Zorile s-au întunecat: Rolls-Royce Dawn primește tratamentul Black Badge

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce va expune pe domeniul Lordului March noul Dawn Black Badge. Cei prezenți în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood vor avea ocazia să admire brijuteria britanică de 593 CP.

Pentru constructorii din Marea Britanie, Festivalul Vitezei de la Goodwood reprezintă un prilej exelent pentru a dezveli diverse modele. Dacă Jaguar o să ne încânte cu proaspătul XE SV Project 8, Rolls-Royce aduce pe domeniul Lordului March noul Dawn Black Badge.

După cum ne sugerează și denumirea, noul produs este dezvoltat de divizia Black Badge și promite performanțe mai bune, dar și modificări estetice minore. În primul rând, Dawn Black Badge este vopsit în totalitate în negru. Britanicii au folosit un lac special pentru a produce cel mai intens negru de până acum. Pentru puțin constrast, Rolls-Royce mizează pe accente cromate amplasate pe grila frontală, pe linia portbagajului și pe terminațiile sistemului de evacuare.

Interiorul lui Rolls-Royce Dawn Black Badge oferă piele de culoare neagră și elemente în nuanța Mandarin Orange.

Sub capota britanicului se află motorul V12 biturbo de 6.6 litri. În mod normal, acesta oferă 563 CP, dar pe varianta Black Badge produce 593 CP.

Cuplul motor a crescut și el la 840 Nm, cu 20 Nm în plus față de versiunea de bază.

Deși Dawn Black Badge se laudă cu așa valori de putere, noul model este cel mai puțin potent din gamă. Ghost Black Badge ofer 603 CP, în timp ce Wraith Black Badge este cel mai puternic și promite 623 CP și 869 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru