VW imprumuta Porsche cu 700 de milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.05.2009
Dupa ce a reusit sa achizitioneze 51% din actiunile Volkswagen, Porsche cauta sprijin din partea grupului german. Eforturile oamenilor din Stuttgart s-au materializat cu un imprumut de 700 milioane de euro.

Vazut pana acum ca o adevarata forta in industria auto, in special dupa achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni in cadrul Volkswagen, constructorul german Porsche se vede nevoit sa isi abandoneze momentan planurile de expansiune.

Oficialii din Stuttgart au confirmat astazi ca au primit un imprumut de 700 de milioane de euro tocmai din partea Volkswagen, care a declarat simplu ca cel mai mare actionar al sau este in impas si are nevoie de sustinere financiara. Cei 700 de milioane de euro ar urma sa ajunga in conturile Porsche, care controleaza 51% din actiunile VW, abia in luna septembrie.

Incepand cu luna ianuarie a acestui an, Porsche a acumulat datorii de 9 miliarde de euro, lucru care a dus inevitabil la abandonarea planurilor de preluare completa a Volkswagen. In ciuda zvonurilor recente, privind o eventuala situatie de insolventa in care s-ar afla Porsche, un purtator de cuvant al constructorului din Stuttgart a declarat ca aceasta varianta nu este luata in considerare momentan.

In conditiile in care planurile de preluare au fost complet abandonate, Porsche se gandeste la o eventuala fuziune cu Volkswagen, o serie de discutii existand deja in acest sens.

Pana in prezent insa nu s-a ajuns la nici un termen limita, desi partenerii tinteau nasterea unui grup unitar la inceputul lunii iunie.

via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru