Vrei să mergi cu elicopterul la locul de muncă? Ia un Uber!

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cum ar fi să eviţi traficul aglomerat din fiecare dimineaţă şi să mergi la locul de muncă cu elicopterul? Oricât de greu pare de crezut, acest lucru devine posibil cu ajutorul companiei de ride-sharing Uber.

Uber este cel mai cunoscut serviciu de ride-sharing din lume şi, cu aproximativ un an în urmă, s-a lansat inclusiv în România. Planurile companiei vizează pe termen lung utilizarea unor maşini autonome în locul şoferilor tradiţionali, însă până atunci compania americană încearcă să-şi diversifice serviciile.

Uber a încheiat un acord cu celebrul producător de avioane Airbus, care va oferi companiei mai multe elicoptere pentru călătorii în regim de ride-sharing. Pentru moment, serviciul este unul experimental şi va fi disponibil doar în perioada 21-31 ianuarie în localitatea americană Utah, pe parcursul Festivalului de Film Sundance.

"Este un proiect pilot, vom vedea unde vom ajunge, dar este destul de interesant", explică Tom Enders, CEO-ul Airbus.

Din păcate, detaliile concrete despre serviciile oferite şi preţuri sunt aproape inexistente, însă costul unei simple călătorii va fi de ordinul sutelor de dolari. Merită? Probabil că da, dacă vrei să ai parte de o experienţă inedită şi să eviţi traficul aglomerat din oraş.

Asta deşi vă trebui totuşi să foloseşti o maşină obişnuită de la Uber pentru a ajunge la heliportul unde te vei îmbarca în elicopter.

Uber nu intră însă pe un teritoriu complet nou. În Statele Unite exista serviciul Blade pentru transport de persoane cu elicopterul.

Via The Verge

Comentarii (2)

  • Probabil ti-ar ajunge un salariu (mediu) sa mergi odata la munca. Asta in cazul in care nu stai departe. :)
    7 0
  • Casuneanu, Umbrarescu, Ioan Niuclae, Ioan Neculae si alti cativa isi pun la dispozitie elicopterele personale spre inchiriere. Sa vedem daca e mai scump la ei decat Uber. Dupa pot lua o decizie cu cine fac contract de inchiriere pe un an sa merg la munca zilnic cu elicopterul :))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru