cu companiile de tehnologie Intel şi Mobileye pentru dezvoltarea unei maşini autonome capabile să se conducă singură pe autostradă pe care să o poată lansa cel târziu în 2021.

Conaţionalii de la Audi au de asemenea planuri ambiţioase în această direcţie, însă principala ameninţare pare să vină din îndepărtata Suedie, din partea celor de la Volvo.

Potrivit CEO-ului Hakan Samuelsson, Volvo intenţionează de asemenea să lanseze o maşină capabilă să se conducă singură pe autostradă până în 2021. "Este ambiţia noastră să avem o maşină care să se poată conduce integral autonom pe autostradă până în 2021. Această tehnologie este atât de avansată încât nu o poţi dezvolta singur", afirmă el.

Samuelsson se referă la faptul că Volvo nu a găsit încă partenerii potriviţi din tehnologie cu care să lucreze la o astfel de maşină. Acest lucru nu pare însă să reprezinte un impediment pentru constructorul suedez, care a anunţat trei proiecte ambiţioase pentru testarea maşinilor autonome.

Acestea se vor desfăşura pe autostrăzi în Goteborg, Londra şi China, iar fiecare proiect include 100 de maşini de teste care vor fi conduse de şoferi obişnuiţi.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru