Wolfgang Porsche vrea capul varului sau Ferdinand Piech

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 16.09.2008
Mostenitorii marelului Ferdinand Porsche s-au impartit in doua tabere: la Porsche si la VW.

Esential

31% din actiunile grupului VW detine in acest moment Porsche.

La aproximativ o saptamana dupa ce Volkswagen a cerut public celor de la Porsche sa-si prezinte planurile organizatorice in contextul in care marca din Stuttgart isi va mari la 50% pachetul de actiuni, un nou scandal s-a nascut intre cele doua entitati auto din Germania.

De data aceasta marul discordiei dintre cele doua branduri este legat de persoana lui Ferdinand Piech, presedintele Consiliului de Administratie al VW. Piech este membru al familiei Porsche, fiind unul dintre nepotii legendarului Ferdinand Porsche (in fotografie cu F.Piech si W.Porsche - n.r.).

In acelasi timp, Ferdinand Piech este cel mai importatnt membru al familiei Porsche care s-a desprins de brandul din Stuttgart si s-a alaturat grupului VW.

Conform unor surse apropiate situatiei, membrii familiei Porsche in frunte cu Wolfang Porsche uneltesc pentru a-l scoate pe Piech din joc, din cauza deciziei lui de a ramane alaturi de interesele VW.

Se pare ca reactia lui Wolfgang Porsche ar fi fost una foarte dura: „Sunt uluit de comportamentul presedintelui consiliului de administratie de la VW”, a declarat acesta, sugerand ca varul sau este un tradator.

Via | Focus

Comentarii (1)

  • Robert
    Ferdinand Piech
    Pe 18 iulie 2008,Porsche Holding si-a marit cu 4,9% participatiunea in grupul Volkswagen ajungand la 35,5%. Pana la 1 noiembrie 2008,Porsche isi va mari cota la 50% asa cum a anuntat intr-un comunicat de presa. Debarcarea lui Ferdinand Piech este o misiune imposibila in urmatorii 4 ani cat dureaza mandatul actual tinand cont ca F Piech beneficiaza de sprijinul landului Saxonia Inferioara care detine 20% din VW si mai ales de sprijinul puternicului sindicat IG Mettal, foarte bine reprezentat in consiliul de administratie VW. Ca fapt divers Ferdinand Piech este cel mai mare actionar individual la Porsche Holding,detinand 14% din actiuni.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru