Walter Rohrl va alerga în Targa Tasmania 2011 cu un Porsche 911 SC clasic

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.04.2011
Echipajul Walter Rohrl/Christian Geistodofer va alerga la Targa Tasmania 2011 cu un Porsche 911 SC din 1981. Cei doi au mai alergat cu acelaşi model la Raliul din San Remo în 1981.

Legendarul pilot de raliuri Walter Rohrl va alerga împreună cu copilotul său Christian Geistdorfer pe un Porsche 911 SC în Targa Tasmania Challenge. Cei doi vor concura pe acelaşi 911 SC pe care l-au folosit în 1981 la Raliul San Remo. Targa Tasmania este un raliu de lungă durată pe insula Tasmania şi acoperă peste 2.000 de kilometri pe drumuri de calitate proastă.

Împreună cu Geistdorfer, Walter Rohrl forma unul dintre cele mai bune echipaje de raliu în lume, cei doi reuşind să câştige atât titlul de campioni în 1980, cât şi în 1982. La raliul din San Remo în 1981, cei doi au alergat pe modelul Porsche 911 SC fără prea multe pregătiri şi au avut un dezavantaj major faţă de competitori, care utilizau modele mai puternice şi echipate cu tracţiune integrală. Chiar şi aşa, cei doi au reuşit să facă o cursă memorabilă, dar nu au reuşit să câştige la vremea aceea din cauza unei defecţiuni tehnice.

Câştigătorul ediţiei 1981 a Raliului San Remo a fost echipajul format din Michele Mouton şi Fabrizia Pons. Cele două alergau la bordul unui Audi Quattro A2, primul model de raliu cu tracţiune integrală.

Alegerea unui pilot de sex feminin a fost văzută de cei de la Audi la acea vreme ca o decizie la fel de revoluţionară ca introducerea unui sistem de tracţiune integrală pe un model de competiţie. Trei ani mai târziu, Walter Rohrl i se alătura echipei de fabrică a mărcii Audi.

Via | WorldcarFans

Comentarii (1)

  • WereWolf
    Group B Porschaaa!!!
    Group B Porschaaa!!! hehe.. misto da uitativa si voi la domnu de fata.. cat de inalt si cat de bine e facut(intrunfel) pt varsta lui... Inca e test driver si mare director la Porsche... Fara acordul lui un 911 nu iese de pe linia de productie .. si da... TAIL HAPPY PORSCHAA!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru