Walter de Silva, designerul lui Polo, Golf și Touareg, părăsește compania Volkswagen

de Sebastian Toma
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Walter de Silva, unul dintre cei mai titrați designeri auto ai lumii și șeful departamentului de design al Grupului Volkswagen, va părăsi compania din Wolfsburg.

Esential 25 de creații ale Volkswagen Group au fost semnate Walter de Silva.
9 ani a lucrat în total Walter de Silva pentru Volkswagen Group.
3 modele Alfa Romeo a desenat Walter de Silva.
1972 este anul în care și-a început cariera în design Walter de Silva.
Walter de Silva, designerul șef al Volkswagen Group, va părăsi compania germană, titrează o sursă din cadrul VW citată de Automotive News. Celebrul designer auto a condus departamentul de design al Volkswagen Group în ultimii nouă ani și se va pensiona deoarece va împlini vârsta de 65 de ani în februarie 2016, afirmă sursa care a preferat să-și păstreze anonimitatea. De Silva este responsabil de peste 25 de creații ale concernului Volkswagen și de mai multe modele Alfa Romeo, fiind în trecut șeful departamentului de design al mărcii italiene.

Walter de Silva a fost numit în funcția de șef al departamentului de design al Grupului Volkswagen de către Martin Winterkorn la doar o lună de la instituirea lui Winterkorn în poziția de șef al grupului german.

În urma scandalului Dieselgate, Winterkorn a părăsit toate funcțiile deținute în cadrul concernului din Wolfsburg. Prima sarcină a lui De Silva la conducerea departamentului de design al Volkswagen Group a fost evaluarea design-ului a trei modele Volkswagen care urmau să fie lansate în 2008: Golf VI, Passat CC și Scirocco. Înainte să preia această funcție, De Silva a fost șeful departamentului de design Audi, unde desenase, printre altele, generațiile anterioare ale lui Q7, TT, A6 și A5. Acesta din urmă a fost descris de De Silva drept creația sa favorită.

Walter de Silva și-a început cariera în design în 1972 la Centro Stile Fiat, unde a lucrat vreme de cinci ani. A plecat apoi la Institutul I.D.EA., de unde a fost recrutat la Alfa Romeo. Pentru Marca din Milano, De Silva a desenat modelele 156, 166 și 147, fiind responsabil și de repoziționarea și de noul limbaj de design al mărcii deținute de Grupul Fiat.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • Nasol... din ce în ce mai nasol.
    7 6
  • cand vezi ca barca se scufunda .... ar fi cazul sa iti salvezi fundul
    5 8
  • Nu inteleg ce vi se pare nasol ?
    Asa e ciclul de viata a unui designer. Nu poate sta mereu la aceeasi firma, trebuie sa fie inlocuit de altcineva care are o alta viziune sa aduca masini mai "proaspete" ca design, un design nou, nu sa o tina tot intr-un facelift. Fiecare designer are un limbaj propriu. Puteti vedea asta si de la fostul designer vw care este acuma la Kia, cum deja masinile kia o dau in asemanari cu vw.
    7 4
  • Cea mai misto masina creata de el este Cordoba !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru