Vor ceda germanii în faţa presiunii? UE cere ca Volkswagen să răscumpere unele maşini afectate de Dieselgate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii UE vor ca Volkswagen să răscumpere o parte din maşinile implicate în scandalul Dieselgate şi solicită garanţii că reparaţiile făcute vor respecta normele de poluare.

Volkswagen a fost nevoită să accepte plata unor despăgubiri de circa 15 miliarde de dolari în Statele Unite pentru scandalul Dieselgate, însă lucrurile nu stau la fel şi în Europa, acolo unde legislaţia mai favorabilă a permis constructorului german să nu adopte măsuri similare.

Oficialii Uniunii Europene sunt însă nemulţumiţi de această strategie. Vera Jourova, comisarul european pentru consumatori, solicită celor de la Volkswagen să răscumpere măcar o parte dintre maşinile implicate în scandal. De altfel, grupul Volkswagen a răscumpărat maşinile clienţilor americani şi a oferit bonusuri de până la 10.000 de dolari.

Urmareste Automarket
În plus, comisarul european a cerut ca Volkswagen să garanteze cel târziu în toamna anului 2017 că maşinile respectă normele europene de mediu după reparaţiile efectuate la motoarele afectate de Dieselgate.

"Avem nevoie ca Volkswagen să garanteze în mod legal şi fără nicio limită de timp că reparaţiile vor funcţiona şi că nu vor avea niciun impact negativ", a precizat comisarul european.

În replică, oficialii Volkswagen s-au limitat să dea asigurări că, dacă va fi nevoie, vor intensifica dialogul cu clienţii europeni.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Daniel, dacă te ȋncăpățânezi să “scoți fum” ȋn continuare, cu fum o să te alegi, ȋn loc de comentarii…
    3 2
  • inexorabil
    Corolar: nimic nu-i ȋntâmplător ȋn Univers(-ul economic), adică nu iese fum fără foc, iar focul, ȋn cazul nostru, este ȋntruchipat, fără doar și poate, de reclama la…Toyota, care ne ȋntâmpină ori de câte ori intrăm pe AM, mai ales cea “mobilă”, jucăușă pe pagină, iar dacă vrei să-i dai “X” fără ezitare și să scapi de ea, dar o faci grăbit și superficial (adică ratând X-ul), de fapt accesezi un site cu, desigur, opțiuni, prețuri și reduceri “super” la Toyota, recte adresa oficială de rromanika. Astfel se justifică și prezența constantă a lui “Goebbels” Mafencu, lăsat absolut liber pentru asasinarea verbală a “mașinii poporului” und über alles veghează Codul Onoarei, Bushido, creația tuturor japonezilor imaculați.
    Eh, n-am studiat la această indispensabilă “școală a vieții” și de aceea mă cutremur deseori realizând cât de ȋnapoiat sunt, eu și principiile mele de…căruță (cu sau fără osie de VW).
    2 2
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @inexorabil
    E o știre reală. Ce te deranjează ?
    1 0
  • inexorabil
    Ce mă deranjează, Mafencule? Neprețuita și renumita deontologie / obiectivitate jurnalistică, revărsată – de multă ce este – prin…grila și emblema lui VW.
    0 1
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Păi cine te pune ,,Mafencule,,inexorabil să-ți pierzi timpul ?!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru