VW si chinezii de la BYD, parteneriat pentru vehicule electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.05.2009
Volkswagen si chinezii de la BYD ar putea incheia un parteneriat pentru dezvoltarea unor vehicule hibride si electrice.

Volkswagen priveste cu incredere spre piata auto din China. Nemtii au incheiat recent un memorandum cu chinezii de la BYD, abrevierea de la Build Your Dreams, constructor acuzat in nenumarate randuri de copiere a modelelor Toyota. Initiativa le va permite celor doua parti sa exploreze posibilitatea dezvoltarii unui parteneriat in domeniul vehiculelor hibride si electrice.

Intelegerea a fost semnata cu ocazia unei vizite la sediul Volkswagen a presedintelui BYD, Wang Chuanfu, si a unui grup de manageri din cadrul constructorului chinez. In urma intalnirii, Ulrich Hackenberg, membru al consiliului director pentru dezvoltare din cadrul VW, a declarat ca brandul german "isi va extinde in continuare, cu succes, tehnologia BlueMotion. Vehiculele electrice si hibride vor juca si ele un rol din ce in ce mai important. Tocmai din aceste motive credem ca un partener de talia BYD ne-ar putea ajuta in acest sens, in special pe piata chineza."

Delegatia chineza a avut ocazia de a se familiariza cu o parte din tehnologia regasita la Centrul VW din Isenbuttel si a putut testa Golf Twin Drive precum si un prototip al unui vehicul electric.

via | CarScoop

Comentarii (6)

  • Hunter
    Prevad un scenariu simplu....nou posesor de VW cu ceva inventii din astea electrice de sa mearga masina pe curent, ramane in pana...."Ce dracu o patit ma? Ca numa de 3 zile am iesit cu ea din show-room!!!"....coboara....deschide capota...sau ma rog...orice alta locatie unde o fi amplasata acea unitate electrica....stupoare....ce constata omul nostru ?! MADE IN CHINA !!!! :)
    0 2
  • Haha
    numa penalii de la vag puteau sa faca parteneri cu chinezii. genial la cat de proaste sunt ele acu da cum o sa fie mai incolo
    1 3
  • becalianu
    @IDS+
    Daca vw e prost de opel ce sa mai zicem sau de ford inseamna ca or sa cada tablele dupa ele
    2 1
  • VW
    de aceeasi parere cu BECALIANU
    2 1
  • Ce nu s-a mentionat in stire: pentru reducerea eficienta a costurilor, cat si cea a populatiei Chinei, in loc de motorul electric se va implementa o cusca cu pedale de bicicleta in portbagaj, unde va sta un chinez si va da din pedale sa incarce bateria cand soferul va actiona butonul EV mode. Chinezul va avea un consum de 1 euro pe zi sau un pahar cu apa si-un coltuc de paine, dupa dorinta, iar la 'expirare' inlocuirea lui se va face la service, va dura 5 min si nu va costa nimic.
    3 1
  • AndreiRN
    VW - China
    Ptini stiu sau vreau sa recunoasca dar VW produce masini in China de foarte multi ani. Dar si mai putini stiu ca mai orice VW contine scaune si roti si frane si etc produse ieftin in China.
    VW este masina poporului si asta se potriveste bine cu politica Chinezeasca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru