Zagato îl prezintă în acest weekend pe Mostro, un coupe în serie limitată care celebrează centenarul Maserati

de Sebastian Toma
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zagato va prezenta la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este un model numit Mostro. Echipat cu o motorizare V8 de origine Maserati, Mostro va fi fabricat într-o serie limitată la cinci unităţi şi celebrează centenarul mărcii italiene.

Carosierul italian Zagato a anunţat prezentarea unui model nou, numit Mostro, fabricat în serie limitată, la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este. Noul Zagato Mostro celebrează centenarul Maserati şi este denumit după un model al mărcii construit de acest caroserier în 1957 şi care a primit porecla "il Mostro". Mai precis, vorbim despre un omagiu adus lui Maserati 450S Coupe Zagato, proiectat în 1957 şi condus de Sir Stirling Moss la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Interpretarea modernă a lui "il Mostro" are un motor V8 de 4.2 litri de origine Maserati şi o caroserie din fibră de carbon.

Zagato Mostro are o suspensie cu braţe duble "A" pentru toate roţile, inspirată din motorsport, şi este eligibil pentru conducerea pe drumurile publice. Italienii l-au echipat pe Mostro cu jante din aliaj de 19 inch şi cu o transmisie manuală robotizată. Creatorii lui Mostro nu au specificat niciun detaliu tehnic cu privire la noua lor creaţie şi nu au furnizat nicio specificaţie în ceea ce priveşte performanţele dinamice.

Aşa arată un Zagato Mostro pe roşu.

Urmareste Automarket
Carosierul italian Zagato va fabrica doar cinci exemplare Mostro, fiecare dintre ele fiind deja rezervat unui client. Toate unităţile vor fi livrate până la finalul acestui an, iar clienţii modelului nu au fost specificaţi.
Italienii de la Zagato nu sunt la prima colaborare cu un producător de supercar-uri în vederea fabricării unei serii limitate de modele şi comercializarea acestora, având în ultimii doi ani colaborări cu Aston Martin şi Lamborghini.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru