Vrei să te dai cu bobul în gaşca? Nissan a creat primul bob cu şapte locuri din lume

de Daniel Popescu
Vineri, 29.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a folosit designul unui X-Trail pentru a realiza primul bob cu şapte locuri din lume, care atinge o viteză maximă de peste 100 km/h.

Designerii Nissan nu se pricep doar la maşini, ci şi la sporturi de iarnă. Cel puţin aşa demonstrează cea mai nouă şi inedită creaţie, un bob cu şapte locuri care poate deveni atracţia iernii pentru găştile de prieteni numeroase.

Pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, producătorul japonez şi-a unit forţele cu producătorul de boburi Diego Menardi şi cu expertul Ian Richardson. Echipa a utilizat o sanie cu patru locuri pe care a transformat-o într-un bob cu şapte locuri cu o parte frontală şi faruri inspirate din popularul model Nissan X-Trail.

Rezultatul este X-Trail Bobsleigh, primul bob din lume cu şapte locuri, capabil să ajungă la o viteză maximă de 104 km/h. În plus, bobul ajunge la 100 km/h în 30 de secunde şi cântăreşte aproape 900 kilograme, în timp ce puterea este de 630 CP.

"Am vrut să oferim oportunitatea de a experimenta natura aventuroasă a crossover-ului nostru prin intermediul unui bob olimpic", explică Darryl Scriven, manager de design la centrul de design al Nissan din Europa.

Nissan a inaugurat bobul cu şapte locuri pe pista olimpică Igls din Austria cu ajutorul medaliatului olimpic Sean Olsson.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • una alta
    Da, super special bobul asta de la nissan , o evoluție in domeniul invenriilor, sa te pricepi sa creezi si un bob cu capacitatea cat maximul unui model din gama..Stai sa ii vezi pe astia de la Mercedes cand vor incerca reclama noului Vito. Va fi un bob luuuung. Asteptam atunci un reportaj pe măsura profesionalismului cu care ne-ati obisnuit. Ca subiect de articol, daca si cei de la ARO vor face un bob pentru cate locuri are modelul lor cu banchete in spate , oare cate perechi de testicule pot intra in el? Sa facem mai interesant pentru pasionatii auto.
    3 5
  • darius
    Arata interesant. Cred ca e ceva mai complicat de mers cu el din moment ce 7 oameni trebuie sa actioneze la unison
    6 0
  • Nu înțeleg de unde ați băgat-o pe asta cu 630 CP?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru