Volvo va folosi tehnologie Nvidia pentru viitoarele sale modele autonome: primele lansări sunt programate după 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va utiliza tehnologie Nvidia pentru a dezvolta modele autonome pe noua platforma SPA 2, iar primele lansări sunt programate în prima parte a deceniului următor.

Volvo a anunțat miercuri semnarea unui parteneriat cu Nvidia, companie cunoscută în special pentru plăcile video pentru calculatoare. În ultima perioadă, Nvidia a început să dezvolte tehnologii cu inteligență artificială pentru viitoarele mașini autonome, iar printre acestea se numără și calculatorul Drive AGX Xavier (foto, jos)

Acesta va echipa viitoarele modele pe care Volvo le va dezvolta pe platforma SPA 2, a doua generație a platformei SPA pe care sunt construite modelele din seriile 90 și 60.

Când va ajunge la maturitate, tehnologia va fi implementată pe mașini autonome de Nivel 4, însă în prima fază vor fi implementate tehnologii pentru Nivelul 2.

Volvo nu a oferit detalii concrete despre funcțiile pe care le va implementa pe mașini prin intermediul calculatorului Drive AGX Xavier. Totusi, Nvidia a menționat la lansarea produsului în luna septembrie că aplicația software va fi capabilă să detecteze mișcările capului și ale ochilor, dar și să citească pe buzele șoferului.

Primele modele Volvo pe noua platformă SPA 2 echipate cu tehnologie Nvidia sunt așteptate în prima parte a anilor 2020, iar acestea vor fi caracterizate în special prin funcții autonome, conectivitate și sisteme de propulsie electrificate.

În paralel, Volvo lucrează la o nouă generație a sistemului de infotainment Sensus, care va avea la bază sistemul de operare Android și va integra aplicația de navigație Google Maps, asistentul Google Assistant și platforma de aplicații Google Play Store.

Nvidia a semnat deja parteneriate asemănătoare pentru dezvoltarea de sisteme autonome și cu Volkswagen, Audi, Mercedes, Toyota și Tesla.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • Arogantul
    asta e chiar o veste proasta, Nvidia sunt niste mari tepari care nu isi asuma NICIODATA resposabilitatea cand lucrurile merg prost. A se vedea toate scandalurile in care au fost implicati de 20 de ani incoace, cunoscatorii stiu despre ce vorbesc.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru