Volvo va renunţa la S40 în favoarea unui model mai mic

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.09.2010
Volvo va renunţa la S40 în favoarea unui rival pentru BMW Seria 1 şi va lansa un competitor în segmentul lui X1 în următorii doi ani.

Doug Speck, şeful diviziei americane a Volvo Cars, a declarat că Volvo va renunţa la S40 în următorii doi ani. Motivul stă în spatele dimensiunilor noului S60, iar cei de la Volvo vor fi nevoiţi să introducă un model mai mic pentru a justifica dimensiunile lui S60 în raport cu restul gamei. Această acţiune ar fi contra tendinţei de "îngrăşare" a tuturor modelelor lansate în ultimii ani de majoritatea constructorilor. Oficialii Volvo nu au dezvăluit informaţii despre modificările pe care le vor opera la nivelul gabaritului lui S40.

Noul model va avea o caroserie de tip sedan, deci nu va sugruma vânzările lui C30. Cei de la Volvo vor ţinti noul model spre BMW Seria 1. Nu este clar ce va face Volvo în segmentul lui Seria 3, dar există posibilitatea ca suedezii să renunţe la ideea de a concura în segmentul respectiv din cauza vânzărilor slabe ale modelelor respective.

Pe lângă anunţul de renunţare la S40, cei de la Volvo au anunţat că vor lansa şi un crossover mic, care se va lupta cu BMW X1. În urma succesului reprezentat de XC60, cei de la Volvo au prins curaj şi vor crea un competitor de top pentru BMW X1.

Debutul noului model nu a fost încă anunţat, iar denumirea sa este încă secretă. În schimb, modelul va purta în continuare prefixul XC, urmând să primească ulterior un indicativ. Cel mai probabil, noul model se va numi XC30 sau XC40.

Via | MSN 

Comentarii (4)

  • e suficient un singur ford focus
    s40 era in plus
    1 13
  • volvo shit....
    mare prostie fac daca ar scoate S40 din productie......
    2 7
  • Stanila
    mei io fac pariu ca Volo in cel mulr 2 ani faliment
    1 15
  • Stanila
    Incredibil cata prostie pe Stanila. Nu te supara, dar cum te suporti? Si cred ca mai si esti mandru de poza ta.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru