VW ar putea exporta modele low-cost din India

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.01.2008
Volkswagen construieste o fabrica de 410 milioane de euro in India, unde va produce un model low-cost.

Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume, a adus odata cu lansarea sa un nou curent in lumea auto. Daca in toamna anului 2004 Renault ataca piata auto prin conceptul de masina low-cost, reprezentat de modelul Logan, acum, in 2008, gigantul auto indian a dat o noua dimensiune termenului de masina ieftina.

2500 de dolari, costul unui exemplar Tata Nano, reprezinta noua tinta a marilor producatori auto, care intentioneaza sa prepare la randul lor astfel de modele pentru a rezista pe pietele auto in curs de dezvoltare. O alta componenta majora este reprezentata de costurile de productie.

Forta de munca extrem de ieftina determina tot mai multi giganti auto sa se indrepte catre India. Volkswagen este unul dintre constructorii care studiaza posibilitatea de a produce automobile in India pentru a le exporta pe alte piete.

In prezent, germanii construiesc o fabrica de 410 de milioane de euro care era destinata cererii de modele VW din India. Insa, oficialii VW au declarat ca studiaza posibilitatea ca viitoarea fabrica sa produca modele care ar urma sa le vanda in alte tari.

Daca la acest capitol inca mai au loc dezbateri, este cert ca VW va dezvolta un model mini bazat pe viitoarea platforma de Polo, model care va aparea pe piata la jumatatea anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru