Volvo va lansa un C30 cu cinci uşi şi variante de teren ale acestuia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.10.2011
Volvo caută să îşi extindă oferta în segmentul compact cu o variantă mai practică a lui C30. Modelul va da naştere şi unor variante 4x4, destinat celor care preferă SUV-urile mici.

Volvo are nevoie urgentă de o reîntinerire a gamei. Pentru asta, suedezii plănuiesc să lanseze în următorii trei ani o platformă universală, capabilă să găzduiască noua generaţie XC90, vârful de gamă S80 precum şi noua generaţie a actualului S60 şi V60. Chiar şi aşa, scandinavii trebuie să propună modele noi în acest interval, riscând altfel să piardă teren în faţa constructorilor germani.

Soluţia cea mai facilă şi puţin costisitoare, cerută de mult timp şi de publicul european, este naşterea unui derivat pentru actualul C30. Varianta va fi una cu cinci uşi, destinată a concura cu Volkswagen Golf, BMW Seria 1, Audi A3, Mercedes A-Klasse şi B-Klasse. Numele său este încă un mister, mai multe surse înaintând variante ca C40 sau V30. Cert este că oficialii Volvo recunosc planurile lor de lansare a modelului.

Având în vedere stadiul avansat al dezvoltării, ne putem aştepta ca presupusul C30 cu cinci uşi să îşi facă apariţia chiar în primăvara anului viitor, mai exact la Salonul Auto de la Geneva 2012.

Stephan Jacoby, preşedintele Volvo, a declarat că modelul compact cu cinci uşi va sta la baza a două modele distincte, cu o gardă la sol ceva mai mare.

Este vorba despre un C40 XC, un potenţial rival pentru Subaru Outback, Impreza XV şi Audi A4 Allroad. Cealaltă variantă este un XC40, un SUV compact dispus să se bată de la egal la egal cu BMW X1 şi Audi Q3.

Pe viitor, platforma compactă ar putea fi folosită şi pentru dezvoltarea noii generaţii C70, decapotabila pe care Volvo intenţionează să o scoată din producţie în 2013, dar pe care a promis că nu o va lăsa fără urmaş.

via | motorauthority

Comentarii (2)

  • in sfarsit,de cand astept masinuta asta .bv !
    11 0
  • mda, asteptam
    Sa vedem ce dotari si ce pret ofera. Volvo are clienti fideli, dar daca vor sa castige cota de piata trebuie sa stie cum sa atraga clientii altor marci
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru