Volvo se îndreaptă spre independenţă: o nouă generaţie de motoare cu patru cilindri intră în producţie

de Bogdan Mirică
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a demarat astăzi producţia unei noi generaţii de motoare cu patru cilindri, benzină şi diesel. Ele vor lua locul unităţilor cu şase cilindri şi vor ajunge pe mia multe modele din gama Volvo în toamna acestui an.

Volvo îşi croieşte uşor drum către independenţă cu o nouă generaţie de motoare cu patru cilindri, a cărei producţie a început astăzi la uzina Skovde din Suedia. Potrivit comunicatului de presă publicat de oficialii suedezi, noile motoare benzină şi diesel vin dezvoltate pe noua arhitectură VEA (Volvo Engine Architecture) şi permit renunţarea la vechile unităţi cu şase cilindri care proveneau de la Ford.

Cu un control complet al procesului de dezvoltare şi producţie, Volvo poate promite o fiabilitate mai mare şi o flexibilitate ce va permite noilor unităţi să faciliteze electrificarea şi să fie folosite în cadrul unor ansambluri hibride.

Esential 230 de milioane de euro a investit Volvo în uzina care se va ocupa de producţia noilor motoare cu patru cilindri.
20.000 de motoare cu patru cilindri de nouă generaţie va produce Volvo până la finele lui 2013.
Uzina din Skovde a primit o infuzie de capital de peste 230 de milioane de euro pentru a putea remodela complet blocul motor şi pentru a putea naşte motoare echipate cu cele mai noi tehnologii de reducere a consumului.

Potrivit suedezilor, noile motoare VEA cu patru cilindri au fost dezvoltate de o echipă de ingineri suedezi şi vor oferi mai multă putere decât propulsoarele actuale cu şase cilindri.

Eficienţa va fi şi ea una de top, Volvo promiţând un consum şi emisii mai reduse decât cele ale motoarelor cu patru cilindri pe care le găsim actualmente în gamă.

Noile motoare ale generaţiei VEA înlocuiesc opt arhitecturi de motoare existente în gama Volvo, instalate pe trei platforme diferite. Noile motoare vor fi introduse între 2013 şi 2015. Uzina suedeză va produce aproximativ 20.000 de motoare până la sfârşitul acestui an, urmând ca în următorii ani cadenţa să crească.

Primele modele care vor fi echipate cu noile motoare VEA vor fi S60 şi V60, crossover-ul XC60, precum şi V70, XC70 şi vârful de gamă S80. Toate aceste modele vor primi unităţile până în toamna acestui an.

Comentarii (4)

  • tot ce ramane e sa dezvolte in-house si o transmisie automata decenta, geartronic fiind de mult depasita tehnologic
    10 6
  • Vasilica
    De ce nu pun motoare japoneze fiabile, cele mai fiabile
    9 17
  • antiqua
    cand sunt bani de investit in cercetare...obtii tehnologie ,adica: la mijloace de siguranta sunt primi,acum motorizari complet noi in ton cu tendintele si nevoile ,ce mai lipseste? simplu un marketing a la volswagen...si succesu-i garantat...oricum bravo si pt. chinezi dar mai ales pt......vikingi!
    13 4
  • @vasilica ...
    pai ia uita-te si te intereseaza care-s cele mai durabile motoare ...
    am vazut de vinzare pe-acilea masinarii de-astea cu motoare volvo pe benzina si cu 600.000 km !!! ... e la ordinea zilei un motor de 300.000 km ... si nu consuma ulei ca vw sau audi !
    si sa mai sti o treaba ... turbo-compresoarele lor sint foarte bune de asemenea, transmisiile sint haldex de buna calitate si ele ...
    volvo e o marca buna si de aia si au ramas pe piata ... priveste la saab ... unde-s acuma ?

    drumuri bune sa ai chiar si far'de volvo !
    12 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru