Volvo: "Utilajele fabricii Saab sunt interesante"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.02.2012
Oficialii Volvo au declarat că utilajele din fabrica Saab din Trollhattan sunt interesante şi au început discuţiile cu actualii posesori ai mărcii Saab.

Creditorii Saab iau în considerare vânzarea companiei "bucată cu bucată", iar o altă marcă suedeză s-a arătat interesată de achiziţia unor echipamente. Cei de la Volvo sunt printre potenţialii cumpărători, oficialii mărcii din Gotheburg declarând că utilajele din fabrică şi echipamentele de testare sunt "interesante". Dacă Volvo va dori să cumpere bunurile Saab, aceştia ar trebui să primească acordul SNDO, un organism suedez care deţine o parte din acţiunile Saab.

Volvo doreşte să recruteze circa 400 de ingineri până la finele anului 2012 şi a semnat deja contracte cu 50 foşti angajaţi Saab. Cei de la Volvo poartă discuţii şi evaluează încă 50 de foşti salariaţi Saab care îşi caută un nou loc de muncă. Oficialii Volvo susţin că nu sunt axaţi pe angajarea foştilor salariaţi Saab, experienţa în cadrul celeilalte mărci din Suedia nefiind un criteriu cheie în vederea angajării.

Stefan Jacoby, şeful Volvo, a anunţat în noiembrie 2011 că listele de comenzi ale mărcii sunt pline până în primăvara anului viitor şi că vor face angajări în următorii ani. Jacoby estimează că va avea nevoie de 33.000-35.000 de salariaţi în 2020 pentru a putea comercializa 800.000 de unităţi pe an, în condiţiile în care are 24.000 de angajaţi la finele anului 2011, când se estimează că vor comercializa între 430.000 şi 440.000 unităţi.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (103)

  • Ciresul
    Volvo+Saab=Love?
    13 3
  • Anonim
    Corbii se reped la hoit.
    17 13
  • UAU!
    Volvo sa preia SAAB!!
    Ar trebui sa fie bine!
    XC90 poate sa mai astepte!
    5 14
  • rtz100
    @lorinczi.thomas
    tu nu incepi astazi scoala ?
    14 7
  • E inchisa!
    4 10
  • Sabistul
    @Anonim
    Bine zis,hienele trag din hoit :))))))))))))) Si cand te gandesti ca unii chiar sperau ca Saab va invia din morti. Ma gandesc la ce injuraturi ne ''trage'' SaabCuantic acum....
    12 5
  • Volvo sa preia Saab...
    Pai Volvo nu poate sa preia nimic, poate chinezii de la Geely, dar pana una alta le preiau personalul si inginerii, apoi utilajele, nu va mai ramane chiar nimic din divizia auto Saab, decat istoria frumoasa, bineinteles.
    10 0
  • Ete na :D
    Nici o vorbulita triviala n-ai sa auzi din gurita mea, draga SaAbistule (si chiar esti?), probabil ma confunzi cu altcineva :P De fapt, nici n-ar trebui sa mai scriu ceva pe forum pana nu-mi raspunde reputatul domn AndreiRN la intrebarea de baraj pe care i-am adresat-o in ultimul meu post...La urma urmei, viitorul meu pe Automarket atarna capital de raspunsul sau de tacerea lui, vorbesc serios! Pe de alta parte, chiar nu mai am nimic de precizat pe marginea subiectului care priveste situatia juridica a lui SAAB, asa ca cine vrea poate sa frunzareasca tot materialul meu inserat pe acest site din 2009 incoace, inclusiv de atunci cand eram "ForeverSaab"...Eu insumi m-as considera penibil sa ma apuc sa tot repet aspecte esentiale despre marca, le-am incrustat deja in constiinta publicului larg si cu asta basta.
    Nu ma intereseaza ce vizeaza sau ce declara Volvo in directia fostului sau mare rival local, iar daca chiar are de gand sa-si insuseasca o halca babana din fabrica din Trollhattan sau cine stie ce licente operationale, atunci in mod sigur ar facilita jocul parsiv al Gospodarilor Minunati, fara sa realizeze ca savarseste o lez-natiune impardonabila in veci...
    Deci, Andrei, taica parinte, prin ce cotloane te ascunzi de ma eviti cu atata obstinatie? Raspunde la intrebare sau te voi pisa marunt psihologic cu picatura chinezeasca pana imi vei raspunde asa cum se cuvine, asculta-l pe batranu'!
    9 7
  • cocavele cu branza
    @SaabCuantic
    Taticu,Saab a facut recall la 9-3 si 9-2x,documenteaza-te.Nu mai ridica in slavi mortul,ca nu e cazul...
    Sper sa nu se supere AndreiRN ca am raspuns in locul lui...
    Traiasca GM!
    7 13
  • n-ai nimerit-o...
    Eram ultra-sigur ca cineva va incerca sa se agate cu disperare de cazul celor 4400 de 9-3-uri la care...de ce nu esti cinstit, ma baclavale alterate, sa relatezi adevarul complet?..."The company says some of the fuel pumps may have had components with incorrect specifications...Saab says there have been no accidents or injuries reported."...De cand "componente cu specificatii incorecte" inseamna...defectiune tehnica?! Mica gafa netehnica a apartinut de fapt furnizorului pompelor respective, pe care SAAB a constatat-o dupa constructie...In cazul al doilea, de unde pana cand 9-2X a fost un...SAAB?? A fost doar o idee de Grasanii Mafioti...Dupa "logica" ta, daca plasez o sigla SAAB pe trotineta unui pusti omologata de RAR, gata, este SAAB ca asa scrie pe el!

    Ntz, examen picat, mai cauta...De fapt, mai cautati, ca poate te ajuta Andrei cu cartile lui de colorat. Cata rautate...Hai, Andreias mama, ma mai tii mult ocupat? Am si eu o gramada de treaba, nu pot sa stau toata ziua cu nasul in computer pana gasesti tu sapunul si, automat, evrika!
    9 6
  • @Cuantic
    Majoritatea rechemarilor sunt datorate unor piese sau mecanisme furnizate de...furnizori, deci daca orice se defecteaza, este de vina marca respectiva, asta e:). De altfel sunt convins ca Saab este fiabil in general, dar si numarul mic de masini produse in ultimii ani a ajutat sa fie ferita de rechemari majore
    12 0
  • Lasa-ma, Dane, eu sunt prins in alt vartej...
    Andreeeeei, scularea, dormi in front? Te-ai pus cu cine nu trebuie, baiete...
    8 7
  • cocavele cu branza
    @SaabCuantic
    Ai pierdut baiete,imi pare rau pt tine!!!! A fost vorba de recall-uri,nu ma intereseaza pe mine ce a facut nu stiu ce furnizor si ce ai mai trancanit tu mai sus.
    A fost recall la 9-3 si 9-2X(scrie saab pe el,deci e saab,sa fie clar!!!)
    Acum ca ai pierdut sa te tii de cuvant si sa nu te mai prind ca postezi pe AM.
    Totusi,sunt sigur ca o sa vii cu alta fictiune iefina de-a ta cum a fost cea cu ''furnizorii'' :))))))))))))))))))
    6 7
  • Cei sapte ani de acasa...
    Andrei, nu te-a invatat mama ta ca nu-i frumos sa-ti lasi interlocutorul sa te astepte la infinit daca ti-a adresat o intrebare?...
    6 6
  • mda...
    Pe doua bloguri germane a aparut stirea (cica preluata lde la ttela.se) cum ca VW si BMW fac parte dintre cei cu care se negociaza in secret preluarea SAAB. Cei doi giganti germani au fost intrebati de presa daca este adevarat, iar raspunsul lor a fost negativ, dar cica raspunsul ofiterului de presa al BMW n-a fost chiar convingator...

    http://saabblog.net/2012/02/09/saab-schlagzeilen-die-wir-mogen-neustart-im-sommer/

    http://saab-rover-blog.net/2012/02/09/saab-produktionsstart-und-deutsches-interesse/

    Am aruncat o privire si pe autobild.de si pe http://www.auto-motor-und-sport.de/ dar acolo nu scrie nimic la ora asta. Cele doua reviste au in Germania reputatia de a fi "revistele lui VW" si nu chiar degeaba... Daca intr-adevar SAAB va fi cumparat de unul din cei doi giganti germani, presa germana ii va ridica subit in slavi pe suedezi. Dintr-o data vor dispare din articolele lor lor expresii de genul "loss making company" sau vesnica si pana la obsesie repetata precizare SAABurile sunt bazate pe Opel.

    In fine, pana atunci om trai si om vedea... Iar faptul ca Volvo isi doreste ingineri si utilaje de la SAAB este cat se poate de logic si de normal. Ar fi iresponsabil sa n-o faca.
    8 0
  • Brightwell
    Poate-poate !
    Presa spune ca cei mai interesati de achizitia lui Saab sunt turcii de la Brightwell care au deplasat chiar 2 echipe in Suedia,conduse de CEO Ahmed,seful negociator,una de ingineri si alta de economisti.
    Intrebat de reporteri daca vor avea banii necesari atat pt. achizitie cat si pt investitii ulterioare,Ahmed a raspuns surprinzator ca banii nu sunt o problema nici acum si nici pe viitor.........hmmm,daca ar fi asa inseamna ca in spatele lor se afla o corporatie f.f. puternica sau un grup de business-mani,care vor sa ramana anonimi si sa se impuna pe piata auto.........mai ramane sa ia legal Saabul si sa se tina de cuvant.............a,uitasem sa va zic ca Victor Muller a declarat ca oferta turcilor are cele mai mari sanse de reusita si cred ca stie ce vorbeste!.......faza cu aranjamentul lui GM rezista pana la un punct,dar cand administratorii falimentului vor vedea pe masa niste sute multe de milioane or sa le arunce americanilor spaga amarata inapoi peste ocean......
    The great future of Saab is very near !
    6 1
  • Victor Muller
    Eu sunt rezervat atunci cand e vorba despre spusele domnului Muller. Este adevarat ca s-a batut ca un leu pentru SAAB, din pacate este adevarat si faptul ca modul sau de lucru este unul care iti creeaza rezerve, iti da impresia de fiecare data ca e ultraoptimist pe de o parte, pe de alta parte minimalizeaza riscurile si parca iti ascunde ceva. In Suedia este deja un personaj controversat.

    Apropierea celor de la Brightwell de Victor Muller le poate face mari probleme, iar faptul ca situatia lor financiara nu este una clara (una sunt vorbele, alta e ce ai negru pe alb), nu este un avantaj pentru aceasta companie.
    4 1
  • @Cucuvea cu lapte
    N-am pierdut nimic, esti miop, nu stii sa citesti ce-am cerut?! Te contrazic abitir la afirmatia inoportuna despre 9-2X, ma fortezi sa ma intorc iar in trecut (facut de Subaru, in Japonia, cu materiale locale, motor 100% de Imprezza, design general fara nici un element tipic de SAAB, nici macar forma tetierelor, grila frontala se screme sa fie emblematica, doar seamana, dar nu se pupa, bordul interior pare total paralel cu stilul scandinav etc, per ansamblu este o porcarie de parodie de SAAB!).
    De ce te-ai erijat in avocatul lui Andrei, ce castigi? Am scris expres in solicitarea catre dumnealui: "recall...din cauze tehnice"...Sau tinzi si tu sa-i calci pe urme?...Acestea fiind transate, Cuantic ramane bine-mersi in organigrama clubului...Hei, Andrei, vrei sa te platesc ca sa-mi raspunzi pana la urma? Bine, zi-mi contul tau de banca!
    4 7
  • Sa cada cortina...
    AndreiRN, ideea de baza este urmatoarea: chiar n-ai ce sa-mi raspunzi fiindca intrebarea mea era pur retorica...M-am jucat putin cu tine de-a pisica cu soarecele, ocazie cu care m-am arhiconvins ca esti vaduvit defel de caracter, esti las cat cuprinde si ai oroare sa-ti asumi responsabilitatea enunturilor personale! Mi s-a acrit pana la refuz sa ma tamponez cu tine...Evident ca nu vreau sa-ti bag pumnul in gura, ca doar libertatea de expresie este garantul democratiei (asa microscopica cum se vede!), dar sa tii minte ceva capital de la mine: oamenii pot fi raniti foarte usor, chiar si daca n-ai vrea! La un asemenea rezultat odios vei ajunge din cauza carentelor tale morale, intelectuale, culturale, comunicative, interumane etc. Spune aici tot ce-ti casuna prin debla, caci eu nu-ti mai acord nici o atentie, iar in materie de SAAB n-o sa te iau niciodata ca etalon, fiindca esti nul si neavenit in...Griffin up! Am demnitatea sa inchei cu: te salut!
    4 7
  • AndreiRN
    Plan chinezesc
    Hahahahaha ....
    Nu stiam ca sunt asteptat cu sufletul la gura de un visator virtual.
    De, azi am lucrat si eu un pic de dimineata la F35.
    Acuma la subiect.
    Ori pe usa din fatza ori pe cea din spate chinezi sunt decisi sa puna mana pe SAAB chiar daca sunt doar utilaje sau desene mai moderne un pic. Ce ei isi doreau cel mai mult era dreptul de a produce si vinde marfa chinezeasca sub un nume cunoscut.
    2 5
  • Panselute
    Ce dimineata frumoasa! Vrabiutele imi ciripesc la geam...iar eu ii dau perfecta dreptate lui @Brightwell. Insa lupta va continua cu virulenta...asa cum s-a intamplat dintotdeauna cu "the most intelligent car ever built"...O trasatura de caracter care ne onoreaza, insa "la noblesse oblige"! Muller-Ahmed poate fi o formula cutezatoare. Cel putin mie mutra turcului imi inspira o incredere accentuata...Voua nu? Cea mai mare calitate a mea este fiziognomonia-ma uit sumar la figura unui om si ma dumiresc instantaneu ce fel de fire are...Nu m-am inselat niciodata. @900-S a reliefat corect potentialul lui Muller: sufletist, bataios, dar naiv! Figura lui este expresiva in acest sens. Iar la dl. Ahmed deduc: stapanire de sine, clarviziune de lunga perspectiva si perseverenta de felina! Taman "ingredientele" cele mai potrivite pentru ca SAAB sa devina un "tort"...Ah, daca ar fi suficient atat! Din pacate, imperiosul "blat" sta in mainile si sub jurisdictia a doi pricajiti...Cruda mai este viata asta. O zi splendida tuturor!
    2 3
  • Compania trebuie vanduta nu ciopartita!
    Ups.. cum lipsesc un pic de la calculator, cum apar vesti noi despre Saab. Numai ca pt mine treaba cu Volvo n-ar fi o veste tocmai buna!

    Haideti sa ne imaginam un scenariu foarte obisnuit: in cativa ani de zile ai reusit sa-ti construiesti o casa mare si frumoasa, la care ai muncit mult... Din pacate, ai avut proasta inspiratie sa-ti iei un credit ipotecar si sa garantezi cu acea casa. Platesti rate lunare ce platesti, dar peste 1 an si jumatate, sa zicem, incepi sa ai probleme, te apropii de fundul sacului. Banca, la fel ca orice companie creditoare care se respecta, te executa fara mila: iti scoate casa la licitatie... prietenii tai, rude, aprteneri de afaceri, etc nu te-au ajutat cu nimic, chiar daca privesc de pe margine cu parere de rau cum iti iau astia casa. Acum s epune intrebarea: cum ar fi mai bine sau cum ar fi mai tragic sa fie vanduta casa asta? Sa vina firma de recuperari debite si sa vanda garajul unuia, 2 camere altuia, mansarda unor tigani si tot asa... sau daca tot o executa amcar sa o vanda unei familii instarite si care chiar apreciaza si doreste sa cumpere acea frumoasa gospodarie?

    Cam asa stau lucrurile si cu Saab: chiar daca e vorba de Volvo, NU VREAU ca o companie cu valoare profesionala mult peste medie sa fie impartita, mutilata, ciopartita intre mai multi beneficiari, care, vorba cuiva de mai sus, sar ca hienele la hoit! Prefer sa o cumpere un miliardar asiatic, african sau arab ce-o fi, numai sa inteleaga si sa vrea sa duca mai departe filosofia marcii Saab!

    Sper sa fie doar un zvon...Astept cumparatorul turc...
    6 1
  • @SaabCuantic
    Mestere, eu zic sa nu-ti mai bati capul atat de mult cu acest AndreiRN. In locul lui, poate ii convingeai mult mai usor pe alti 10 forumisti. Da-i pace, nu toata lumea poate gandi la fel ca noi. Nici eu nu inteleg ce-i deranjeaza prea mult la marca asta, sunt zile cand conduci masina prin Bucuresti 3 ore in continuu si nu intalnesti macar un Saab pe strada, daca erau macar de 2 ori mai multe, poate era alta viata. .. Vezi tu, cica suntem membrii UE si ca niste europeni adevarati, trebuie sa fim toleranti: cu ciorile, cu homosexualii, cu travestitii, deci si cu acesti ciudati care afirma ca Saaburile sunt hidoase sau al naibii de stricacioase si nu pot avea noaptea somn din cauza lor.
    6 3
  • GM Power
    E OFICIAL,Muller a declarat ca fabrica va ajunge la fier vechi si toti inginerii care au lucrat la Saab,vor fi transferati la diferite ferme,pentru a lucra in domeniul agricol.
    3 5
  • Rezon!
    Te aprob intrutotul, Devo, observatia ta denota echilibru si insemnatate, ca de obicei! Am vrut doar sa-l reduc la tacere (la rubrica SAAB), dar ti-ai gasit! Vorba lui Creanga: "Cum nu se da ursul scos din barlog...". Totusi, un efect palpabil si de durata perena tot am smuls cu zbaterea mea, n-a fost chiar in zadar: l-am compromis definitiv pe pigmeu in materie de tentative axiomatice despre SAAB! Dar tot nu se lasa...Mama, mai bine stateai cuminte in noaptea nuntii :D Oricum, ce-mi mai pasa atata timp cat speranta de salvare a brandului nostru iubit inca palpaie, indiferent cat s-ar opinti negativ adminii BergqvistRN si PouteauxRN :P
    1 4
  • @SaabCuantic
    Am o intrebare pt tine.Ti-ar place o colaborare Saab,Bmw? Eu cred ca ar iesi ceva traznet.
    3 0
  • Trollhattan
    Cine si ce sa mai cumpere??!!!! Daca vrei sa investesti si sa scoti profit 0,investeste in Saab :)))))))))))
    4 4
  • Bine ati venit la rubrica "publicul intreaba, Cuantic raspunde" :)
    @alex, ar iesi mai mult decat ai putea sa-ti imaginezi...Nu numai apetenta ambivalenta pentru turbo si viziunile similare in esantionul de sedane sport le apropie ideologic pe BMW si SAAB, ceea ce nu poate nimeni nega, fiind chiar un cliseu obisnuit al prezentului, ci si originea aviatica a amandurora, de care nu se poate face abstractie atunci cand intentioneaza sa conceapa un nou model, fie el si concept, atat cei din Munchen, cat si cei din Trolls. Insa chiar azi, pe topicul cu Daimler, am emis varianta deloc fantasmagorica de a intra pe fir si corporatia din Stuttgart, nu ca sa inlocuiasca Maybach cu SAAB, ceea ce normal ca ar fi absurd :), ci ca sa ia in calcul alternativa unui lux cu tenta...sport, pe care suedezii ar fi capabili sa-l elaboreze. De fapt, este darul lor natural! Am vazut mai sus ca @900 a tresarit la o eventuala insinuare in ecuatie a lui...VAG. O fi si Scania in conglomerat, dar nu, mersi, brrrrr, ma apuca frisoanele numai daca ma gandesc :( Iar tevatura cu Volvo si ciopartirea SAAB-ului, asa cum sublinia si amicul meu Devorattor, ar semnifica o cacealma groaznica, imposibil de rumegat de catre orice Saabist lucid!
    Asadar, solutii viabile de redresare a firmei de la Nord chiar exista, insa, ca sa nu alunecam sub incidenta prohibitiva a etichetei de "visatori virtuali" si sa-i iritam astfel pe "iubitorii" consacrati de SAAB, eu avansez parerea pragmatica si finala ca tot "muritorii de rand" Brightwell, Mahindra sau Youngman reprezinta "mantalele de vreme rea" demne de luat in considerare in momentul de fata...
    In strafundul sufletului, eu tot dupa C.v.K. lacrimez, desigur, numai ca dragoste cu sila este viol in toata regula daca subiectul in cauza nu reactioneaza...Sau o sa se trezeasca la realitate prea tarziu, cand Bugatti va lua viteza prea mare pentru sfortarile sale exclusiviste...SAAB l-a ajutat la inceput de drum cu instructie aerodinamica (Bentley cu modul de a manufacturia si Ford cu motoarele), deci se cuvenea sa intoarca serviciul cu o preluare integrala, fara sa se lase descurajat ca in 2009 de pe urma strambelor servite de Gagautii Mascarici...
    3 4
  • AndreiRN
    Viata merge inainte
    Saab se poate compara foarte bine cu avionul Concord.

    Un avion frumos si revolutionar si ............ dar care in viata lui nu a produs decat deficit statului si firmelor care l-au folosit.


    Cam asa e si cu Saab.

    Dar si oameni se impart in categori distincte.

    Uni muncesc si doresc sa prospere si sa aiba profit de pe munca lor.

    Si alti pretind sa fie platiti chiar daca munca lor este falimentara si putina lume doresc produsul lor.

    Dar asa a fost decand lumea si de aceea avem oameni normali si oameni visatori cu capul in nori.

    Doar ca acuma majoritatea sa saturat sa mai hraneasca pe cei cu capul in nori.
    2 7
  • anti Saab sa fie echivalent cu anti gramatica?
    @AndreiRN, se vede treaba ca pe tine te deranjeaza oamenii 'cu capul in nori", dar bag de seama ca tu esti atat de adanc bagat cu picioarele in pamant incat nici notiuni elementare de gramatica nu stapanesti! Nu stiu ce pregatire didactica ai, in ce domeniu lucrezi, ce lucrezi, dar cu atat mai mult cu vrei sa ne tii lectii de marketing auto, cu atat mai mult orice om normal poate avea pretentii pe masura de la modul tau de exprimare. Eu nu ma leg de faptul ca ai boala pe brandul Saab (il las pe SaabCuantic sa te muste de c*r cat doreste el), dar cand vad un asemenea nivel de "cunostinte" al limbii romane...sincer, ai mare noroc ca in Romania nu se mai face scoala cu biciul! ;)

    p.s. Intrebarea de la titlu era una pur si simplu retorica, din categoria "celor cu capul in nori", dar care au nesimtirea sa isi permita sa conduca fericiti o masina pe care alti ingineri suedezi dusi cu pluta au conceput-o visannd cu ochii deschisi.
    5 2
  • O nedumerire...
    @900-S, este ceva ce nu prea inteleg eu aici - ai afirmat ca ar fi "cat se poate de logic si de normal" ca o parte din instrumentarul si personalul lui SAAB sa ajunga in ograda lui Volvo. Lasi sa se inteleaga ca acesta ar fi si punctul tau de vedere, nu numai al conducerii Volvo. Aceasta ipotetica operatiune: 1) de ce crezi ca ar sluji intereselor si cauzei lui SAAB? - 2) poate fi o alternativa mai convenabila pentru fani decat vanzarea pachetului integral de actiuni catre un intreprinzator privat potent? Atat am vrut sa te intreb. O seara placuta!
    2 0
  • Ntz ntz ntz
    Devo, ce faci, man, eu l-am lasat din maini pe individ si acum il iei tu in primire? Cata cruzime din partea amandurora sa ne pretam la ping-pong cu bietul om...Dar, daca tot pomeneste de China, il familiarizam cu unul dintre cel mai populare sporturi de pe acolo. Numai de-ar avea timp liber pentru sport, sarmanul salahor, caci el munceste pe branci all day, dorind "sa prospere si sa aiba profit" (pai de, pentru acceptia lui originala, cele doua expresii verbale nu sunt sinonime). Si, Devo, ca sa vezi, dom'ne, ce partener neserios iti este Cuantic, o sa te lase sa joci singur :P Deci ai grija sa nu calci pe "minge" :D
    3 0
  • Melteanu
    @AndreiRN
    Frate ,nu mai comenta nimic de Saab ca nici macar nu stii sa scrii cum trebuie romaneste,te faci de cacao si in plus n-ai nici o sansa cu sacalii astia batrani Cuantic si Devorattor :))))) Pe bune,e tare razboiu de aici imi place :)))))))
    4 0
  • AndreiRN
    Pacalici
    Devorator, daca tu zici ca il lasi pe Cuantic sa ma muste ce c*r atunci tu te poti aseza in genunchi in fatza sa-ti faci plinul.
    Cat despre abilitatile mele de a comunica si in romaneste iti garantez ca sunt superioare tie chiar si dupa 29 de ani plecat de acolo.
    Cat despre inginerie si mecanisme sau jucari masculine iti pot doar spune ca 11 ani am lucrat la Naveta Spatiala si inca multe alte jucari frumoase.
    Tu si pacalici .......... sunt aproape sigur ca locuiti inca cu parinit si stati pe net pana la miezul nopti ca doar la asta va e viata limitata.
    Voi sa comentati la mesaj nu sa atacati mesangerul dar ....... pt asta e nevoie de neuroni functionali.
    3 4
  • Brightwell
    Porcarie
    @Automarket,va atrag atentia sa inlaturati nu numai cuvintele obscene,ci si expresiile sau frazele cu rezonanta murdara cum este cea din ultimul post al lui @AndreiRN.......faptul ca nu scrie corect si o ia pe aratura cu relevanta ideilor....asta e,dar merge prea departe cu mojicia!!!
    3 1
  • Urat din partea lui Devorattor,sa spuna de tovarasul lui Cuantic ca-l mananca de c*r pe AndreiRN.
    In locul lui Cuantic,nu i-as mai da atentie lui pacala ala numit Devorattor...de r*hat!!!
    2 5
  • Greu la deal cu boii mici...
    Deci asaaaaa! Vai, ce-mi aud mie urechile: cica BMW Group ar fi lansat o propunere de achizitionare a SAAB-ului situata undeva la vreo 350 de milioane de coco, plus promisiunea de a investi consistent in dezvoltarea viitoarelor modele pe baza de PhoeniX, dar manjitii cu dolari Poutqvist (un fel de Merkozy) ar fi varat fara rezerve oferta sub pres !?!? Pe bune, a inceput sa-mi devina drag PDL-ul de la noi...
    3 0
  • Olandezu visator
    @andreiRN
    Nu sunt fan Saab, dar urmaresc de cateva zile postarile acestui AndreiRN. Nu prea ma omor eu cu postatul pe forum, dar de data asta prostia din capul acestui individ cu pretentii de inginer "m-a dat un pic afara din casa".
    1. Devorator se referea mai sus la capaticatea ta de exprimare, nu la comunicare. De cand comunicare=exprimare? Ca sa ne comunici ideile tale stupide a fost posibil chiar si cu acele mari lacune gramaticale de care ai dat dovada. In realitate, cred ca ne puteam intelege cu tine si prin semne!
    2. Masinile Saab sunt destul de putine pe strada, chiar si aici in Rotterdam, unde locuiesc de 6 ani ;-) Dar stii ce e atat de placut la marca asta? Imi place ca, desi putine la numar, masinile Saab au un numar mare de fani! Poate e singurul brand care are un numar de fani cel putin egal cu numarul masinilor lui de pe planeta! oare care este numarul de clienti multumiti ai marcii chevrolet comparativ cu numarul de exemplare vandute? Dupa cum vezi, de fani nici n-am mai pus problema :-)).
    3. Nu inteleg cu ce de deranjeaza pe tine marca asta?? Am cunostinte si in fan-clubul Mercedes, am facut parte acum cativa ani si din fan-clubul BMW din Olanda, dar ti-o zic cu mana pe inima: nicaieri nu am intalnit oameni mai de bun simt si mai inteligenti decat in randul posesorilor de Saab. iar asta se vede chiar si aici, pe forum. Nu stiu DACA au 2000 de masini in Romania, dar cu siguranta au peste 2000 de fani! I-ai intrebat de ce sunt super multumiti de masinile lor? Oare tot asa de multumit esti si tu de masina ta? Eu zic sa te gandesti foarte bine inainte sa te minti pe tine! Si eu sunt mandrul posesor al un 9000CD pe care nu l-as da nici macar pe un BMW. pe mine mai mult ma deranjeaza panarama aia de crevrolet aveo ca ao am ca masina de serviciu si nici macar sa ma sprijin cu fundul de capota nu pot ca se indoaie tabla. Masini d-astea iti plac tie, domnu inginer?
    4. Si asa compania Saab e c-un picior in groapa. In locul tau eu nu m-as bucura nici macar daca renault ar fi cu un picior in groapa. Nu inteleg cum de tu te bucuri? Cativa oameni de pe site au satisfavtia producerii unor masini bune. Tu ai satisfactia distrugerii unor masini bune! chiar nu ti-e rusine cand te vezi in oglinda?
    5. Acei oameni "visatori" de care zici tu au adus o gramada de inventii in lumea auto. Acele inventii au fost folosite apoi de toate celelalte branduri auto. De ce nu le-ai inventat TU daca te dai asa mare inginer? Sau de la atata inginerie spatiala te-ai cam pierdut in spatiu?
    4 2
  • Ba!
    N-am absolut nici un motiv sa-l reneg pe Devo! Ar trebui sa se opinteasca teribil ca sa inventeze ceva in acest sens, dar nu-i cazul, cunosc "marfa" :P Vrei cumva sa ma auzi pe mine cum il transform intr-un pachet de calti pe acel RN? Nu, pentru ca am jurat sa ma debarasez de orice contact cu AndreiRebutNeantic si asa ramane! Apropo, oare n-ar trebui ca Automarket sa inlature nu numai cuvintele obscene (daca zici "cur" sau "fund" nu-i totuna?...vax, ce rost mai are sa ne dam puritani intr-o tara in care toata lumea suduie pe fata ca activata din priza, astfel ca DEX-ul n-a avut incotro decat sa omologheze tot repertoriul nostru traditional impudic :D), ci si expresiile sau frazele cu rezonanta murdara, care nu folosesc expres termeni tabu, dar semnifica fix acest lucru, precum reiese indubitabil din primul paragraf al ultimului post al zarghitului RN! Deci, draga VW sau WC (nu stiu cum sa te apelez; trebuia sa te limitezi la un singur termen :D), nu fii pentru unii muma si pentru altii ciuma, caci se pare ca "muma" pe care o cocolosesti tu a savarsit o porcarie mai mult decat revoltatoare, da' de! tunurile doar pe Devorattor si Cuantic, ce simpla-i tarasenia, nu? "Crima" de a fi Saabist tinde sa devina groteasca, deci, in acest ritm, nu va mai trece mult si, in loc de "infractiune", va aparea in dictionare cuvantul "saabtiune"...Parca o sa si vad la stiri: "X-ulescu a furat o gaina si politistii i-au deschis dosar penal pentru saabtiunea de furt in dauna avutului privat".
    2 0
  • Sper sa nu-l mai bag nici eu in seama pe acest individ
    May, AndreiRaNit! Ai dreptate, nu stiu ce dreaq e in capu' meu acum de-mi pierd vremea pe net cu tine cand vad ca degeaba ne chinuim cel putin 2 oameni (eu si SaabCuantic) sa te facem sa intelegi anumite lucruri. Probabil vremea crminala de afara sau faptul ca e sambata... Pe SaabCuantic il cunosc (nu ma tem sa afirm asta) si e chiar departe de ce aberezi tu. E un om care se descurca singur si o face bine. Nici unul din noi nu sta pe banii parintilor, iar faptul ca ti se pare ca avem prea mult timp de tine ar trebui sa te maguleasca. Ai dreptate, daca stiam ca tragi asemenea concluzii aberante despre cineva fara sa-l cunosti personal, nu dadeam pe tine nici macar un scuipat. Cu atat mai mult cu cat un fan Saab nu scuipa sia sta pt simplul motiv ca brandul Saab si cocalarii sunt chestii total opuse! Ai dreptate, ne cerem scuze pt timpul alocat pe care nu l-am meritat. Iar faptul ca de 29 de ani nu mai locuiesti in tara nu te scuze de la necunoasterea limbii romane scrise. Cu atat mai mult cu cat zici ca esti inginer, deci intelectual, nu fierar-betonist.

    Dupa cum ti-am mai spus-o si o repet: poate nu e bine sa fii prea visator, dar tu esti prea adanc bagat cu picioarele in pamant! Iar cand esti prea bagat, pamantul iti ajunge pana la gat si nu e bine....mai ales pe zapada asta ;)

    SaabCuantic, eu omului asta ii recomand sa se apuce de jucat sah. E un sport al mintii si cred ca neuronii lui sunt primii care au nevoie de putina miscare!
    4 2
  • Nu, nu poti sa bagi in seama ceva ce nu exista...
    Sah?....Neaaah, tot ping-pong i s-ar potrivi, deoarece este un sport mai accesibil si mai gales pentru Ratoi Nebun. Stiu eu un batran de vreo 70 de ani, cu defect ocular si operat la spate, care se duce neinvitat prin PUB-uri din Bucuresti si se baga in seama cu tinerii. Dar nu este agresiv, ci placut la conversatie. Intr-o seara, anul trecut, jucam eu de zor ping-pong si ce credeti? S-a autopropus mosulica sa joace si el cica numai o partida cu noi. Haaa-haaaaa, ne-am prapadit de ras. In gandul meu, m-am lasat corupt de o infatuare nesanatoasa si-mi ziceam "Te cauta moartea pe acasa, tataie, si tu ai chef de sport?! Cred ca n-ai sa rezisti nici 2 minute, dupa care o sa te duci la baba matale cu coada intre picioare"...Ce vorbesti, dom'ne?! Eu va asigur ca nu sunt deloc un jucator slab la tenis de masa, dar adevarul a fost ca batranelul ala "garbovit" ne-a tras la fiecare mai multe mame de bataie de am ramas toti ca la dentist...Eu degeaba m-am consumat ca un titirez, ca incasam numai scoruri de maidan, cum nici marea campioana europeana cu care am jucat de curtoazie, Otilia Badescu, nu mi le administra: 21-2, 21-3...Pe urma, invitandu-l la un pahar de discutii, am dezlegat misterul care ne muncea: traieste de fapt in SUA, la Chicago, si vine deseori in tara natala ca sa se...distreze.
    Esecul ca esecul, dar rusinea de a fi expus zeflemisirilor celorlalti din club era greu de suportat. Cateva zile m-am simtit in stare de soc...Dar am invatat o lectie foarte aspra despre viata, cu ecouri perene in constiinta mea, si anume: sa nu subestimezi niciodata un adversar, indiferent cum ti s-ar parea ca este la prima vedere si indiferent cum ti l-ar descrie altii! In atare conditii, o astfel de experienta trezitoare din iluzia inaltarii de sine i s-ar cuveni neintarziat si domnisorului inginer (care isi permite inginerii si prin maruntaiele inviolabilei limbi romane...), astfel incat sa se reveleze ca ne priveste cam prea de sus, din naveta lui spatiala facuta din PET.
    2 1
  • @SaabCuantic
    Spuneam ca ar fi iresponsabil pentru Volvo sa nu incerce sa puna mana pe inginerii de la SAAB care sunt acum in somaj, de asemenea si pe utilajele de care mai au nevoie. Pentru SAAB nu este niciun avantaj acest lucru, ci o mare pierdere. Daca as lucra la Volvo as incerca sa angajez acesti ingineri.

    Eu imi doresc faptul ca SAAB sa fie achizitionat in intregime de un investitor serios, sanatos din punct de vedere financiar. Inca nu am renuntat la speranta de a vedea ca SAAB va construi din nou masini hatchback si inca mai sper ca vechiul 900 va avea candva un urmas pe masura.

    Scuze pentru intarziere, micutul meu 900 si-a cerut dreptul de a primi un pic de atentie. Faptul ca zapada s-a asternut si pe strada mea, mi-a amintit ca zapada si gheata au fost "incorporate" inca din faza de blueprint in masinuta mea. Ce poate fi mai frumos decat sa mergi cu un SAAB pe zapada la temperaturi foarte scazute, cu alte cuvinte, in mediul sau natural? :)
    2 0
  • Cu Saab-ul printre nameti...
    900_s, ma bucur ca ai pus punctul pe i! Ultimele zile de ger naprasnic si viscol catastrofal m-au facut inca o data sa realizez ca merita sa fiu mandru de masina mea. Sa-ti porneasca motorul din prima cheie cand afara sunt -20 de grade cu cel mai ordinar antigel de pe piata (din ala verde cu silicati) si asta mai ales cand vorbim de un exemplar fabricat in '96, nu cred ca e ceva de trecut cu vederea. Ai dreptate, acum se vede cel mai bine valoarea unui Saab: la greu nu la fitze!
    7 1
  • Ei, drace, te imbolnavesti de nervi din cauza lui Merkozy de Suedia..." said an unnamed person from Mahindra to Dagens Industri"
    Gata, m-am lamurit, dragul meu @900-S, si iarta-ma daca ti s-a parut ca te banuiesc de "tradare" :) Normal, unde altundeva sa-si arate SAAB clasa, mai ales modelul 900, decat in inclestarea zapezii si pe feeria ghietii? :))
    Ca sa revenim la ce ne doare: da, noi asteptam ca prostii, in timp ce doi mameluci, chipurile, reprezentanti ai Justitiei (doar nu cea divina, ar fi fost culmea), se joaca imperturbabili de-a alba-neagra cu ofertele reale si convingatoare...Oare de ce comunitatea globala de Saabisti "trebuie" sa asiste neputincioasa la capriciile lor pro-creditori si mai ales pro-Gulerele Mototolite...Nu se poate atata nemernicie, nu pe metru patrat, ci pe zi cub de asteptare, mai da-o in valatuci, ca daca ar fi fost depusa o singura varianta prapadita de cumparare, ai fi avut tot dreptul sa admiti ca este nevoie de timp ca sa fie analizata minutios, in interesul tuturor partilor implicate, dar, de exemplu, cand vine Mahindra, care figureaza in Top 200 Corporatii Profitabile la nivel global, sau insusi BMW, care nu mai trebuie sa-si prezinte CV-ul, si iti rostesc verde in fata "Bai acestia, noi chiar vrem SAAB pe de-a intregul, haideti sa incheiem actele!", iar tu ii tratezi ca pe niste zdrentarosi care ti se pare ca se amesteca si ei in fasole ca n-au alta treaba mai buna de facut, atunci, in mod incontestabil, buna ta credinta, care se prezuma a fi garantata de stat, se asemuieste de fapt cu o imensa teapa servita fatis, gratuit si cinic intregii opinii publice internationale! Am scris "gratuit"? Ba nu, caci cuplul bicefal Bergqvist-Pouteaux, fiindca apartine structurilor de stat, este platit din banii contribuabililor europeni, nu numai suedezi, si, cum exista toate sansele probabilistice ca printre acestia sa se afle si fani SAAB, se ajunge la situatia fabuloasa ca acesti amarati sa fie obligati sa pluseze pentru intretinerea nesimtirii crase a celor care, in realitate, isi bat joc de ei!...Da' sa vina mai repede odata sfarsitul lumii, barem sa stim o treaba SIGURA!
    2 0
  • Nu mi s-a afisat tot titlul in engleza citat de mine. Redau integral:
    "It will be difficult for us and other car companies to take over Saab if GM is not cooperating," said an unnamed person from Mahindra to Dagens Industri.
    2 0
  • Turbo X
    pacat de marca asta!!
    Fratilor, stiti ce ma deranjeaza pe mine? cu exceptia unui mic procent de frustrati, dintre care cativa se regasesc si pe forum automarket.ro, foarte multi afirma ca respecta marca asta! si daca imi intreb prietenii si cunoscutii ce parere au despre Saab sunt convins ca majoritatea o sa-mi spuna numa' de bine. Dar, cu toate astea, cati dintre noi sau voi si-au luat saab? va spun eu: cativa! va numer pe degete pe cei care in clipa asta chiar conduc un Saab. pai in felu asta sa nu ne mai mire ca le-a dat faliment fabrica! cu ce ii iau incalzit pe bietii directori si actionari de la Saab respectele noastre pt masinile lor daca abia au vandut 30 000 masini pe an?
    3 1
  • Oare?
    Dar ce-ar fi sa-i numeri pe toti cei din tara asta care, din principiu, isi vad de treaba si nu creeaza probleme si, totusi, au fost alungati in mod samavolnic din slujbe sau li se arata degetul mijlociu in loc de salarii?...De unde stii ca, printre ei, nu-i poti identifica pe cei mai mari iubitori de SAAB? Dar, fiind un bun economic, nu creste ca flora spontana ca sa te duci sa-l culegi bine-mersi de pe marginea santului...Fii realist, @Turbo X, ce Dumnezeu!
    2 1
  • nelamurire...
    @Devorattor: observ ca ti-ai schimbat avatarul. Noua ta poza m-a facut sa tresar, dar de placere. Este cumva o imagine a SAAB-ului tau? Daca da, atunci ma bucur, si la mine se vede o imagine cu SAAB-ul "din dotare" :)

    @SaabCuantic: administratorii desemnati pentru SAAB, Hans Bergqvist si Anne-Marie Pouteaux s-au declarat ei insisi coplesiti de complexitatea procesului de la SAAB, prin urmare au primit intariri sub forma unui coleg, Kent Hägglund, care li s-a alaturat in 12 ianuarie.

    Dupa cate stiu eu, administratorii sunt platiti din fondurile pe care SAAB le mai are, iar atunci cand acestea erau pe cale de a fi epuizate (nu mai stiu cate milioane de euro au cheltuit intr-o... saptamana), au incercat sa vanda la bucata fiecare piesa a muzeului SAAB, dar spre marele nostru (adica al entuziastilor SAAB) noroc, muzeul a fost salvat.

    Nelamurirea mea consta in faptul ca ai scris mai sus ca sunt platitit din banii contribuabililor. Or fi, dar acei bani de la SAAB pe care ii toaca intr-un ritm infernal nu sunt ai contribuabililor. Sau sunt platiti din doua parti? Nu m-ar mira prea mult.

    Ceea ce spune sursa de la Mahindra este un mare adevar, dar asta se stie deja. Dupa umila mea parere, acest lucru este intr-un fel nesemnificativ pentru un investitor de talia BMW. Ei au suficiente resurse financiare cu care sa treaca peste perioada de timp necesara pentru a scoate orice urma de ADN de la GM din SAAB.

    Mi-am prezentat nu demult care sunt retinerile mele fata de BMW, dar, pe de alta parte, mai exista si fenomenul de a invata din greseli. Cel care conducea BMW pe vremea cand s-a intamplat dezastrul cu Rover iar BMW a ajuns intr-o situatie extrem de delicata, multstimatul domn Bernd Peter Pischestrieder, a fost inlaturat (interesant e ca l-au preluat VW din 2002 si pana in 2006, cand a fost schimbat cu Martin Winterkorn - si era foarte aproape sa asistam la distrugerea acestui concern in 4 ani; in 2011, multstimatul manager a fost dat in judecata pentru evaziune fiscala), deci exista o sansa si pentru SAAB.
    4 0
  • Ca te plateste statul, ca te plateste gm, bob cu bob se umple sacul :)
    900-S, una este ceea ce declara in public un oficial sau altul si alta este realitatea din...banca. Aia in care Geniile Mânăriilor le varsa mita prin care le deturneaza sarcina profesionala catre nimicirea pro jure si de facto a SAAB-ului...Bravos, taica, iata un caz interesant de studiu pentru specialistii in psihiatrie: sa te zbati neobosit sa distrugi pe cineva si totodata sa declari raspicat ca cea mai importanta reusita din viata ta este de fapt o realizare a acelui cineva ;) - a se citi cazul SAAB 92.
    3 0
  • Turbo X
    rectific
    Ok SaabCuantic, poate e si vina mea ca nu am fost suficient de clar. nu ma refer la romanii cu pb financiare. ma refer la aia care afirma ca ei apreciaza Saab ca e o masina super ca tralala da' asa, cand e vorba sa-si cumpere aleg altceva! de regula, o masina nemteasca... zi tu acuma, nu e pacat??
    5 0
  • @Turbo X
    Ba da, dar nu trebuie sa-i judeci, lasa-i in pace, caci, oricum, noi stim sa distingem graul de neghina sau de graul mucegait...
    Sa inteleg ca te fascineaza...Turbo X? Teribila masinuta...Carcasa si interiorul respira a SAAB pur, desi motorul este, recunosc, o mica bijuterie Good Manufacturing :)
    4 1
  • saab
    On the dry track, the Turbo X garnered commendable middle-of-the-road status, beaten by the Subaru WRX STi and the M3 by a couple of seconds and the 3-series by only a few tenths of a second. The Turbo X surprisingly put away the A4 by almost 2.5 seconds.

    But it was on the wet track that that new 4th-generation Haldex XWD system really appeared to prove its mettle — blowing away the A4 Quattro, besting the Subie and dropping behind the best M3 lap time by only one tenth of a second.Ha ha ha unde a ramas audi??? Va dati seama o colaborare BMW FEAT SAAB..
    5 1
  • Turbo X
    reclame la Saab....
    Ar mai fi o problema: de vreo 10 ani incoace cel putin, nu am vazut nicio reclama cu si despre Saab!?!? Un spot tv, un banner ceva, macar un anunt in ziar. eu inteleg ca sunt masini de nisa da' nici chiar asa... Sau cumva asta a fost si interesul americanilor de la gm?
    4 1
  • @Turbo x
    Normal ca a fost interesul celor de la Gm,sa-si vanda rahaturile de Chevrolet.Ca,si in wtcc acolo sau dat bani grei sa castige campionatul,acum o sa-mi pun toti fani lor in cap dar asta este.Eu locuiesc la Londra, credetima ca pe strada vad mai multe Saab-uri decat Chevrolet.
    5 1
  • Da, am ales un avatar mai realist
    @900_s. Da, ai observat bine, masina din poza chiar e masina mea. Saab 900s, fabricat in 96, motor 2.0 benzina aspirat normal (cam nasol ca nu e turbo, ce-i drept), 131CP, cutie 5+1, 182 000km la bord, si inca vreo 500 000 inainte (cel putin). Ce sa-ti mai zic...nu e o varianta de top, din contra, la vremea ei era una cu dotari standard.. cu toate astea imi place ca are stergatoare pt faruri si AC automat si pt locurile din spate, iar optiunea "night panel" din computerul de bord o folosesc aproape de fiecare data cand merg noaptea. e o idee super buna, ma ajuta mult. O am de 1 an si jumatate, iar cel care a avut-o inaintea mea a fost cam miserupist cu ea, din pacate...a tinut-o de pomana 1 an si ceva fara s-o porneasca macar. Cu toate astea, nu are gram de rugina pe caroserie, iar motorul trage foarte bine. Acum povesteste-mi si tu despre a ta.. :)
    5 0
  • Felicitari si sa ai parte de ea! :)
    Si eu am tot un 900 S, din 1997, 2 l, 131 CP, AC, incalzire la scaune, oglinzi degivrante, geamuri si oglinzi electrice, SID 2, 5+1 viteze, la SAAB chiar nu trebuie sa spui de night panel pentru ca este pe toate modelele, alarma. De night panel nu ma folosesc, ador "pomul de craciun verde" din timpul noptii :)

    Nu mi se pare nasol ca nu are turbo, e un cruiser superb, care, daca sti cum sa-l folosesti, are si un demaraj impresionant, iar comportamentul in curbe este fabulos. Rugina este un domeniu necunoscut iar actualmente, micutul meu 900 are 208.000 km la bord, care se inmultesc zilnic. Motorul toarce si lucreaza de parca ar fi feciorelnic, iar punctul sau forte este faptul ca are distributia pe lant. Masina asta e ca un drog, cand ai ajuns la destinatie, simti o mica tristete ca drumul s-a terminat si ca trebuie sa te dai jos din ea.

    O am din 2006. Pe atunci nu eram cine stie cat de pasionat de masini, iar inima mea batea puternic pentru vechiul Volvo 960, acela cu farurile mari (cel supranumit "dric" de catre oamenii cu imaginatie... hmm, sa zicem nefolosita). Daca iti cumperi masina asta si nu ai motorul de 3 l pe benzina, parca ii lipseste ceva. Pe atunci nu aveam nevoie de o masina atat de mare, plus ca mergeam doar prin oras, asa ca n-am cumparat-o niciodata pentru ca o consideram risipa ca masina de oras. In 2006 am vrut sa-mi cumpar un Mitsubishi Galant nou, iar cand m-am dus la dealer, am vazut acest 900 S intr-un colt, prafuit si cu rotile de iarna in portbagaj.

    A fost dragoste la prima vedere, nu mi-am putut lua privirea de la el si simteam un imbold foarte puternic de a-l incerca. A fost o adevarata aventura de 20 de minute pana am putut sa pornim motorul. Bateria era terminata, a trebuit schimbata, iar pana am inteles ce trebuie sa facem pentru a dezamorsa alarma, sa punem o baterie noua si sa amorsam din nou alarma au trecut 20 de minute ciudate :) A urmat un drive test ce s-a incheiat cu semnarea contractului de vanzare-cumparare, cu un dealer imbufnat, care incepuse ziua stiind ca va vinde un Galant nou si a terminat-o vanzand un SAAB vechi :))

    Daca tot ai scris de fostul proprietar, a mea a fost a unui doctor in arhitectura, care, pe de o parte a ingrijit-o bine, dar pe de alta parte cred ca a folosit-o ca masina de teren, pentru ca numai eu stiu cat am avut de curatat la ea si pe unde se stransese namolul :))
    6 0
  • @Turbo X
    De faptul ca SAAB n-a facut niciodata reclame, exceptand Scandinavia, a avut grija Opel. Aveau prin contract interzis sa faca reclame in Europa ca sa nu riste vanzarile Opel.

    Deh, nu degeaba li se zice "Gangster Motors" in Suedia...
    6 0
  • Invidia nu este buna, dar te ajuta sa progresezi :)
    Citesc frapat relatarile suculente despre micile lor giuvaere la care s-au dedat amicii mei de suflet 900 si Devorattor (werewolf3, dar tu pe unde te-ai intepenit, frate, de nu ti-am mai auzit mustiucul de atata amar de vreme?...iar tie, ztele, sa-ti fie rusine, ne-ai lasat la ananghie, cum vine asta?? :( ) si ma incearca un sentiment nespecific de invidie...Sa vezi ce ma voi "razbuna" pentru toti anii in care nu m-am putut bucura de deliciile inefabile ale unui SAAB propriu...deci, cand il voi avea in fata ochilor, o sa-l birjaresc in prostie, "a la recherche de temps perdu"...Desi imi doresc enorm un model 900, fiind etalonul de impact istoric al lui SAAB, totusi, asa cum se observa si la profilul meu, favoritul meu va fi intotdeauna 9-5 FG, din doua motive extrem de semnificative:
    1) pentru ca reprezinta arta ergonomica dusa pe culmi nevisate in materie de imaginatie inginereasca a bordului, fiind dovada cea mai invederata ca poezia si matematica nu sunt antagoniste (uitati-va aici si jurati-mi ca va lasa rece: http://static.cargurus.com/images/site/2008/07/22/23/21/2002_saab_9-5_aero_pic-40641.jpeg);
    2) pentru ca este indiscutabil "cel mai SAAB" dintre SAAB-urile construite in epoca de sinistra amintire a Groazei Manageriale, fiind o combinatie traznet intre o platforma modificata anume pentru 9-5 (provenita din GM2900) si motorizarile autentice de SAAB, adica SAAB H engine, regasite la unitatile turbo de 2000 cc si 2300 cc si continuate chiar si la mai putin reusitul estetic 9-5 SG...
    In plus, prin modul in care a fost conceput, 9-5 FG s-a constituit intr-o revolta fatisa a subsidiarei suedeze impotriva deciziilor arbitrare care incepusera s-o copleseasca dinspre Detroit la inceputul acestui mileniu barbar...Asadar, pentru mine, 900 (ambele perioade) este drapelul SAAB-ului modern (9000? o categorie mai "intelectuala"...sa zicem ca ar fi conul arhitectural din varful batului de drapel), 9-3 FG si TurboX ciucurii care ii sporesc savoarea, dar 9-5 FG coincide cu stema :)
    2 0
  • Saab forever
    Urmatoarea masina de suflet spre care tintesc este un Saab 9-5 din prima generatie (1997-2005) fie si break. Preferabil motor 2.3i turbo si cutie automata (tre sa recunosc, sunt mai comod de fel:). M-as multumi si cu un 9000CDE sedan sau CSE, stiti voi, ultima generatie de 9000, fabricate intre 1994 si '97 sau 98. 9000 CSE cred ca a fost ca o nava amiral pt Saab, one of the very best of! Sper sa reusesc asta pana'n toamna, momentan ma descurc si cu avionul asta. :)

    SaabCuantic, stiu cum e, lasa ca si eu ii invidiez pe ardeleni, mai ales pe astia din orasele mai mari. Brasov, Timisoara, Cluj, Oradea chiar si Satu mare, daca te uiti pe net vei vedea ca au si reprezentante si service-uri autorizate care aduc piese pe comanda direct de la mama lor, din Suedia. Scorurile sunt cam piperate, ce-i drept, dar nici ceva de speriat cum cred unii. M-a surprins cat de multe Saab-uri am vazut in Brasov! Am fost toamna asta in BV in vacanta, o saptamana am stat si cred ca am numarat mai mult de 25 de bucati! :) Vreo 5-6 erau 9-3 turbo X, de ultima generatie. Au si un service klumea din cate am aflat. Pacat ca aici, in Cta, sunt cam putini cu Saab. Mai mult de jumatate din putinele pe care le vezi, sunt 900 ca al meu si au numere de BG. :)). Partea buna e ca pana si samsarii au inceput sa aduca Saaburi din Germania sau Bulgaria. Poate ca tot circul asta cu faliment preluare, tralala a avut si un efect pozitiv: a captat atentia unora catre acest brand! In Germania, daca te uiti pe mobile.de, o sa vezi ca preturile nu's tocmai mici. Au inceput sa creasca fata de anii trecuti. Un lucru e clar: pentru cunoscatori, valoarea unui Saab creste! Iar pt ceilalti...care ceilalti? :)
    5 1
  • Devo
    Am citit eu bine? Ai identificat 5-6 TurboX-uri numai in Brasov?! Sigur nu erau "doar" 9-3-uri Aero NG? Sunt foarte usor de confundat...La ultimul miting SAAB, toti participantii am convenit ca, indiferent cat de doxati am fi in stiinta despre SAAB, nu putem distinge TurboX de Aero decat daca le comparam din spate una langa alta, si nu de la distanta, ci de aproape, citindu-le efectiv inscriptiile! Daca TurboX afiseaza si alta culoare decat negrul definitoriu, ne afundam si mai tare in dilema privindu-l din celelalte pozitii decat spatele. Ma rog, o diferenta vaga se poate releva si din fata, senzatia de "ochi de vulpe" pe care ne-o inspira farurile fiind parca mai accentuata in cazul lui TurboX. Oricum, nu conteaza ce variante de 9-3 ai vazut acolo, Devo (am mai spus-o si cu alte ocazii: TurboX a inseamnat pariul temerar al lui SAAB contra "triadei germane"...dar lumea era prea indoctrinata ca sa-l accepte si, implicit, sa-l incerce!), caci trebusoara asta aparent inofensiva mi se pare de domeniul neverosimilului :) Hm, pai in ritmul asta energic, o sa ajungem sa ni se ceara pasaport ca sa patrundem in Ardeal...Trebuie sa consolidam ceea ce avem deja (Club SAAB Romania), sa strangem si mai intens randurile, un deziderat comun deloc imposibil care poate fi facilitat daca, de exemplu, @alex si @Turbo X se vor loga mai intai pe Automarket :)
    3 0
  • Deliciu
    Apropo, n-a venit nici un TurboX la demonstratia din ianuarie. Era in schimb un Aero NG negru, pe care l-am crezut TurboX pana m-a corectat Edy. In showroom, am surprins cativa Saabisti stramband din nas fata de "noul 9-5", dar susotind admirativ despre...ghici! Acest "cel mai rapid SAAB de serie din istorie" exercita o fascinatie aparte in comunitatea noastra restransa. Sa fie oare "vinovata" performanta de la "plaja" pentru acest fenomen pozitiv? Desigur, faptul ca scoate cam cu o secunda mai putin decat confratele Aero nu poate fi ignorat de noi. Insa mai ales sunetul inconfundabil de V6 supraalimentat, specific ambelor versiuni, ma vrajeste pe mine...Probabil ca asemenea "utilaje" ravneste Volvo. Va doresc o saptamana plina tuturor!
    3 0
  • @SaabCuantic
    Din proprie experienta pot sa spun ca 9000 e o masina fantastica. Am avut privilegiul de a zburda cu un 9000 CS de 2,3 l turbo, automatic, pe autostrada, iar apoi cuminte prin oras. Nu am stat in nicio masina mai comod decat in asta! Pozitia la volan era perfecta, mai ales ca avea si cotiera. Un singur lucru m-a deranjat la 9000: deasupra capului aveam putin loc si am doar 1,79 m. Bine, acel loc dintre cap si plafon este asemanator cu cel din majoritatea masinilor, insa eu sunt obisnuit sa am loc mult deasupra capului, 900-le meu m-a "spurcat" rau de tot :))

    De aceea imi si place mai mult 900 NG decat adevaratul 900, ai mai mult loc deasupra capului, iar formele sunt mai line, mai sensibile, iar daca te uiti atent din anumite unghiuri, observi un design clar de... barca. Asta insa nu se vede din poze. Primul 900 e o forta bruta, dar e mult mai practic in portbagaj.

    Ah, da, ma bucur ca ti-au placut povestioarele noastre :))
    3 0
  • Stiu...
    @900, asa este, fara putere de tagada, dar mie mi s-a pus de mult pata pe 9-5 FG si gata, asa ramane, batut in cuie :) De altfel, un autentic fan SAAB nu se va preta niciodata la comparatii de calitate intre produsele companiei pe care o indrageste, dar poate scoate in relief anumite plusuri sau minusuri, indiferent asupra carui model isi va fixa atentia. Este clar, tu vei apoteotiza mereu gama 900, caci asa iti este scris in ADN, n-ai cum sa te opui tie insuti :), ceea ce eu stimez enorm la tine! Pe de alta parte, crezi ca eu nu venerez 9000? In optica mea, prima limuzina adevarata a lui SAAB s-a materializat sub identitatea lui 9000 FG versiunea CD "sedan" (agila ca o felina - "www.saabhistory/videos - 1989 SAAB “Aerospace / Automobile Suite” Promo), iar 9-5-ul actual ar simboliza un fel de Rolls Royce-ul nostru :D (ireprosabil, cu exceptia...portbagajului, putin cam mare pentru o limuzina declarata), desi alura de Insignia...of, care Guru Matol a decis ca Opel sa-si faca mendrele in Europa pe seama lui SAAB ?!
    @alex, @Turbo X si @bogdanel, fiti buni si faceti o bucurie marunta unui batran amarat ca mine, adica logati-va pe Automarket si alaturati-va comunitatii noastre de Saabisti pur sange...Bafta!
    Nici un falfait de aripi nu mai razbate dinspre hidra cu doua capete Poutqvist...Frate, poate doar miticul Hercule sa mai poata s-o zburataceasca, caci, daca spera cineva ca onorabilii admini sa intre la zdup pentru luare de mita si abuz in serviciu, atunci sa spere mult si bine...De ce nu se ofera si Gillette sa cumpere SAAB, in sensul ca, daca afacerea s-ar parafa, sa le dea drept "recompensa" un set de lame bune...emolari nenorociti ce sunt!
    3 1
  • PS:
    @Turbo X, pomeneai recent de lipsa acuta de reclama la SAAB, mai ales dupa anul 2000...Normal, doar n-ai fi vrut ca Gugustiucii Mofluzi sa accepte propovaduirea adevarului nestirbit despre SAAB, precum reusea SAAB-Scannia odinioara, ca de exemplu: www.saabhistory.com/videos - 1989 Saab "Never Ending Story" 9000 CD Promo. Poate ca, in urma vizionarii atente a materialului sugerat, se vor revela si anumiti "ingineri" de potentialul exploziv al acestei marci mult prea hulite si ocult obstructionate...
    Lichelele din Renaissance Center (repet: ce denumire inadecvata!) s-au bazat pe o cumplita si inoperabila deficienta psihologica a oamenilor de pretutindeni: faptul ca, din fire si din cauza ca "fugit irreparabile tempus", acestia uita tot ce fusese de valoare in trecut...Ma tem ca si in "mirobolantul" viitor care ne asteapta ranjind se va intampla idem...
    O zi superba tuturor!
    3 1
  • O ultima provocare pe ziua de azi...
    V-ati gandit vreodata de ce vanzarea SAAB-ului catre Gimnastii Mondiali s-a petrecut in 1989, taman cand zona comunista a Europei daduse in clocot?...Rasfoiti arhiva Automarket: am avansat, nu o data, ideea "prohibitiva" si "psihopata" a unui complot de talie internationala impotriva SAAB Cars...Sa ma varati pe mine intr-o camasa de forta daca n-a avut loc o consfatuire secreta intre gm si unii constructori europeni, anterior tranzactiei efectuate cu SAAB-Scania, in care americanii au fost abordati in maniera urmatoare: "Si noi, si voi, trebuie neaparat sa intreprindem ceva concret pentru a stopa ascensiunea si progresul SAAB-ului! Desi nu ne face nici o placere, trebuie sa admitem in mod obiectiv ca gandacul acesta enervant din Nord incepe nu numai sa urce si mai sus dpdv calitativ, gratie unor patente uimitoare de high-tech, ci si sa se extinda comercial incet-incet, inclusiv pe piata americana. Nivelul de vanzari realizat de suedezi in '87 ne pune pe ganduri. Faptul ca zidul comunist a fost daramat nu face decat sa ne ingrijoreze, deoarece vor scapa din lanturi cateva sute de milioane de potentiali clienti, satui de rablele lor nationaliste si avizi dupa produse valoroase din Occident, ceea ce inseamna mana cereasca pentru noi, dar implicit si pentru SAAB! Ori est-europenii, asa talambi cum ii credem noi, sunt totusi destul de inteligenti; da, le-au permis bolsevicilor sa-i impileze cu multe nelegiuiri, dar creierele tot nu le-au fost spalate definitiv, adica le vor sari imediat in ochi marile giuvaere tehnice 900 si 9000...Prin urmare, vrem sa capatam garantia palpabila ca o eventuala cerere masiva pentru acele doua splendori nu va afecta interesele noastre economice, implicit nici pe ale voastre, yankei tampiti, cu tot locul vostru unu la vanzari globale! Credeti-ne, chiar acum, pe loc, unul dintre noi s-ar preta sa cumpere SAAB contra unei sume fabuloase, dar evident ca suedezii nu sunt chiar atat de fraieri sa se lase adjudecati de un competitor direct din areal european, deci singura noastra sansa logica, a tuturor, de a scapa odata de beleaua aceasta teribila, este sa va oferiti sa-i achizitionati voi, GM! Argumentul cel mai forte este ca aveti mai mult malai decat noi! Momentul de fata este maximum prielnic pentru a incropi un plan diabolic, pe fundalul cum nu se poate mai favorabil al carentelor de capital investitional ale lui SAAB-Scania. Oricat s-ar tine capsomani pe pozitii de independenta financiara, sigur vor ceda usor capii corporatiei daca le fluturati pe la nas peste 500 de milioane de dolari...La drept vorbind, SAAB cars face mult mai mult, dar nu laude vrem noi se le destinam, ci pieire...Asa ca miscati-va repejor, domnilor, caci imediat se va elibera de sub tutela rosie si ultimul bastion comunist, Romania, iar din 1990 se va schimba radical viata per ansamblu a Europei, automat si raportul de forte din domeniul auto...Dupa finalizarea operatiunii si incheierea oficiala a actelor, veti sti cum sa ajungeti sa bagatelizati aceasta marca exceptionala, traditionala, principiala si mereu respectuoasa fata de cumparatori, astfel incat sa creada lumea ca o inselati cu corcituri; noi estimam ca, pret de vreo 20 de ani, va veti descurca de minune...doar puristii va vor sari in cap, dar cine sunt si parlitii aia ca sa ne rastoarne noua socotelile iscusite?! "...
    Simple speculatii? Fabulatii gratuite? Deviatii psihotice? As vrea si eu sa cred ca sunt, numai ca realitatea curenta militeaza ferm pentru aprobarea indiscutabila a veridicitatii acestor exercitii de imaginatie voluntara...
    3 2
  • @SaabCuantic
    Salutare eu sunt fan declarat si inrait BMW, dar tre sa recunosc ca am si o simpatie fata de SAAB,cont am avut pe Automarket dar acum 2-3 ani am avut ceva certuri mai aprinse cu cu Fani marci Audi si am fost delogat din pacate.http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201205445745263/sort/priceasc/usedcars/quantity-of-doors/4/transmission/manual/model/9-5/make/saab/postcode/ig26sl/radius/1501/page/3?logcode=p.Nu stiu daca poti vedea dar c-am asta a-si dori sa achizitionez.Eu locuind la Londra,am si bineinteles un BMW si doresc sa am in curte si un SAAB.Ce parere ai despre aceasta masina.
    3 0
  • @SaabCuantic
    Apropos sunt mai batranel ca tine am 36.
    3 1
  • @SaabCuantic
    Sincer nu ma pricep deloc la SAAB si am o intrebare.Ce legatura are cu opel? Motorizarile sunt de opel sau de provenienta Saab? Poate i-mi explici te rog daca ai timp, mai multe despre asocierea cu Opel.ms
    3 2
  • O conspiratie impotriva Saab nu e chiar de domeniul sf-ului, cel putin la publicitate si marketing GM a favorizat clar Opel,care oricum era mult mai cunoscut in Europa, suspect de putina promovare si reclame pt Saab in ultimii 10 ani, adica daca tot te plangi ca pierzi bani cu marca...dar nu inteleg dc nu au scos-o la vanzare din timp daca nu mai vroiau sa piarda bani, adica de fapt acum inteleg :)
    3 2
  • @alex
    Tarasenia este foarte simpla in esenta, nu trebuie sa-ti zbarnaie mintea ca sa intelegi, dar nici sa fii atat de imbecil precum @magnum de pe topicul Cadillac ATS...Tu esti un tip istet si te vei prinde repede. In acest scop, cum bine precizai, nu prea am timp de un remember amanuntit acum in legatura cu relatia SAAB-Opel, dar trebuie sa retii un fel de analogie sugestiva:
    Eu sunt un tata blazat si ma cheama GM Europe. Am un baiat matur, Opel, care da bine cu sapa, dar nu prea le are cu cartea. Bosorogu', adica taica-miu, in speta GM central, imi ordona la un moment dat sa adopt un mic geniu (de ce? nu ma intereseaza pe mine, deoarece eu reprezint un fel de putere executiva, laborator de cercetare, producator de material brut, sponsor al fiului meu etc), pe nume SAAB Automobile, care ar vrea sa studieze netulburat si in casa mea, asa cum stie el si cum s-a obisnuit, dar la naiba, ce fac cu Sapaliga in atare conditii? O sa rada lumea si de el, si de mine...Gata, evrika, il pun pe supradotat sa invete...meserie de la frate-su vitreg, fie ce-o fi, si astfel aburesc lumea ca al meu copil de suflet este chiar mai destept decat veneticul primit de complezenta sub acoperisul meu (daca asa vrea batranu'...), care cica s-a prostit intretimp si cica tocmai el, care jongla cu teorii savante in palatul de clestar unde locuise odinioara, redescopera abecedarul din mainile si sub indrumarea "cultului" de fi-miu...Intr-un final, bunicu' imi ordona desfierea geniului totusi nepervertit la sapa, care, in loc de palatul initial, nimereste intr-o cocina, abandonat precum cainii, nu inainte de a trece putin prin mahalaua unor tigani, al caror bulibasa se poarta totusi frumos cu dansul, dar, in scurt timp, il lasa si el de izbeliste, din cauza ca nu-i poate sustine fizic puterea mintii lui febrile...Orbit de furie ca inca traieste, bunicu' il leaga fedeles si il transfera sub paza a doi dulai care cica latra a protectie...Cat de cat, eu ii mai dau de mancare, dar, dupa ce taica-miu o sa-mi interzica si acest ultim gest de mila, daca bietul de el nu va atrage pe nimeni cu inventiile lui revolutionare si dorinta lui acerba de a renaste precum pasarea PhoeniX, aleluia! Multi terti l-au iubit, il iubesc inca si tot asa se va perpetua norocul lui sentimental, dar lumea intoxicata cu minciuni sfruntate de catre babacu' meu nu prea l-a hranit corespunzator (pe masura aptitudinilor sale impresionante, pe care s-a prefacut ca nu le (mai) observa ca pe vremuri...), atunci cand noi trei - bunicu', eu si fi-miu - il infometam de zor...Ai inteles ceva?
    2 3
  • AndreiRN
    Caractere
    @Devoratorul Olandez
    1. Devorator se referea mai sus la capaticatea ta de exprimare, cred ca ne puteam intelege cu tine si prin semne!
    2. masinile Saab au un numar mare de fani!
    3. Nu inteleg cu ce de deranjeaza pe tine marca asta?? "crevrolet aveo ca ao am"
    4. "c-un" "satisfavtia" producerii unor masini bune. Tu ai satisfactia distrugerii unor masini bune!
    5. Acei oameni "visatori" de care zici tu au adus o gramada de inventii in lumea auto. Acele inventii au fost folosite apoi de toate celelalte branduri auto. De ce nu le-ai inventat TU daca te dai asa mare inginer? Sau de la atata inginerie spatiala te-ai cam pierdut in spatiu?


    "Devoratorule" in primul rand numele tau te descalifica din prima din randul oamenilor seriosi si cu caracter si te arunca in categoria infumuratilor de net. Chiar iti e rusine cu numele dat de parinti?
    1. Ce superficial vezi tu dar ..... devorator nu a fost capabil sa discute subiectul si a atacat mesagerul sub pretextul ca nu poate comunica. De fapt si tu cam la fel.
    2. Asa de mare ca 93% din cei care au cumparat un Saab se leapada de el si nici nu vor sa mai auda de investitia proasta facuta.
    3. Pai inca de la infiintare firma Saab si muncitori ei au furat de la guvern si clienti bani. Asta e suficient motiv sa fie rasi de pe fatza pamantului. Si in ce limba zici ca TU comunici aici?
    4. Cand majoritatea ajung la retopit in 10 ani si 93% din clienti sunt dezamagiti to zici ca e o masina buna? Erai beat sau drogat cand tastai?
    5. Au fost platiti cu varf si indesat pt contributia technica adusa automobilismului. Daca propuneai ei, muncitori o reducere de salari de 40% acum 10 ani si produceau o masina fiabila si dorita de public acuma nu erau in situatia asta. Dupa mine managementu, ingineri si muncitori Saab ar trebui sa aduca inapoi banii luati in ultimi 7-8 ani sau fortati sa o faca.
    2 3
  • Devo, to ce zici, SAAB este sau nu slaba la technica? Io zic ca e, adica e suficient motiv sa fure bani de la guvern (pai atunci statul sa angajeze mai multi body-guarzi - cred ca astia de la SAAB fura mai ales noaptea, ce hoti imputiti, de-aia a aparut criza globala!), dar si managementu e vinovat. Ingineri si muncitori e si ei niste prosti! "E", normal, doar nu "sunt", caci niciodata n-au depasit numarul de 50 de seriosi, restul fiind niste hoti inraiti. Ah, totul ar fi fost magnific daca propuneai ei, muncitori o reducere de salari (pai da, cu asa mari salari putea toti sa plece in safari!).
    2 3
  • Bine v-am re-gasit !
    @900_s, m-ai facut curios. Atat de diabolici sa fie reprezentatii Opel? Pai Opel nu era subsidiara GM, la fel ca si Saab? Aveau ei dreptul sa impuna conditii de marketing in corporatie sau nu am inteles eu ideea? Unde ai citit ca Saab avea interzis la publicitate in afara celor 3 tari scandinave, vreau si eu linkul. A nu se intelege ca nu te cred dar ai atacat un punct nevralgic si m-ai facut curios. Nu de alta, dar...daca e asa s-ar putea sa nu-mi cumpar Opel niciodata. :)
    @Alex. Ma bucur sa aud ca in London vezi pe strada mai multe Saab decat Chevrolet. Asta da o veste buna! Si cand ma gandesc ce bulangisti si zeflemitori la adresa Saab 93 au fost astia de la Top Gear ...probabil publicul de acolo nici nu se mai uita la ei. Daca nu ma insel, Anglia e a doua piata pt Saab. Asta, bineinteles, dupa Suedia. Si, daca nici de data asta nu ma insel, tot in Anglia se fac si o parte din piese. De ex, cureaua de la alternator pe care am comandat-o si mi-a venit acum vreo 2 sapt prin curier era made in UK.
    @SaabCuantic. Da man, asa se zvoneste! Io am auzit chiar ca muncitorii de la Saab aveau ratie zilnica de alcool. Norma minima: 1L de votca pe zi! care nu era de acord era concediat! Pai la ce friguri e la aia, e si normal sa mai traga la masea ca doar sunt si ei oameni, nu? Programul era lejer, gravidele ii invidiau si se jurau ca n-or sa mai faca niciodata copii. Conditiile de lucru erau excelente: fiecare hala de asambalare era dotata cu cate 2 mese de biliard, 5 pacanele, iar cei care doreau ore suplimentare aveau acces si la piscina cu jacuzzi! Care piscina era dotata in permanenta cu 10 blonde suedeze bune cu draci si "imbracate" in bikinei. Si toate astea NUMAI SI NUMAI PE BANII STATULUI! Alte zvonuri spun ca cel putin 30% din angajatie rau romani disponibilizati de la Aro Campulung...experienta lor in robotica era binevenita intr-o asemenea uzina emergenta. AndreiRN a fost unul dintre ei! Era mecanic sef de manivela. Ii placea asa de mult sa dea la manivela pe banii statului, incat pana si catelusa lui a fost botezata Biela... De ce nu mai lucreaza acolo? Gurile rele spun ca omu' s-a saturat sa fie luat in fiecare zi de fraier: mai mult el dadea la manivela, ceilalti se uitau la el si beau...uneori mai si radeau de el. AndreiRN, roman neaos, om dintr-o bucata si cu educatie sanatoasa era invatat sa munceasca, nu sa trandaveasca! Muncea 6-7 ore pe zi, iti dai seama?!? Prin urmare, anticipand falimentul iminent cauzat de betiile crunte si de orgiile pe care le tineau angajatii de la Saab, omu' nostru a bagat preaviz... Si-a bagat picioru' in Saab si a depus un CV la General Motors Detroit. GM l-a angajat pe loc...dar nu la Detroit. A fost trimis in China, la una din fabricile lor de acolo...mai exact in orasul Mao Coilung... Acest job a fost pt el un adevarat pas inainte in cariera. Acum nu mai da la maniela, acum este lipitor de chedere! Are onoarea sa lipeasca chedere pt renumitul model Chevrolet Aveo! Norma minima: 3000 de masini pe zi cu chederele lipite vizibil! Altfel spus, 14 ore pe zi de luni pana sambata! Ce vreti, omul a vrut sa munceasca...de mic copil i-a privit cu dispret pe bagabontii aia de suedezi invatati doar cu bere, votca, barfa, combinatii si munca putina. Un adevarat roman!... ;)
    6 3
  • Flash-uri pe autostrada sperantei
    Puteti sa va incepeti ziua cu 10 maxime si cugetari a la SaabCuantic:
    • Se spune ca exista doar doua tipuri de masini: Mercedes si restul. Intr-adevar, doar doua tipuri: Mercedes-ul Suediei si restul;
    • Chiar si cel mai nepriceput maturator de pe strada, daca ar fi fost uns director general la SAAB-Scania, tot n-ar fi putut sa destrame compania, daca n-ar fi existat un complot din afara;
    • Daca as fi calugar, as rezista cu brio tuturor ispitelor lumesti, insa mai mult ca sigur m-ar birui doar demonul pasiunii pentru SAAB;
    • Din principiu, cred in nemurirea sufletelor. Inclusiv ale celor care iubesc SAAB;
    • Cu cat se vorbeste mai mult despre faliment, cu atat probabilitatea de a se produce creste. Nu si in cazul Greciei si al lui SAAB;
    • Decat domn cu stil intr-o masina GM, mai bine cocalar in SAAB;
    • Definitia nonconformismului? Sa judeci, sa iubesti, sa te exprimi, sa te afisezi si sa te manifesti altfel decat ceilalti, dar nu uita sa conduci un SAAB;
    • Toata lumea este innebunita dupa viteza. Insa nu dupa viteza spre originalitate;
    • Seat Belt ar fi putut fi o masina draguta de la Seat. In realitate, este centura de siguranta. Volvo se lauda ca a introdus-o prima pe o masina de serie, dar, de fapt, doar a desavarsit-o, introducand-o dupa SAAB. Iar omul providential de la Volvo care s-a ocupat de ea a lucrat inainte la...;
    • De ce scriu ca un grafoman? Poate voi renunta sa mai fiu, dar cu certitudine Saaboman raman in continuare...
    4 3
  • @Devorattor
    Ceea ce am sustinut referitor la reclame a fost facut public pe vremea scandalului cu Magna, mai precis, atunci cand totul era gata pentru ca Magna sa preia Opel, iar GM si-a batut joc de ei. Subiectul Opel a fost larg dezbatut pe posturile tv germane, mai ales pentru ca Opel a incercat sa se rascumpere de la GM si chiar a cerut ajutorul statului german pentru asta. S-au spalat multe rufe murdare atunci in public si s-au aflat multe detalii "picante". Confirmarea mi-am luat-o de la dealer-ul SAAB din zona, care mi-a confirmat faptul ca stirea e adevarata... Daca o voi gasi si pe net, iti voi da link-ul.
    5 3
  • AndreiRN
    Amuzant
    3 pacalici avem aici care fac parte din acei 7%.
    Aiurea.
    Ar vrea ei sa isi poata permita un Saab nou dar in realitate au pus si ei mana pe gunoiul aruncat de unul din cei 93% care a fost scarbit de achizitia unui Saab.
    Dar gunoiul unora este comoara pt alti.
    Si se vede din scrisul lor ce fel de caractere umane sunt.
    Este amuzant.
    4 5
  • raspunsuri
    @SaabCuantic: "• Toata lumea este innebunita dupa viteza. Insa nu dupa viteza spre originalitate;". Foarte adevarata zicala, ar putea deveni un slogan al brandului!

    @900_s: Vezi tu, singura noastra problema a fanilor Saab este ca suntem cam putini. Dar suntem siguri pe noi si activi. Suntem precum armata lu' Stefan cel Mare "putini da' rai!". Tocmai pt ca nu suntem prea multi, parerea mea este ca va trebui sa tinem legatura. In caz ca te ajuta cu ceva, ID-ul meu de mess este: asigurator007 .

    @AndreiReNegat: Cu riscul de a-mi incalca promisiunea ca nu te mai bag in seama: din ce c*r ai scos tu acei 93% nemultumiti? Esti amabil sa ne arati un link ceva..?

    Din cate am aflat de pe canalul mass-media www.thelocal.se, administratorii falimentului Saab incep sa se lase in sfarsit convinsi ca tot o vanzare integrala a companiei este mai indicata. Sa vedem...Doamne ajuta!
    4 2
  • AndreiRN
    Fidelitatea clientilor
    Pai multi citesc dar nu toti inteleg ce citesc.
    Uite aici o clipa la coada listei.
    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-hyundai-este-brandul-cu-cei-mai-fideli-clienti-42846.html
    3 1
  • Hyundai cea mai tare masina...no comment!
    AndreiRN, mersi pt link, nu citisem articolul cand a aparut. Dar daca e un test made in USA cu Hyundai pe locul 1, cu Mercedes spre mijlocul clasamentului si cu Volvo foarte aproape de coada....deja ai zis tot! Intreaba-te de ce in US piesele Saab au niste preturi exorbitante! Si asta cam de 1 an incoace. In felul asta au ajuns chiar si mare parte din pasionatii marcii sa-si vanda masinile. Daca vreun Hyundai o s-ajunga vreun monument de fiabilitate sau raport super bun calitate/pret, vom vedea peste 10 ani sau 1 000 000km...cel putin! pana atunci, masini cua devarat "zdravene" si milionare in kilometri:
    Mercedes W123 (renumitul cobra), VW Golf 2 1.6i, Volvo P1800 (s-ar putea sa razi, dar a facut aproape 5 000 000km), Volvo 440 si nu in ultimul rand, Saab 900 (prima generatie).
    3 1
  • AndreiRN
    Fiabilitate
    Cunosc foarte bine fiabilitatea la masini si am onoarea sa conduc si sa posed de 15 ani W123 si W126 si am grija sa fie singurul meu model pt restul vieti acumuland o colectie care functioneaza cu ulei vegetal reciclat si gratis.
    Saab .......... a ajuns la topit fantastic de repede si acuma fac din ele chinezi masinile lor.
    1 3
  • Masina milionara in KM
    Faptul ca Saab a fost o masina extrem de fiabila a fost recunoscut chiar si de automarket acum cativa ani:

    http://www.automarket.ro/stiri/saab-da-masini-gratis-1424.html
    4 1
  • AndreiRN
    Cuvantul Cheie
    A fost.
    2 3
  • Gratitudine zadarnica...
    Devo, eu iti propun sa nu-i mai acorzi chiar nici o atentie acestui sfertodoct ingamfat, pentru ca te paste pericolul sa-ti indulcesti tonul fata de caricatura aceasta-bufonul forumului!-si sa incepi usor-incet sa-i aprobi cate o nazaranie...Ca in snoava cu gospodarul si vulpea: vazand omul ca dansa ii tot da tarcoale la curte, cu el prezent, o cearta, o bate, o alunga, dar ea nu se lasa pagubasa, insista vartos, azi asa, maine asa, pana la urma i se face mila de ea si ii arunca o gaina peste gard, amenintand-o totusi sa-si taie pofta pe viitor, ca nu mai pupa nimic...Aş, ti-ai gasit! Vicleana a tot venit, luandu-si o figura smerita si rugatoare si, la un moment dat, omul a constatat stupefiat ca va trebui sa se axeze pe...carne de porc. Auzi, cica SAAB "a fost" fiabil odata!? Rebelul Nastrusnic habar n-are ce plescaie: ESTE DINTOTDEAUNA si VA TOT FI! Da, 93% dintre posesorii de SAAB abia asteapta sa-i franga teasta alienata...
    2 1
  • AndreiRN
    Evolutie
    Tu propune-ti singur sa folosesti neuroni pt gandire si incearca sa renunti la iesiri nervoase pornite din frustrare.
    Altfel o sa suferi o viata intreaga.
    Deschide ochii si mintea si observa ce se intampla in jurul tau si cu onestitate trage concluzii.
    Invata sa dezbati un subiect fara sa ataci personal pe cei care au o opinie diferita de a ta.
    1 2
  • Bleah!
    Aaa, daaa, s-a brodit cine sa-mi ghideze pasii pe grandilocventa cale a "evolutiei"...Si atat de stratosferic si de alert va "evolua" lumea, incat, la un moment dat, ne vom ineca toti in lapte european si miere globalista, nu? Aici nu poate fi vorba decat de tehnocratie si super-economism (mai degraba hiper-consumism, caci de munca autentica, cu valente productive palpabile, pana si dracu' fuge terifiat in ziua de azi, mai toti pamantenii imbulzindu-se catre prea tentantul confort birocratic, sub motivul firav al unor presupuse virtuti intelectuale inestimabile si indispensabile!?). Ca sa ne referim strict la ceea ce ne doare, se cuvine sa le precizam totusi Saabofobilor hulitori de zi cu zi, mai consecventi decat iarna care ne-a invaluit, ca aceasta marca realmente calita in foc si sabie isi va celebra fara probleme in 2047 un binemeritat secol de lupta, izbanda si epopee...Pentru fidelisimii SAAB-ului, trebuie sa se afirme in acest caz un aspect care necesita intr-adevar evolutie, fiind de altfel mama tuturor atributelor umane, singurul care poate ajunge pana la cote nebanuite, atot-mobilizatoare si launtric transfiguratoare: rabdarea!
    3 1
  • AndreiRN
    fULGI DE ZAPADA
    Cate cuvinte si nimica concret spus.
    Typic european.
    2 3
  • E-he!
    Mai degraba as reusi sa storc un strop de apa din Soare decat un dram de buna-credinta dintr-un trepadus "typic" de mahala, care se crede prea "avansat inainte"...dar, de fapt, "nimica"!
    Tiii, cred ca am fost blestemati sa-l suportam pana la cota de avarie, tinandu-se de coada noastra precum turiţa de lână. Am epuizat deja toata paleta de epitete "gratioase", deci nu stiu ce sa mai nascocesc ca sa-l ejectez din miezul discutiilor noastre...Ptiu, piei, satano, vrei sa te mituim ca sa te lasi uscheat de aici?
    Ma rog, sa mai incercam o data, cine stie, poate-poate se va indura bunul Dumnezeu si de niste amarati ca noi: uite, Andrei, ce-ar fi sa te auto-evacuezi de buna voie si pentru totdeauna de la rubrica SAAB, in rest avand libertatea deplina sa zburzi oriunde vrei tu pe Automarket, but not here, what the hell! Opereaza orice "inginerie" ai chef pe nervii altora, insa nu pe ai nostri, alright? In ce limba vrei sa-ti mai vorbesc, omule, ca sa nu ma bagi in balamuc? Daca nu-ti par prea melodramatic si daca n-ai un suflet chiar atat de incrancenat, hai, te rugam frumos, get lost !! Chiar nu ti-e mila de noi?! Ma aduci in stare sa ma pun in genunchi...Pleaaacaaaaa!
    2 3
  • Si alte semne de intrebare...
    Nu ma insel daca afirm ca despre SAAB Automobile se poate scrie un adevarat roman politist...Prea multe necunoscute razbat din maruntaiele companiei...Interese dintre cele mai murdare au sfasiat aceasta emblema stoica pana aproape de colaps, planuri marsave care prinsesera contur inca inainte de 1990...Si totusi: stiti care poate fi marele si providentialul noroc al lui SAAB? Sa nu radeti: simplul fapt ca...exista, ca poate fi palpat! Haideti sa ne mai permitem in acest sens un ultim efort retrospectiv, ca sa vedeti unde vreau sa ajung.
    Ce era SAAB Car Division pentru SAAB-Scania la nivelul anului-cheie 1989? O veritabila mina de aur! Valoarea ei reala de piata la acel moment? INESTIMABILA! Mai precis, nevandabila pentru nici un motiv...Lacunele financiare ale corporatiei nu insemnau atunci un capat de lume, deoarece nu se ivisera zorii nici unei crize economice globale, adica orice societate comerciala de oriunde putea nimeri accidental, inevitabil si temporar intr-un impas cu banii, dar nu in asa fel incat sa apeleze la solutii disperate, de compromis vadit...I se sifonau putin imaginea publica si stabilitatea interna, dar nu in mod grav si mai ales nu iremediabil! Insa SAAB-Scania si-a permis o crima...Inclusiv de natura economica! Da, desigur! Pai, la cat investise de-alungul DECENIILOR in sectia ei auto, si patrimonial, si intelectual, si tehnologic, si...imobiliar (terenul pe care sta uzina din Trollhattan cu toate departamentele si pistele ei de incercare, aveti idee cat este de valoros?...v-ati gandit vreodata la acest element simplu in aparenta, dar elocvent in fondul problemei? credeti ca Volvo mananca spanac?...), nu trebuie sa fii un economist briliant de stiinta ca sa-ti dai seama ca, in termenii acelor vremuri, SAAB Cars era estimata per total, fara exagerare, la vreo 15-20 de MILIARDE de dolari! Dar au aparut hodoronc-tronc veneticii de alde Guta Manele ia zece chiftele (la pret de una), care aveau deja in minte matrapazlacurile lor aranjate din timp cu alti interesati de disparitia practica a SAAB-ului, si au reusit pe loc sa-i suceasca de cap pe fraierii din fruntea conglomeratului suedez...Si, ca sa nu trezeasca suspiciuni autoritatilor locale in privinta evaziunii fiscale care s-a comis la greu, partile implicate in afacere (avantajoasa pentru gm, fiindca a luat divizia auto la subpret - mizeria de 600 de milioane de dolari, de vreo 20 de ori mai putin fata de cat ar fi trebuit platit - dar avantajoasa si pentru sefii defunctei corporatii, ca doar si-au luat prompt si discret spaguta aferenta...si au tocat-o linistiti de nici dracu' n-a mai auzit de ei dupa aceea) au avut stralucita idee de a inventa...un al treilea factor in ecuatie, cel mai important, asa-zisul Investor AB, adica, vezi, Doamne, cam tot patrimoniul SAAB Cars ramanea "legal" in administrarea acestei entitati, americanii "trebuind" sa foloseasca numai capacitatile marcii in valoare de fix cat au achitat...Oficial, Investor si gm detineau laolalta 50% din actiunile proaspat constituitei SAAB Automobile AB, restul revenind proprietarului initial. Buuun. In 1995, SAAB-Scania a fost dizolvata juridic si, astfel, fiecare dintre organismele constituente si-a continuat drumul in viata in mod separat, in speta SAAB Aero&Systems AB si Scania AB. Dar ce s-a intamplat cu Investor AB? Oficial, nu facea si el parte din fosta asociatie? Ba da, dar oare 5 ani nu sunt suficienti pentru a deturna atentia...statului suedez, varianta autoritati fiscale? Ooo, cum sa nu! Cate actiuni detineau mai departe Investor si gm? Tot 50%, normal. Ce sigla aparea in continuare pe masinile SAAB? "SAAB-Scania"! Deci, in realitate, existau patru societati comerciale distincte, fiecare participante cu 25%. Ce faceau in acest timp (1995-2000) SAAB Aero si Scania? Investeau in SAAB Auto, v-ati prins! Ce? Ceva acolo care a inceput sa urce valoarea reala de piata a firmei spre 20-25 miliarde de dolari...Ce s-a intamplat in 2000? SAAB Auto aluneca ingrijorator pe toboganul pierderilor, nu? Daaa, asa de tare, ca gm s-a agitat sa acapareze si restul de 50%, dar cu numai...100 de milioane !? Cum dracu'? Devii mai valoros moral, dar esti cumparat cu mai putin...Dovezi ale acestor anomalii? Intre 2000 si 2002, produsele SAAB Auto se comercializau tot cu "SAAB-Scania" pe frontispiciu, desi firma era detinuta atunci 100% de americani, ceea ce insemna neindoielnic ca inca doi ani au mai izbutit cele doua companii suedeze sa sprijine financiar, material si logistic fosta lor subsidiara comuna, dintr-un imbold nationalist care il roade fantastic pe AndreiRN...Dupa 2002, cand yankeii incepusera deja sa urineze masiv pe mecanica suedezilor, inca intacta pana atunci, asa cum visasera febril inca de la episoadele tare incomode pentru dansii Talladega 1986 si SAAB Performance Team 1987, SAAB Auto suferea mai departe "gauri" economice, dar la cat va ajunge ca valoare reala de piata in 2010? Cumva la 32 de miliarde de dolari?! Cum asa? Pai GM s-a "scapat" fara sa vrea atunci cand a inventat nastrusnicia mediatica despre cele "326 de milioane de dolari actiuni preferentiale la noua societate Spyker-SAAB", deoarece a precizat ca respectivul cuantum scornit din burta "reprezinta 1% din totalul actiunilor SAAB Automobile"...Aritmetica elementara spune ca 326 000 000 x 100 = 32 600 000 000. Ups! Cat a incasat in realitate? 74 de milioane...Cat a castigat moral? 174 de milioane, fiindca, in caz de nevindere a SAAB-ului, ar fi trebuit sa-i suporte lichidarea juridica cotata la vreo 100 de milioane, pe care a evitat-o intr-un final...Oricum, smecherii realizau ca nu le-ar fi dat nimeni taman 400 de milioane cash, asa ca...De pierdut ca bilant economic, oricum erau constienti de la bun inceput ca vor pierde din cauza SAAB-ului in cei 20 de ani amari de proprietate (si unde este, totusi...Investor? unde este si Bancorex-ul de la noi :D), dar au acceptat acest pret teribil pentru faptul "fericit" ca...sfaramarea SAAB-ului in bucati i-a interesat dintotdeauna, punct ochit, punct lovit! Nu tot sustin ei acum cu ardoare instrainarea firmei "pe bucati"?...
    Conectandu-ne la realitatile curente, ma intreb nedumerit de ce administratorii lu' peste preparat grill pretind acum sute de milioane (facand abstractie de stacheta exacta a datoriilor), daca, totusi, SAAB a fost vanduta cu doar 74 de milioane...Basneala cu "actiunile preferentiale" este deconspirata acum, cand SAAB a intrat in procedura de faliment, dar "detinatorii" acelor inchipuite actiuni....stau linistiti bine-mersi. Pai daca erai prins intr-adevar in hora, nu trebuia logic sa te panichezi? Conexiunile reale pe care americanii le-au mai avut cu SAAB dupa incheierea operatiunii Swedish Automobile s-au rezumat la...gm Europe, mai precis la livrarile de motoare pe care le-a derulat aceasta (Ecotec 2.0 si 2.8 V6, plus unitatile Diesel via Fiat), numai ca nu le-au oferit pe moca, adica, ghici, gm in ansamblu figureaza printre creditorii companiei...Si uite asa Geniile Morbide au impuscat trei iepuri dintr-o lovitura: SAAB Auto distrusa moral, datorii de primit de la aceasta si...onoarea reperata, rezon! Din fericire, "moral" in viziunea noastra echivaleaza cu...SAAB is alive! Acum faceti legatura evidenta de rationament cu expresia de mai sus, de la inceputul postului: "exista...poate fi palpat!". Traducere semantica: cum, necum, domnule Muller, esti fericitul posesor actual al sumei incredibile de...32 de miliarde de dolari, in scripturar, fireste, nu in numerar, numai ca probabil nu realizezi in ce pozitie paradisiaca te afli prin jocul hazardului si de aceea ti-ai cam luat teapa...Faza hazlie este ca cei care vor prelua SAAB Automobile mai departe, dupa ce vor achita netulburati si imperioasa spaga draguteilor de admini, vor trai o dubla satisfactie: vor transforma "victoria" lui gm intr-o infrangere dureroasa cuantificabila pe piata viitorului si (ce bafta!) vor tranti si ei, la randul lor, un bacsis de chelner de 500 de milioane pana la un miliard (insa nu lui Muller, ha-haa-haaa!). Pai as vrea ei eu sa cumpar ceva, orice, chiar si un fleac, platind de 20-30 de ori mai putin decat face pe bune, care apoi sa-mi aduca si profit...Recunoasteti patentul? :D Natia romana doar l-a preluat ;) Dar ca fan ce-ti mai pasa? Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim! :))
    2 3
  • Precizare
    Poate ca multi imi veti riposta ca SAAB "n-are cum sa pretuiasca atatea miliarde, aberezi grav!"...Pai nu? Dar de mijloace fixe si mobile ati auzit? Dar de variabile economice in timp? Cu niscaiva ameliorari, fabrica din Trollhattan ar putea fi apta sa scoata lejer 150 000 de autoturisme pe an si, gratie unui marketing adecvat, daca s-ar vinde toate cu o medie de 20 000 bucata, ce profit brut s-ar obtine anual? Dar daca ar creste capacitatea de productie? Dar muzeul SAAB nu-l puneti la socoteala? Acesta contine unicitati istorice si mondiale! Daca, prin absurd, eu as intra prin efractie acolo si m-as apuca sa distrug de exemplu EV-1, care nu este decat unul singur in toata lumea, cum m-ar pedepsi ulterior firma detinatoare? Va asigur eu cum: ar da numaidecat statul roman in judecata si, daca n-ar obtine o despagubire record, nu s-ar da batuta, caci s-ar prezuma ca eu as fi demolat istoria insasi! Deci SAAB = miliarde au ba? Sau de ce credeti ca nici un constructor de talie majora nu poate fi cumparat cu banii jos, la valoarea lor reala de piata? Oare Daimler, VAG sau BMW Group nu tenteaza pe nimeni pentru ratele lor de profit imense, sistematice si parca tot mai antologice?...Fireste ca da, dar cine cu capul pe umeri si-ar permite sa se usureze de niste sute bune de miliarde per entitate?! Nici mama chinezului, a indianului sau a seicului...Pentru SAAB insa, parca n-a existat nici un Dumnezeu care sa poata impiedica frauda, jaful si debandada de proportii epice care l-au lovit atata amar de vreme...Asta e, de!
    2 4
  • Bancul zilei
    Cica la sediul GM s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului de chairman al corporatiei. In fata Consiliului de Administratie, s-au prezentat trei candidati: un economist, un jurist si un evreu. Fiecare si-a pledat cauza. Economistul: "Daca ma alegeti pe mine, va promit sa instaurez cea mai echilibrata balanta de venituri si cheltuieli". Juristul: "Daca ma alegeti pe mine, va promit legalitate, operativitate si transparenta in tot ceea ce inseamna hârţogăria companiei ". Evreul: "Daca ma alegeti pe mine...La naiba, haideti sa nu mai pierdem vremea, dati-i afara pe astia doi!"
    2 3
  • Daca tot o dam pe bancuri....:)
    O piţipoancă blondă se plimbă cu prietenul ei pe lângă o şosea circulată.
    La un moment dat, tipul, fan Mercedes, îi zice:
    - Uite un Mercedes Vito!
    Blonda, lovită în sentiment, coace ce coace şi, la un moment dat, când vede un Saab 9-3, zice:
    - Uite un SAAB, boule!

    Situatia cu care se confrunta compania ne impune sa facem haz de necaz si slava Domnului ca la asta ne pricepem foarte bine. Voi reveni.
    6 2
  • Tot in domeniu...
    Întrebare: De ce drumarii au necaz pe SAAB? Răspuns: Pentru că ei pun asfalt, iar SAAB muşcă din el!
    3 2
  • @automarket.ro
    Asteptam noi stiri si informatii cu si despre Saab. Pun pariu ca noi, cei care postam frecvent pe aici, nu suntem singurii interesati. Multumim anticipat pt intelegere! ;)
    4 1
  • Hitler
    @fanii mortului
    Mai baieti,vad ca voi faceti haz de necaz aici. Mi-e mila de voi....
    2 5
  • trecut = viitor
    OK, Devo, asteptam, nu-i bai, dar, pentru cei care n-au aflat inca, merita subliniat ca, din lipsa de fonduri, SAAB n-a participat niciodata in Formula 1, desi ceva proximal, la scara mai redusa, tot a incercat si nu fara succes, numai ca Ghiolbanii Melteni au avut grija sa culce la pamant si aceasta implicare si prestatie a suedezilor: Barber SAAB Pro Series. In acest sens, iata niste date si poze dragute pe http://saabworld.net/f102/barber-saab-pro-series/24836
    2 2
  • AndreiRN
    Oameni disperati
    Ma amuza cand vad (citesc) cat de disperati sunt acesti idealisti si fani ai Saabului.
    Unul vad ca a dat-o deja in religie.
    De ce oare nu a salvat Dumnezeu de la faliment Saab?
    Dumnezeu nu iubeste Saab. Hahahahahaha .....
    Oricum e masina Dracului si in general preferata de poponari.
    Cat despre prezenta mea aici intre Ingerii Saab ......... aduc putina ratiune in nebunia lor.
    Cat platesti ca sa nu iti mai spun adevarul?
    Daca mai pui ceva it spun si minciuni care te vor bucura.
    1 5
  • hm...:)
    AndreiRN, asa amarati si disperati cum suntem, vad ca tu esti si mai amarat decat noi. Altfel iti faceai cont pe site si nu mai apelai la 2 sau mai multe "identitati"...simti nevoia de sprijin si tarie, nu-i asa nenea Hitler? ;)
    4 1
  • Dupa faptele (si vorbele) lor ii veti cunoaste pe oameni...
    N-am dispozitie sa-i ripostez Ardeiului Relicva Neantica, dar trebuie sa specific ca, de regula, atunci cand li se termina tarlaua cu defaimari, pitecantropii spirituali o apuca inversunati pe miristea spurcaciunilor, atrofiindu-li-se dramatic si ultimul bastion de cuviinciosie...Astfel, un producator de masini atat de respectabil ca SAAB n-are cum sa cada sub tutela Diavolului, bai Aghiuta Ramolit Nevrotic, ca doar nu semnifica o erezie! De unde ai mai scornit si respectiva enormitate?! Te asigur eu de unde: din impulsul maladiv de a macula cu orice pret ceea ce-ti provoaca insomnii cronice! Pe de alta parte, din cate stiu eu, poponarii nu sunt atrasi de SAAB, sic! Dintre cei celebri (Freddy Mercury, Elton John, George Michael etc.), pe cine ai vazut tu la volanul unui SAAB sau macar sa-l pomeneasca?...Las' ca intuiesc eu unde bati, stimabile mizerabile! Numai ca n-ai nimerit-o, deoarece eu, Devo, 900-S etc. suntem niste hetero inraiti, pe cand tu doar un "auto-fericit" evitat de orice femeie, asa ca mars inapoi in tartarul din care te-ai plasmuit accidental, derbedeule, ai intins prea tare coarda !!!
    1 1
  • AndreiRN
    Cont pe site?
    Cand eu am inceput sa scriu pe acest site nu se facea niciun cont.
    Chiar am si primit un cadou promotional de la administratie in aprecierea contributiei mele.
    Eu niciodata nu am postat sub alt nume si nu m-as cobora asa de jos.
    In rest iti arati caracterul prin atacuri virtuale la persoana ca direct ........ ar fi distractiv.
    Cat despre Cuantic ...... vocabularul lui reflecta caracterul ...........
    Dar apreciez un spirit combativ oricand.
    Cat despre relatia dintre Saab si Spiritele Intunecate am tras-o privind pe strada cine le conduc. Cei care lucreaza la morga sau tineri imbracati in negru si cu unghiile negre si machiaj foarte vizibil ci cam pali la fatza. Niciodata nu am vazut un latin sau negru in Saab.
    Eu nu stiam ca o entitate virtuala are corzi.
    3 1
  • Dixit!
    Eu vreau totusi sa-mi respect promisiunea de a-l evita totalmente pe acest Saabofob nevrozat, indiferent ce si cate nazbatii ar debita si oricat s-ar munci sa terfeleasca (re)numele lui SAAB Automobile, fiindca tin prea mult la linistea mea intrinseca pentru a ma razboi zilnic cu dansul sau cu altii asemenea...Tin sa precizez ca eventualele "maciuci rosii" nu le va mai primi de la mine, deoarece am hotarat sa rup orice contact cu acest debil incurabil! L-am mustruluit, l-am ridiculizat, l-am implorat, am si glumit, dar...du-te-n vălătuci, neică, caci, daca nu dai chiar nici un semn de intelegere omeneasca, la ce schimbare de atitudine sa mai sper?! Pai pana cand? - vorba lui Constantin Tanase. In alta ordine de idei, se pare ca adminii se confrunta cu 6-7 oferte serioase, printre care figureaza si a lui - surpriza! - BMW Group, desi initial fusese rejectata. Gurile rele au si speculat ca bavarezii ar fi impresionati de platforma Phoenix, adica ar vrea sa faca din SAAB divizia lor supersport, caci sunt acoperiti la celelalte categorii: sedane sport si moto (BMW), clasa mica (Mini) si lux (Rolls Royce). Oricum, nu se stie ce alt ofertant ar putea aparea in ultima clipa...Un lucru insa devine limpede acum: adio, bai Gainari Monstruosi! Suiti-va in VAGon, altfel o sa va faca terci BMW si Toyota! Anyway, long life SAAB!
    1 2
  • AndreiRN
    Pariu
    Eu pun pariu ca nu esti capabil.
    Cu amuzament am studiat caracterul tau si nu esti un individ copt la minte.
    Cat despre masina Saab nu mai exista de cativa anii buni.
    Cat despre numele Saab .... o sa ajunga in mana chinezilor si or sa faca ei ceva jucarii lucioase pt cei ca tine.
    BMW mai are mult de munca pana ajung la calitatea/pret Toyota.
    Ei stiu sa faca aburi pt tineri sau cei cu mai putina educatie.

    Uite aici Saaburi de 3 parale.
    http://losangeles.craigslist.org/search/cta?query=saab&srchType=T&minAsk=&maxAsk=
    5 3
  • razza13
    Draga..
    Nene AndreiRN, din cate vad ai mari probleme cu acesti saabisti si mai ales cu masina si marca in sine. Eu sunt nou pe aici si sunt inca indecis a-ti raspunde vazand ca nu agreezi "the european type":vorbe multe, substanta putina! Parerea dumitale! Totusi vorbindu-ti de la roman la roman, sau mai bine zis de la roman imigrant la roman imigrant, as vrea sa-ti spun ca gresesti.Amarnic! Am citit si eu cateva din post-urile dumneavoastra.Atat cat am rezistat , perceptia pregnanta a ridicolului din ale voastre cuvinte scrise impiedicandu-ma sa continui.Dar pot sa spun ceva draga nene,ceva ce nu a necesitat prea mult timp de studiu caracterial, cel putin nu atat cat domnia sa a binevoit sa aloce studierii psihologice a unui alt forumist, e ca pot sa subliniez o trasatura, prea evidenta incat sa-mi asum eu paternitatea descoperirii , si anume ca esti PATETIC! Poate ca ceilalti vor incerca sa-l evite, sa nu i se mai adreseze, eu il implor, insa, sa continue.Devine pe zi ce trece tot mai apetisant ca obiect de studiu al unor anumite patologii. Senzatia mea, de obicei cedez intuitiei si laturii empatice, pentru a face fata unei dileme in mod pozitiv dau crezare acestor "semnale divine" , e ca dumneata ai reusit sa te ratezi cu brio, lumea aceasta nu poate sa cuprinda visele sale si realizarile personale, sunt doua terminologii foarte distante, daca nu chiar diametral opuse. E vina noastra, a fanilor Saab? NU! Zgarcenia de cuvinte cu care isi editeaza post-urile, propozitiile scurte, tip verdicte fara drept de apel si repetarea unor afirmatii, de cele mai multe ori bazate nu atat pe procesarea unor date si extragerea unor rezultate originale cat pe absorbtia nefiltrata a unor zvonuri sau stiri mai mult sau mai putin veritiere, ne arata ingustimea si precarietatea orizonturilor personale.E vina noastra? NU!
    Faptul ca noi ne regasim in aceasta marca, ca o iubim, o respectam, nu ar trebui sa- i dea de gandit?
    Revenind la boii nostrii...Am inteles ca 9-3(!) dintr-o suta de persoane renunta la Saab-ul din dotare, toate sunt nemultumite de calitatea masinii etc. Atunci cum se face ca este destul de greu, sa nu spun foarte greu, sa gasesti un turbobenzina second hand civilizat? Vorbesc de masini la preturi rezonabile, cat de cat in stare de functionare, reparabile in cel mai rau caz, fara investitii majore? De ce au inceput sa creasca preturile la masinile acestei marci in conditiile in care totul se duce de rapa: fabrica nu mai produce, piesele de schimb vor deveni mai greu reperibile, pretul benzinei creste, asistenta incepe sa schiopateze (mai ales in cazul SUA, acolo unde domneste GM , taramul Saab-urilor de trei parale!!!)etc?
    Poate pentru ca asa se vad lucrurile de peste ocean, tara tuturor posibilitatilor, a creierelor si inimilor spalate, apretate si calcate..
    Inca ceva... Eu conduc un 9-3 Vector SS 2.0 T din 2003, iar ca a doua masina, a sotiei, am o Honda Civic,1.5 aspirat. E buna japoneza, chiar foarte buna in comparatie cu altele de categoria ei si tinand cont de vechime, dar vreau sa o schimb.De ce? Nu stiu , dar langa 9-3 ar sta bine si un 900 ...Dar din pacate nu se mai produc si sunt obligat sa cumpar una veche, nu ca ar schimba ceva, dimpotriva, aceste masini sunt precum vinul..
    Atunci!? Unde sunt nemultumitii? In statistici comandate? Multe ar mai fi de spus...
    0 2
  • AndreiRN
    Hahahahaha
    Inca un cont de clon.
    Lasa sa fie
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru