Volvo renunţă la o fabrică din Suedia în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.10.2011
Fabrica Volvo din Uddevalla va fi închisă în 2013, anunţă oficialii mărcii citaţi de Automotive News. Uzina produce modelul C70, care s-a vândut în doar 10.000 de unităţi în 2010.

Fabrica Volvo din Uddevalla, Suedia, va fi închisă în 2013 din cauza faptului că nu se vinde suficient de bine modelul pe care îl produce – C70. Decapotabila suedeză a fost fabricată în doar 10.000 de unităţi în 2010, iar uzina funcţionează în prezent la 65% din capacitate. Pentru ca aceasta să fie profitabilă, suedezii trebuie să lucreze la cel puţin 80% din capacitate. Din păcate, volumele mici realizate de C70 nu justifică menţinerea modelului în producţie, ceea ce va duce la închiderea fabricii. După cum a subliniat şi Stefan Jacoby, un constructor precum Volvo nu poate să susţină din punct de vedere financiar o uzină care produce un singur model în volume mici.

Cei de la Volvo speră să-şi dubleze vânzările până în 2020, ţinta lor fiind de 800.000 de unităţi. Suedezii vor să construiască mai multe modele high-end în următorii ani, alături de anumite modele de volum care le vor creşte vânzările. În următorii cinci ani, Volvo va investi 11 miliarde de dolari pentru a îndeplini cererile clienţilor pe toate pieţele pe care activează, incluzând piaţa din China, unde vrea să deschidă două fabrici.

Volvo nu a confirmat încă renunţarea şi la C70 în 2013, dar mutarea producţiei acestui model la altă uzină va fi dificil de justificat, din moment ce decizia va fi costisitoare şi va afecta producţia altor modele, mai bine vândute decât C70.

Volvo este deţinut de Geely Holding Group din 2010, iar noul proprietar al mărcii vrea să eficientizeze fiecare mecanism al corporaţiei suedeze. Deşi fabrica în care era produs C70 va fi închisă în 2013, muncitorii nu vor ci concediaţi, ci li se vor oferi posturi în alte fabrici Volvo, incluzând şi fabrica din Gotheburg. Uzina din Uddevalla era un joint-venture cu Pininfarina, dar suedezii au fost de acord să le cumpere italienilor partea pentru a putea să închidă fabrica.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • @amigos sweden
    Astia inca Nu au inchis uzina Volvo ???
    Marca asta o consideram mai buna cu vreo 10 ani in urma dar la moment e de calitatea a doua , se vede clar ca închid si uzinele si au fost cumparati de chinezi.
    6 17
  • ESTI ABSOLUT pe langa.....ce ai?....vreun golf cu siguranta...zi ca nu!
    11 2
  • @(@)
    Volvo e de rahat , acelaș design deja de vreo 12 ani, nu mai surpride cu nimic, nici lux nici Performanta , aceasta marca chinezeasca nu poate tine piept cu Audi , BMW si Mercedes-Benz sau Porsche .
    Volvo e rival cu VW sau Nissan , Toyota dar nu e rival cu celebrele 4 Mărci germane enumerate mai sus.
    2 10
  • AndreiRN
    Volvo
    Volvo a disparut deja.
    0 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru