Zagato anunta un nou concept Alfa Romeo: TZ3 Corsa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.04.2010
Designerii de la Zagato au anuntat ca vor prezenta un nou concept Alfa Romeo la Concursul de Eleganta de la Villa D'Este, unde Alfa Romeo isi va celebra centenarul.

In timp ce italienii de la Alfa Romeo se pregatesc sa isi sarbatoreasca centenarul, conationalii de la Zagato anunta ca vor preazenta un concept in premiera mondiala la Concursul de Eleganta de la Villa D’Este. Modelul se va numi Alfa RomeoTZ3 Corsa si este un omagiu adus modelelor speciale Alfa TZ din trecut. Pentru moment, cei de la Zagato nu au prezentat detalii suplimentare despre noul concept, care va debuta pe 23 aprilie.

Cei de la Zagato au o experienta remarcabila in materie de design, ultima lor creatie fiind Peugeot RCZ. Acestia au creat numeroase modele Lancia si Alfa Romeo, dar si modele pentru constructori de nisa precum Bentley, Spyker, Ferrari si Aston Martin. Compania Zagato a fost infiintata la sfarsitul Primului Razboi Mondial de Ugo Zagato, care si-a investit cunostintele dobandite in industria aviatica pentru piata emergenta a autoturismelor. La acea vreme, automobilele create de Zagato erau cunoscute pentru aerodinamica exceptionala si design-ul deosebit.

Conceptul Zagato ar fi cel de-al treilea concept Alfa Romeo prezentat in acest an, toate cele patru fiind realizate in cinstea centenarului constructorului din Milano. Italienii sunt implicati si in alte proiecte de design, cum ar fi crearea unui sistem de trenuri electrice automate pentru calatori pentru un oras din Abu Dhabi.

Numeroase modele Zagato sunt cunoscute pentru plafonul speciale ce are doua umflaturi, care le ofera pilotilor suficient spatiu pentru casca de competitie. Printre alte trasaturi speciale ale modelelor Zagato putem enumera faptul ca blocurile optice sunt primele elemente de caroserie ale masinii privita din fata, manerele plate ale portierelor si absenta barelor de protectie iesite in afara caroseriei, precum si lipsa oglinzilor laterale.

Via | Carscoop

Comentarii (2)

  • schumi
    Interesat...
    Abia astept sa vad noua capodopera Zagato.
    4 1
  • laurentiu
    @schumi TZ3
    Pai uite aici: http://www.topgear.com/uk/photos/zagato-alfa-romeo-tz3-corsa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru