Salonul Auto de la Geneva 2016

World Car of the Year 2016: Audi A4, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC au rămas în lupta pentru marele premiu

Publicat Joi, 03.03.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 9
World Car of the Year 2016: Audi A4, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC au rămas în lupta pentru marele premiu - Poza 1
World Car of the Year 2016: Audi A4, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC au rămas în lupta pentru marele premiu - Poza 2
World Car of the Year 2016: Audi A4, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC au rămas în lupta pentru marele premiu - Poza 3
Trei modele au rămas în cursa pentru râvnitul trofeu de Maşina Anului 2016, Audi A4 Sedan, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC. Cine va câştiga marele premiu?

Organizatorii World Car of the Year au anunţat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva lista finaliştilor pentru ediţia din acest an la toate cele cinci secţiuni, iar pentru marele premiu al jurnaliştilor vor lupta în 2016 modelele Audi A4 Sedan, Mazda MX-5 şi Mercedes-Benz GLC.

Dintre acestea, Mazda MX-5 are şanse să plece chiar cu două trofee acasă, întrucât modelul japonez a fost nominalizat şi la categoria World Car Design of the Year alături de Jaguar XE şi Mazda CX-3.

În opinia presei de specialitate, Audi Q7, BMW Seria 7 şi Volvo XC90 sunt finalistele categoriei World Luxury Car, care nu include astfel niciun model de la Mercedes. Constructorul de la Stuttgart recuperează însă teren la categoria World Performance Car, acolo unde Mercedes-AMG C 63 Coupe este favorit la trofeu alături de Audi R8 Coupe şi Honda Civic Type R.

Urmareste Automarket
Nu în ultimul rând, pentru trofeul World Green Car lupta Chevrolet Volt, modelul cu propulsie pe hidrogen Toyota Mirai şi hibridul Toyota Prius.

Primele nominalizări pentru Maşina Anului în Lume au fost anunţate în septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, după care numărul acestora s-a redus în ianuarie înainte de a rămâne doar trei canditati la fiecare categorie. Marii câştigători vor fi anunţaţi în 23 martie cu ocazia Salonului Auto de la New York pe baza voturilor realizate de 73 de jurnalişti din presă auto internaţională.

Via Omniauto


Comentarii (9)

  • doar sa-si bage unii gheara'n gat

    MX5
    XC90
    Type R
    Mirai
    13 11
  • O sa fie castigatoare...M. Sigur incepe cu M. Una din doua. Audi tinand cont ca e in curtea VAG care are probleme de imagine nu prea are sanse.
    6 7
  • arogantul
    nu vreau sa fiu pesimist dar crec ca la categoria luxury XC90 nu are sanse in fata seriei 7
    restul categoriilor nu ma intereseaza, dar probabil ca as fi dezamagit daca ar castiga A4
    .
    4 15
  • @arogantul
    pai XC90 nu e la categoria luxury.
    auzi la el :-DDD
    3 7
  • @@arogantu: "În opinia presei de specialitate, Audi Q7, BMW Seria 7 şi Volvo XC90 sunt finalistele categoriei World Luxury Car,"
    9 1
  • @lorinczi
    pai daca xc90 e luxury, atunci rolls royce, ce e ?

    si presa de specialitate de la WCOTY e cea care a acceptat spaga de la VW... case closed... nu dau 2 bani pe ea.

    asta e ca si cu moda... ce sa-mi spuna presa? ce sa simt? fiecare smte diferit
    3 9
  • Eu as alege:
    Mazda
    Volvo
    Honda
    Toyota Mirai.
    Daca germanii dau spaga (cum fac ei de obicei ca sa iasa pe primele locuri) va iesi astfel:
    Audi A4
    Audi Q7
    Audi R8
    Si pentru World Green Car s-ar putea sa iasa VW Golf cu motorul 2.0l TDI chiar daca nu e nominalizat :))
    Cum oare de nu a aparut supercarul I8 la categoria asta ? Sau chiar nu au germanii nicio inventie asa de stralucita incat sa fie ei cei mai "verzi" ?
    9 12
  • Florin
    Eu as vota asa:
    -GLC
    -Mazda MX-5
    -Volvo XC 90
    -Mercedes AMG C63
    -Toyota Mirai
    2 3
  • zic si eu
    Draga "@...",
    Premiile de la WCOTY nu au legatura cu impartirea autoturismelor pe dimensiuni si pe clase, dovada chiar nominalizatii, care sunt din 3 categorii diferite.
    In afara de masina anului se premiaza design, performanta, ecologie si luxul.
    Luxury class este destinata tuturor producatorilor care fac autoturisme cu dotari de lux, indifferent de dimensiune, nume sau incadrarea producatorului intr-o categorie.
    In 2015 la categoria Luxury a castigat BMW i8 si avem o Kia pe locul 5. Daca a mers o Kia la world luxury car, de ce nu ar merge si un XC 90?
    Confuzia ta (si nu numai) porneste de la faptul ca exista producatori exclusivisti de autoturisme de lux (RR, Bentley etc) si producatori de volum care fac autotursime de lux (inlcusiv Kia dupa cum ai aflat).
    La WCOTY-luxury, este permis sa ii amesteci. De ce este permis? Cel mai probabil ca daca ar lua numai producatorii exclusivisti de autorurisme de lux (a nu se confunda sportivele de lux, care se premiaza separat:) ), nu ar prea avea annual 4-5 noi modele din care sa aleaga. Asa ca au "democratizat" categoria, ma mir ca nu apare si Mondeo Vignale:))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru