Volvo V40 - informaţii complete, galerie foto, primul video

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.02.2012
Volvo a dat astăzi publicităţii un comunicat în care anunţă gama de motorizări a noului V40, performanţele compactei precum şi cele mai avansate sisteme de siguranţă, printre care airbagul pentru pietoni.

Esential

254 de cai putere va avea cel mai puternic motor oferit pe Volvo V40.
94 de g/km va emite cel mai ecologic motor al noului V40.
90.000 de unităţi V40 îşi propune Volvo să producă anual.

Volvo a completat imaginile şi informaţiile preliminare ale noului V40 cu un set complet de fotografii şi detalii complete. Compacta suedezilor este primul model construit de Volvo după strategia "Designed Around You", care presupune accentuarea designului, ţinutei de drum şi a siguranţei, elemente care interesează cel mai mult publicul din segmentul premium.

Cu o lungime de 4.5 metri, V40 îşi propune să creeze o punte de legătură între segmentele C şi D ţinând cont de dorinţele unui public extrem de pretenţios. În comunicatul de presă al suedezilor se arată că V40 îşi propune să ofere o ţinută de drum dinamică, care să menţină conectat în permanenţă şoferul, oferindu-i în acelaşi timp plăcerea de a conduce, extrem de apreciată în clasa premium.

Motor T5 de 254 de cai putere

Gama de motorizări va fi una destul de generoasă, incluzând şi primul motor Volvo cu emisii sub 100 g/km. Este vorba despre o unitate diesel de 1.6 litri, etichetată DrivE, care va garanta 94 de g/km.

În antiteză cu aceasta, V40 va beneficia şi de potentul motor T5, cu 254 de cai putere, capabil să-i garanteze compactei un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 6.7 secunde. Toate motorizările diesel şi benzină vor beneficia în standard de sistem start-stop, indiferent dacă sunt echipate cu transmisie manuală sau automată.

Pentru interior, Volvo a pregătit un habitaclu centrat în jurul şoferului, după cum însuşi Stefan Jacoby, preşedintele Volvo declară.

"Această nouă abordare va fi specifică tuturor modelelor Volvo".

Primul airbag pentru pietoni din lume

V40 îşi propune să stabilească şi noi standarde în materie de siguranţă, fiind cel mai sigur model al suedezilor până în prezent. Compactul va beneficia de un adevărat arsenal de sisteme de siguranţă active, printre care Pedestrian Detection cu Full Auto Brake, tehnologie introdusă de S60, şi City Safety, care evită acum coliziunile la viteze de până la 50 km/h.

Lista tehnologiilor de siguranţă oferite în premieră include primul airbag pentru pietoni din lume, sistemul Lane Keeping Aid, care ajustează direcţia, şi Park Assist Pilot, un ajutor pentru parcarea laterală. Cu un asemenea pachet de siguranţă, Volvo intenţionează să obţină cel mai bun scor din istoria EuroNCAP, deşi organizaţia a înăsprit anul acesta modalitatea de testare.

Volvo vrea să vândă aproximativ 90.000 de unităţi în fiecare an. 85% din producţia estimată va fi direcţionată către piaţa europeană.

Comentarii (14)

  • Punglistul
    China Town
    6 74
  • Mult succes! Oricum cred ca vanzarile vor fi bune. Poate credeti ca sunt nebun, dar intr-un fel mi-as dori ca masina asta sa se vanda in Romania fel ca pana si sa creada toti ca nu merita atentie, mai bine iti iei Passat sau Laguna (ca oricum Laguna are fiabilitate fantastica, "nu"?). Iar astea au fost doar doua exemple simple.
    38 2
  • @ Punglistul
    Meserie, esti varza!
    32 5
  • design frumos. totusi, nu cred ca este corecta comparatia cu passat si laguna a lui LauCalin. volvo va ajunge cred la 40 de mii de euro, in timp ce passat si laguna sunt sub 30.
    7 22
  • cum poti sa compari strutocamila de seria 1 cu asa ceva ? arata foarte bine . superb !
    36 2
  • V40
    da, e cam frumoasa!
    28 2
  • cred ca succesul ei va conta mult de preturile si motorizarile cu care va fi aruncat pe piata.....daca va fi mai ieftin ca seria 1 si A3 va avea sanse sa aibe cam aceleasi vanzari....e frumoasa cred ca si calitatea e la inaltime bn nu ca la audi sau volvo da totusi nu te pot plange si are potential
    12 3
  • @LauCalin
    iti zic doar ca esti rautacios...

    cat despre restul, masina arata foarte bine si e plina de tehnologie la care altii inca viseaza. Sa vedem cum vor fi si preturile...
    15 3
  • Porcusorul
    Volvo
    Volvo a vandut in decembrie 2011, in Romania, 43 de masinsi, Citroen a vandut 45 prin comparatie si Land Rover 48. oinc oinc.
    2 6
  • AndreiRN
    Show time
    Este timpul sa se expuna rodul investitiei chinezesti.
    Multe jucari si rahaturi au vandut chinezi pana au strans destui bani sa cumpere Volvo.
    Acuma au ridicat cortina si expun produsul de calitate pt care au muncit din greu.
    Sa placa publicului si sa o cumpere ca sa apara primele roade.
    11 2
  • florian
    volvo
    O masina interesanta ,dar fara sa atrag injuraturi, faceti o comparatie simpla , volanul si schimbatorul de la insignia cu volanul si schimbatorul de la acest volvo,sunt aproape identice ,oare chinezii si au intrat deja in mana??ar fi pacat.....
    0 8
  • AndreiRN
    Marfa
    Pai volanele sunt toate importate de la aceeasi firma din ........ China.
    $5 volanul standard si $8 daca vrei sa fie diferit.
    0 7
  • kadudu
    Comuna
    Eu conduc Volvo si sunt pasionat de Volvo, insa modelul asta e complet depersonalizat. La prima impresie am zis uau!!!, apoi la un look mai atent am avuta aceeasi reactie ca si in cazul noului S60, bleah muuuult prea comun. Schimbatorul intr-adevar seamana izbitor cu cel de Insignia, bordul seamana cu cel de la noul S60, fata e relativ distincta, insa spatele e Ford pe fata. Poate mi se pare mie, insa suedo-chinezii astia au trasformat masinile astea in niste aspiratoare de cocalari. Nu are rost sa pomenesc dotarile de exceptie ale masinii pentru ca palesc in fata lipsei totale de personalitate. Asta e... cu regret dar cred ca o sa-mi pastrez actuala masina si cand voi achizitiona una noua, Volvo nu va mai fi prioritar pe lista de doleante.
    2 4
  • @florian
    Cand ti-ai facut ultima data un control oftalmologic?
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru