Volvo confirmă extinderea gamei 40 cu două modele: XC40 și S40

de Daniel Popescu
Marti, 08.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va dezvolta în următorii ani trei modele compacte pe o nouă platformă modulară, dar şi unităţi de propulsie cu trei cilindri acompaniate de motoare electrice.

Seria 40 va fi inima brandului.

Hakan Samuelsson
Sef Volvo
După depăşirea pragului psihologic de 500.000 de unităţi comercializate pe parcursul anului 2015, Volvo şi-a propus să ajungă la 800.000 de maşini vândute într-un an în viitorul nu foarte îndepărtat.

Una dintre strategii este dezvoltarea a trei modele pe o nouă platformă modulară compactă (CMA) care va reprezenta principalul punct de reper al gamei constructorului suedez. "Seria 40 va fi inima brandului", anunţă Hakan Samuelsson, şeful Volvo.

Primul model care va fi lansat pe noua platformă este Volvo XC40, iar acesta va fi urmat de o nouă generaţie Volvo V40 şi de resuscitarea modelului Volvo S40, a cărui producţie a încetat în 2012. Cele trei modele vor utiliza motoare cu combustie internă cu trei şi patru cilindri.

În plus, vor exista şi versiuni hibride, care vor beneficia de unităţi cu trei cilindri şi motoare electrice. Una dintre explicaţii este că Volvo se aşteaptă ca şoferii să aleagă din ce în ce mai mult versiunile hibride în locul motorizărilor diesel, inclusiv că urmare a scandalului Dieselgate.

Toate aceste modele vor fi comercializate la nivel global, element care va ajuta Volvo să-şi crească vânzările.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • mda...chiar il asteptam pe s40.eu nu cred ca continuarea cu un nou(nu alt)model poate fi considerata ,,o extindere a gamei''...oricum...volvo e pe cai mari.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru