VW Bus cu motor de Porsche 911 Turbo: 420 de cai!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.12.2007
O companie germana dezvolta kituri Porsche pentru VW Transporter. Cifrele: 420 de cai, 5.1 secunde de la 0-100 km/h.

Esential

570 de cai putere este maximul pe care il poate atinge VW Transporter by TH Automobile.
145.000 de euro este pretul de plecare al kitului companiei germane

Ce ati spune daca de langa dumneavoastra, la semafor, un minibus, un monovolum sau orice alt tip de astfel de autoturism ar pleca fara sa va lase drept de apel? Compania germana TH Automobile s-a gandit si ea la eventualitatea unei astfel de intamplari si a realizat ceea ce la prima vedere pare un Volkswagen cuminte dar care la ridicarea capotei determina aparitia a cel putin cateva semne de exclamatie. Este vorba de cea mai radicala versiune a cunoscutului VW Transporter care exista in acest moment in lume, o masina cu infatisare de minivan dar cu motor de Porsche 911 Turbo.

Cifrele tehnice sunt mai mult decat sugestive: 420 de cai scosi dintr-un motor de 3.6 litri montat posterior. Mai mult decat atat, TH se lauda ca poate monta si in fata un propulsor turbodiesel care ar duce puterea maxima la o cifra colosala pentru un simplu Transporter: 570 de cai! Normal, performantele fac parte dintr-o categorie superioara celor cu care ne-am obisnuit in acest context. Hibridul VW-Porsche ajunge in 5.1 secunde de la 0 la 100 km/h si poate atinge 270 de kilometri pe ora viteza maxima.

Compania germana care a preparat modelul Volkswagen are pregatite doua versiuni de caroserie: van-ul clasic si pick-up cu patru usi, ambele fiind sobre ca infatisare.

Practic, singurele elemente care difera fata de versiunea de baza sunt grila, spoilerele, jantele de 20 de inch si vopseaua argintie care le acopera pe toate acestea.

Normal, Transporter-ul calibrat de TH Automobile are si un pret pe masura performantelor. Simpla conversie a unui VW Transporter clasic incepe de la 145.000 de euro iar abordarea la fel de nebuna a unui pick-up TH3 costa minimum 169.000 de euro. In aceste preturi nu este inclusa masina in sine, care trebuie pusa la dispozitie de catre la client.

sursa | Carscoop

Comentarii (3)

  • Daniel
    monstrozitate /// :P
    arata foarte tare masina ca Vagon, dar zic ca e cam prea mare... adica e ditamai masina si o sa fie greu ed condus... parerea mea.. in rest e foarte tare... arata bine de tot si in interior si in exterior
    0 0
  • da....
    exterior si interior imi trebuie mie sa arate bine...!3.6 L cu 420 cp!...eventual si 4 motion...asta ca sa nu fiu nesimtit si sa mentionez de TD-u` de pe fata :)
    0 0
  • sofer de VW
    VW Transporter
    VW Transporter este "cea mai tare" dubita de serie de pe piata, ca performante.A se vedea versiunea cu motorizare 2.5 TDI - 177cp, cutie 6 trepte: vit. max ~ 190 km/h, acceleratie 0-100 in 12 sec. (garantat scoate mai putin, goala).Putine masini berline sedan / hatch se pot mandri cu astfel de performante.Iar la stop, nu discuta cu 95% din autoturisme.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru