Volvo S60 şi V60 primesc o versiune ecologică DRIVe la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Pe lângă hibridul bazat pe V60, cei de la Volvo vor prezenta încă două modele ecologice la Geneva. Acestea sunt reprezentate de versiunile DRIVe ale lui S60 şi V60, echipate cu motoare diesel de 1.6 litri.

Oficialii Volvo au anunţat că gama S60/V60 va fi mărită prin intermediul a două modele cu consum scăzut de carburant. Ambele versiuni vor fi echipate cu un motor diesel de 1.6 litri care respectă normele Euro 5 şi vine în compania unei transmisii manuale cu şase trepte. Atât S60 DRIVe, cât şi V60 în aceeaşi versiune beneficiază de aportul unui sistem stop/start, care le oferă emisii scăzute de carbon şi un consum redus de carburant.

Graţie acestor caracteristici, Volvo S60 DRIVe are un consum mediu de 4.3 litri la sută. V60 DRIVe are un consum de 4.5 litri la sută. În ceea ce priveşte emisiile, modelul sedan emite 114 grame de CO2 per kilometru, în timp ce versiunea break emite 119 grame CO2 pe kilometru. Cei de la Volvo au anunţat deja o versiune hibrid diesel a lui V60 care va debuta alături de cele două modele la Salonul Auto de la Geneva, care ajunge la cea de-a 81-a ediţie în 2011.

Odată cu noile modele, cei de la Volvo au anunţat că doresc să aibă o gamă cu şapte modele ale căror emisii de CO2 să scadă sub nivelul de 120 grame pe kilometru. Trei dintre acestea vor emite mai putin de 100 de grame de CO2 pe kilometru, lucru care va duce la un nivel redus de emisii CO2 la nivel de gamă.

Familia DRIVe de la Volvo include versiuni ecologice ale modelelor C30, S40, V50 şi XC60. Ulterior, suedezii vor introduce şi versiuni DRIVe ale lui V70 şi S80, care vor emite maximum 119 grame CO2 pe kilometru.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru