Volvo pariază pe noua generație S60: "Ar trebui să fie cel mai bun model Volvo în privința calității"

de Daniel Popescu
Joi, 19.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo susține că noua generație S60 ar trebui să devină cea mai bună mașină din punct de vedere al calității din gama constructorului suedez.

Volvo înregistrează o perioadă prolifică cu creșteri semnificative ale vânzărilor la nivel global și este recunoscut pentru numeroasele sisteme de siguranță pe care le oferă.

Constructorul suedez a dezamăgit însă recent în ultima ediție a studiului de calitate al companiei de analiză J.D. Power, ocupând ante-penultima poziție în top. Oficialii mărcii au explicat însă rezultatele prin faptul că SUV-ul XC90 a debutat pe piața în 2014 și considera că noua generație S60 ar trebui să schimbe datele.

"S60 ar trebui să fie cea mai bună mașină din istoria Volvo din punct de vedere al calității. Cel mai bun model pe care îl avem până acum este XC60, care se produce în Suedia din 2017. Anticipez că S60 îl va învinge. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla asta, dar vom ști după primele trei luni în care modelul va fi pe piață", a explicat Henrik Green, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Volvo.

Una dintre metodele pe care le aplică Volvo pentru a stabili calitatea unui model este numărul de reparații necesare la 3 luni după lansarea pe piață.

Volvo a prezentat noua generație S60 la jumătatea lunii iunie, iar acesta a devenit primul model al constructorului fără motorizare diesel. Sedanul de segment mediu are însă două motoare pe benzină și două versiuni plug-in hybrid de până la 400 de cai putere, plus o versiune de performanță.

Între timp, Volvo a decis ca unitățile XC60 dedicate pieței din Statele Unite să fie importate din Europa în loc de China pentru a evita noile taxe de import aplicate de SUA statului asiatic.

Via Motor1, Automotive News

Comentarii (5)

  • Asta reprezintă un mesaj pentru clienți, cumpărați S60 pentru că este cel mai calitativ dintre toate, dar cu S90 fabricat exclusiv în China, începând din acest an, cum rămâne ? Această garanție a calității noului S60 va lovi puternic S90, ciudată a abordare.
    13 4
  • Volvo nu mai e ce a fost. Mergeau 1 milion de km fara probleme inainte. Aratau a Volvo nu a altceva. Aceau farmec si personalitate. Acum ? De cand au luat chinezii au investit masiv in el si mai mult au stricat. Nu le-a reusit. Nu au avut cu cine sa faca treaba probabil....numai ei stiu de ce sunt asa proaste Volvo-urile acum...nici la treaba cu siguranta ca sunt cei mai cei nu ii mai cred.
    4 23
  • Aline daca tu nu-i crezi ,nici noi nu-i credem...
    12 4
  • @@Alin
    ce vrei sa spui?
    0 6
  • Mai conteaza?...daca nu te-ai prins...Testele de siguranta nu implica acte de credinta ,insa la un impact serios poate intervine si...Steaua norocoasa.
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru