Volvo și Geely vor da naștere unei familii de modele compacte

de Bogdan Mirică
Marti, 11.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo și Geely au inaugurat un centru de dezvoltare capabil să de anaștere unei familii complete de modele compacte. Printre viitorii candidați se numără noua generație V40 și un crossover XC40.

Întrucât segmentul compact reprezintă o parte importantă din piața europeană, Volvo intenționează să se concentreze mai mult asupra sa. Cu ajutorul părintelui chinez Geely, Volvo a inaugurat recent un nou centru de dezvoltare tehnologică, botezat China Euro Vehicle Technology (CEVT).

El a luat naștere în Gotheborg, orașul de baștină Volvo, și își propune să demareze dezvoltarea unei game de modele compacte, ce ar urma să debuteze și sub logo-ul suedezilor, dar și sub logo-ul Geely.

Centrul va fi condus de Mats Fagerhag, inginerul șef care a dezvoltat platforma Pheonix, dedicată modelelor Saab. Centrul CEVT și Mats Fagerhag vor lucra la o familie de modele care va include, printre altele, și un urmaș al actualului V40, dar și un crossover compact, despre care se crede că se va numi XC40.

Și Geely va beneficia de pe urma modelelor compacte, care se vor vinde în China sub logo-ul său.

Centrul inaugurat la Gotheborg va folosi o tehnologie numită ”interfață comună” sau ”modulară”, care va permite crearea unei structuri ajustabile în lungime, lățime și înălțime.

În funcție de model și de piață, sistemele de la bord pot fi rudimentare sau avansate.

Deși Volvo nu a avansat o dată de lansare a modelelor sale,mai multe surse vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce înseamnă maxim trei ani.

Comentarii (3)

  • Oh ce le faceti saracilor baieti de la Volvo ! Nu apropia cele doua nume,
    Mr. Chinese!
    4 2
  • As prefera ca, totusi, baietii oblici sa vina doar cu finantarea si stampila si sa lase creativitatea si maiestria pe mana scandinavilor...e Volvo, totusi...
    6 1
  • 1. Göteborg, nu Gotheborg
    2. Phoenix, nu Pheonix.
    3. Ne informăm, redactăm, verificăm, publicăm. În ordinea asta, nu cum ne taie capul.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru