Volvo va lansa la toamnă XC40, versiunea de teren accidentat a lui V40

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.06.2012
Gama XC a celor de la Volvo se va îmbogăţi începând cu această toamnă cu un nou membru. XC40 va deveni versiunea de teren accidentat a recent lansatului V40.

V40, noua compactă din gama constructorului suedez Volvo, va fi declinată în anii următori într-o versiune crossover. Aceasta se va numi XC40 şi, conform jurnaliştilor britanici de la Autocar, va fi prezentată oficial nu mai departe de această toamnă, în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

XC40 va deveni astfel al patrulea model din gama XC, pe care Volvo o dedică modelelor cu potenţial pe teren accidentat. Versiunea de off-road a lui V40 va fi însă o compactă ridicată, fără a avea pretenţii prea înalte în calitate de off-roader autentic. Astfel, noul model se va prezenta în faţa clienţilor cu o gardă la sol ridicată, cu bosaje ale aripilor ceva mai pronunţate, cu scuturi faţă-spate şi cu un interior uşor modificat. Evident, tracţiunea 4x4 va fi prezentă şi ea, probabil ca opţiune suplimentară.

Versiunea XC a lui V40 nu va fi singura declinare a modelului de bază, deoarece pentru fanii eco urmează o versiune hibridă plug-in a compactei suedeze. Conform Autocar, Volvo plănuia şi o versiune sedan şi una break, însă acestea au fost puse deocamdată în aşteptare din motive economice.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • F bine dar eu astept un nou S80, de XC90 nu mai zic, din 2003 pana acum a primit 2 face-lifturi discrete si se pare ca mai dureaza cel putin inca un an, daca nu doi
    10 0
  • Foamea de natură (proprie, doar nu cea propriu-zisă) a melteanului universalizat forţează accelerat cuptorul “off road” să mai scoată câte o plăcintă…Cum ”versaţii” se delectează cu SUV-uri, de ce să nu-şi exerseze şi "pufarinii" abilităţile pe crossover-uri? Până la urmă, se va întina şi Volvo cu “estetica urâtului”…
    3 5
  • Practic va fi o versiune mai mica a lui XC70? Good!
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru