Volvo va construi în Europa succesorul lui V40 pe o platformă dezvoltată alături de chinezii de la Geely

de Sebastian Toma
Luni, 27.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui Volvo V40 va fi bazat pe o platformă dezvoltată împreună cu Geely şi va fi construit tot în fabrica din Belgia, anunţă oficialii mărcii suedeze.

Volvo V40 va primi un succesor dezvoltat pe o platformă nouă, în colaborare cu Zhejiang Geely Holding Group, compania care deţine marca suedeză. Viitoarea compactă premium de la Volvo va fi construită tot în Belgia, urmând să aibă şi un frate de platformă fabrica în China, exclusiv pentru acea piaţă. Veştile anunţate de Automotive News vin în urma unei declaraţii a lui Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, care a confirmat intenţiile companiei de a folosi o nouă platformă modulară pentru următoarea generaţie a lui V40. Vorbim despre platforma CMA, acronim pentru Compact Modular Architecture, care va echipa viitoarea compactă premium a mărcii suedeze, programată să fie vândută în aceeaşi formă la nivel global.

ANALIZĂ: Bătaie în clasa compactă premium - Audi A3 vs. BMW Seria 1 vs. Volvo V40 vs. Mercedes A-Klasse

Colaborarea dintre Volvo şi Geely pentru platforma viitorului V40 nu este deloc surprinzătoare, compania din China deţinând marca suedeză şi fiind interesată să obţină o platformă competitivă pe care să o utilizeze pe piaţa indigenă.

Cei de la Volvo, pe de altă parte, doresc să beneficieze de avantajul financiar al unui partener de dezvoltare, care ar ajuta la amortizarea costurilor aferente dezvoltării unui automobil nou într-un segment care nu este întotdeauna în creştere atunci când vine vorba de vânzări. Oficialii Volvo şi-au manifestat în trecut nemulţumirile faţă de vânzările slabe ale modelelor compacte din ofertă în raport cu costurile generate de platforma folosită de acestea, care este prea mică pentru a fi utilizată şi pe alte modele în vederea amortizării cheltuielilor.

Test de anduranţă cu Volvo V40 în România
Episoade: 1 2 3 4 5 6 7 8

Urmareste Automarket
Geely, compania din China care deţine marca Volvo, ar putea demara producţia unui SUV bazat pe viitoarea platformă CMA până la finalul anului viitor, titrează Automotive News.
Acel model va beneficia şi de motorizări dezvoltate cu ajutorul suedezilor de la Volvo, în baza unei colaborări dintre cele două mărci axate şi pe crearea de noi motorizări. Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, a confirmat în cadrul aceleiaşi declaraţii că segmentul SUV-urilor trebuie aprofundat de Volvo în viitorul apropiat, în măsura în care vor fi găsite variante viabile în această direcţie.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru