Volvo S60 Polestar - suedezii pregătesc un rival pentru BMW M3

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.05.2012
Volvo şi Polestar lucrează la o versiune de performanţă a actualului S60. Modelul ar putea primi un motor V8 de aproape 400 de cai pentru a se bate cu BMW M3.

Esential

400 de cia putere ar putea avea viitorul S60 Polestar.

În urmă cu un an, Volvo anunţa că îşi va extinde colaborarea cu cei de la Polestar, specializaţi în crearea de versiuni sportive pe baza modelelor suedeze. Se pare că parteneriatul a ajuns departe, Polestar pregătind deja o surpriză pentru fanii brandului scandinav.

Surse neoficiale şi mai multe fotografii spion anticipează o versiune de performanţă a deja popularului S60, sedanul care se bate în segmentul mediu cu BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes C-Klasse. Premizele sunt bune, având în vedere că Polestar nu este la prima experienţă de acest gen, reuşind să lanseze în trecut C30 Performance Concept, un adevărat hatchback de curse.

Un S60 Polestar ar putea fi propulsat de o versiune ultra potentă a motorului V6 pe benzină sau ar putea apela la un V8 cu performanţe înalte, preluat de la fraţii mai mari, XC90 şi S80. Unitatea cu opt cilindri oferă 315 cai putere în versiunea sa aspirată, însă Noble a dovedit că poate stoarce chiar şi 650 de cai putere atunci când a folosit motorul pentru supercarul său, M600.

Potenţialul propulsorului, estimat la 400 de cai în cazul lui S60, ar putea fi exploatat cu ajutorul unei transmisii secvenţiale şi al unei tracţiuni integrale de tip Haldex.

Mai multe fotografii spion trădează testele pe care Polestar le face la bordul unui S60 cu bosaje ceva mai largi, prize de aer generoase şi jante sport.

Dovezi clare ale unei versiuni sportive, pe care Volvo se pregăteşte să o arunce în lupta cu granzii BMW M3 şi Mercedes C63 AMG.

via l autoblog

Comentarii (10)

  • motor de 400 de cai poate pentru a fi pe acelasi circuit cu M3 .. nu neaparat in acelasi tur...
    8 23
  • Toti vor concurenti pt BMW, oare de ce ? L-am vazut pe strada poate sa stea lejer langa seria 3, A4 sau C dar la performante , la M, AMG sau RS mai au multe de facut.
    17 13
  • @
    Bmw are deja felia de pizza asigurata. Bravo lor. Masini foarte bune.
    8 15
  • AndreiRN
    Ford
    Chinezi de la Volvo se intorc la Ford pt motoare.
    2 17
  • Volvo vs BMW
    Tare m-as bucura ca Volvo sa nu intre in cursa "motoarelor cu muschi" si posesia celor cu neuroni putini. Ar fi bine daca Volvo si-ar urma traditia si ar face masini sigure si de familie. Si intre Volvo cu motor de Ford (Citroen, Peugeot) si Volvo cu motor de Volvo (mai mare de 2000cmc) e diferenta mareeeeeeeee.
    15 1
  • florin
    @AndreiRN
    Ce inseamna "Ford".
    Pentru cultura ta generala, acest motor V8, Volvo l-a cumparat prin 2004 de la Yamaha. Dar l-au transformat in cel mai tare motor. Sa-ti dau un clip de pe youtube.com, sa auzi cum suna pe un S80: http://www.youtube.com/watch?v=r53tE2aBO0A&feature=related
    Si inca ceva, cei de la Nobel (asta daca stii cine sunt astia!!) au scos modelul M600 cu acest motor luat de la Volvo si au scos din el 600 CP!!.
    Ti-am urmarit pana acum comentariile tale pe acest site, dar se vede ca esti un tip frustrat, te intelegem ca ai avut o copilarie nefericita, nu stiu si nici nu ma intereseaza ce varsta ai, dar tot timpul ai avut ceva de comentat la orice marca de masina.
    Nu-i nimic, mergi in continuare pe jos sau cu RATB-ul (dar ai grija sa scoti bilet) si viseaza in continuare ca peste catva ani iti vei lua si tu un Logan la mana a doua.
    Hai salut!
    13 4
  • V8
    @AndreiRN

    V8-ul este de origine Yamaha. Defapt este dezvoltat de Volvo impreuna cu Yamaha si fabricat de Yamaha, ca sa fiu mai exact. Asa, ca nu e de origine Ford.
    11 1
  • AndreiRN
    Hahahahaha ......
    Cand Ford facea V8 Yamaha facea motoare cu un singur cilindru.
    Dar este adevarat ca Ford sa folosit de puterea de productie Yamaha incepand cu V6 pus pe Taurus si apoi cu V8 dar asta doar pt ca erau mai ieftine si mai bune fiind o productie foarte robotizata.
    Adevarat spus florine ca eu nu am cum sa-mi iau Logan SH niciodata pt ca nu se vand in California.
    2 6
  • tatae
    o fi FORDUL mai vechi dar maitrebuie 0 100 de ani sa aiba performanta unui Yamaha iar VOLVO merita sa stea langa m3..............
    7 1
  • BaditzaEx
    @florin & @ newton
    subscriu , AndreiRN este probabil un Coka(cola) din Ferentexas mai degraba decat din California, care poate, doar atunci cand isi ia alocatia isi reincarca cardul RATB :)), dar de multa vreme viseaza pe aici la viata sa din STATE si multele muscle-caruri conduse pe acolo ;-)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru