Weekend plin de motorsport: WRC, CNR, AutoGP şi Formula Renault

de Daniel Popescu
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sfârşitul săptămânii aduce etape în Campionatul Mondial de Raliuri şi Campionatul Naţional de Raliuri, iar România are reprezentanţi şi în AutoGP şi Formula Renault 3.5.

Esential 47.7 kilometri are cea mai lunga proba speciala din Raliul Greciei
20 de ani au trecut de la ultima prezenta a Raliului Deltei in calendarul CNR
Formula 1 a luat o pauză tradiţională de două săptămâni între cursele de la Monte Carlo şi Montreal, însă chiar şi în acest context sfârşitul acestei săptămâni este unul bogat în competiţii de motorsport.

Campionatul Mondial de Raliuri programează în Grecia una dintre cele mai dificile etape din acest sezon, iar în ţara noastră toate privirile se vor îndrepta spre Raliul Deltei, care revine în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri după o absenţă de 20 de ani.

Nu în ultimul rând, România va avea reprezentanţi în două competiţii de monoposturi: Robert Vişoiu se pregăteşte să participe în etapa de AutoGP de la Silverstone, în timp ce Mihai Marinescu este prezent la Spa-Francorchamps pentru etapa de Formula Renault 3.5.

RALIUL GRECIEI

Merg la raliuri pentru a câştiga şi sper să fac acest pas înainte în Grecia.

Jari-Matti Latvala
Pilot Volkswagen
Raliul Greciei este una dintre etapele tradiţionale de WRC, recunoscute pentru traseul dificil presărat cu numeroase pietre, căldura de peste 30 de grade Celsius şi praful abundent de pe traseu.

În absenţa lui Sebastien Loeb, Sebastien Ogier este principalul favorit la victorie la volanul unui Volkswagen Polo R WRC, însă coechipierul său Jari Matti Latvala se declară pregătit să-i strice planurile. La rândul lor, cei de la Citroen vor încerca să opună rezistenţă prin Mikko Hirvonen şi Dani Sordo, însă Volkswagen nu a avut prea mult de furcă cu constructorul francez în prima parte a sezonului.

Criza economică a forţat organizatorii să scurteze semnificativ etapa: piloţii vor avea de parcurs puţin peste 300 de kilometri în regim cronometrat, cu 100 de kilometri mai puţin decât anul trecut, iar programul a fost redus cu o zi.

În schimb, revin probele speciale pe timp de noapte, care probabil vor face deliciul spectatorilor. Etapa va începe vineri cu primele două probe speciale şi se va încheia duminică.

Mikko Hirvonen promite sa lupte pentru victorie in Raliul Greciei

RALIUL DELTEI

Macadamul este suprafata mea preferata si sunt sigur ca putem obtine rezultate bune in etapele care se vor desfasura pe aceasta suprafata.

Marco Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
După şase săptămâni de pauză, Campionatul Naţional de Raliuri revine în forţă cu Raliul Deltei, o etapă care nu a mai fost prezentă în calendar în ultimele două decenii.

Vorbim despre prima etapă pe macadam a noului sezon, care va totaliza 109.8 km de probe speciale cronometrate, distanţa totală pe care o vor parcurge piloţii şi pe traseele de legătură fiind de 463 km. Raliul va avea loc pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă şi va totaliza 10 probe speciale, dintre care cinci unice. Cea mai lungă dintre acestea este Telita, care măsoară peste 20 km şi va fi parcursă vineri de două ori, în timp ce finalul de sâmbătă aparţine Superspeciale din oraşul Tulcea.

Pentru prima oară în acest an, o probă specială a unei etape de CNR va fi transmisă în direct la TV. Superspeciala de la Tulcea va putea fi urmărită în direct pe DigiSport 2 vineri, 31 mai, cu începere de la ora 18:00.

Francois Delecour este văzut şi aici ca favorit după ce a obţinut 55 de puncte în primele două etape ale sezonului, cu care este lider detaşat în clasamentul general.

Campionatul National de Raliuri ajunge in acest weekend in Dobrogea

AUTOGP

Între timp, pilotul român Robert Vişoiu va fi prezent pe celebrul circuit de la Silverstone din Marea Britanie pentru o nouă etapă din competiţia AutoGP.

Piteşteanul în vârstă de numai 17 ani ocupă în prezent locul şapte în clasamentul general cu 32 de puncte şi şi-a trecut în cont un podium în etapa de debut de la Monza, însă în etapa precedentă de la Hungaroring el şi-a trecut în cont un singur punct.

În mod obişnuit, etapele de AutoGP sunt transmise de postul de televiziune Eurosport, însă niciuna dintre cele două curse din acest weekend nu vor putea fi văzute la TV.

Robert Visoiu concureaza in AutoGP la Silverstone

FORMULA RENAULT 3.5

Mă bucur că îl voi avea coechipier pe Carlos Sainz Junior la Spa şi sunt sigur că împreună putem lucra pentru a duce monoposturile Zeta Corse în puncte.

Mihai Marinescu
Pilot FR 3.5
După o pauză forţată în etapa de la Monaco, Mihai Marinescu revine în competiţia Formula Renault 3.5 în etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul de la Spa-Francorchamps, iar braşoveanul în vârstă de 24 de ani îşi propune să termine cele două curse în puncte.

"Îmi place circuitul de la Spa-Francorchamps şi am mers de fiecare dată bine în curse. Anul trecut, în Formula 2, am făcut multe depăşiri. Mă bucur că îl voi avea coechipier pe Carlos Sainz Junior la Spa şi sunt sigur că împreună putem lucra pentru a duce monoposturile Zeta Corse în puncte", a declarat el.

Cele două curse din cadrul etapei belgiene vor putea fi urmărite înregistrat pe postul de televiziune Eurosport duminică cu începere de la ora 09:35 şi, respectiv, 23:45.

Mihai Marinescu revine in Formula Renault 3.5

Comentarii (1)

  • Ati omis cursa de DTM din 2 iunie, in Spielberg, Austria pe fostul A1 Ring, actualul Red Bull Ring. Acum chiar ca va fi un weekend plin... :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru