Volvo vrea mașini “mai verzi” până în 2025: 25% din plasticul folosit în mașinile noi să provină din materiale reciclate

de Paul Cosma
Joi, 02.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo caută furnizori noi care să ajute compania să atingă un plan ambițios de sustenabilitate. Până în 2025, Volvo vrea ca 25% din plasticul existent în fiecare mașină pe care o produce să provină din materiale reciclate. În prezent, procentajul este de circa 5%.

Volvo se numără printre cele mai mari companii care promovează lupta pentru protejarea mediului înconjurător și are un obiectiv îndrăzneț pentru perioada ce urmează.

Constructorul suedez și-a propus ca 25% din plasticul pe care îl folosește în producția fiecărei mașini să provină din materiale reciclate, până în 2025. La ora actuală, procentajul este de aproximativ 5% la acest capitol.

Potrivit Automotive News, Volvo caută furnizori cu “idei noi” care să adere la acest obiectiv pe termen lung. Pentru moment, Volvo și partenerii săi au modificat un exemplar XC60 plug-in hybrid astfel încât 20% din componentele de plastic au fost înlocuite cu piese din material reciclat.

Scopul este să identifice potențiale materiale reciclate care să fie potrivite pentru utilizarea în producția viitoarelor modele noi. Mai exact, Volvo testează circa 170 de diferite componente provenite din materiale reciclate.

Suedezii sunt hotărâți ca primele lor mașini “mai verzi” să folosească noua platformă SPA2 care va debuta odată cu viitoarea generație XC90 în 2021.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Vulvanu
    Hai că poţi mai mult!
    Pe lângă 25% plastic reciclat, bagă şi 35% plastic din dezmembrări, doar aşa vei deveni profund ecologic iar noi uimiţi de fabuloasa şansă de a cumpăra maşini noi folosite
    1 7
  • Nu mai țin minte cine a spus vorba asta că mașinile vor deveni de "unică folosință", însă a avut mare dreptate.
    1 1
  • inexorabil
    Formidabil…Dacă “îndrăzneşti” să-ţi manifeşti incorectitudinea politică prin a sancţiona, în mod public, tarele “industriei” auto actuale şi viitoare, atunci au unii grijă (recte cerberii de serviciu) să-ţi aplice prompt ştampila roşie…În optica lor standardizată, prefabricată şi inabordabilă, nu contează deloc argumentele care îţi susţin afirmaţiile/axiomele/sentinţele. Eventual încearcă să te inhibe/dezarmeze cu fraze-şablon precum “Nu eşti tu deţinătorul adevărului absolut” sau “Eşti un neica-nimeni în comparaţie cu personalităţile pe care le acuzi” (nostim este că ei înşişi, adică avocaţii ad-hoc ai “personalităţilor”, sunt, în mod inevitabil şi constatabil, tot neica-nimeni, dar na! “nu se pune”).

    Cei slabi de înger cedează chiar uşor în faţa unor asemenea tertipuri (mai ales dacă acestea reuşesc să le inoculeze sentimentul depresiv de “autoînşelare” şi de “vinovăţie”), însă cei neabătuţi, consecvenţi, puternici, nu se poticnesc de manevrele astea propagandistice, ci, neafectaţi şi demni, merg mai departe (desigur, în formula consacrată).
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru