Zvonuri: Fisker ar putea fi preluat de chinezii de la BAIC

de Sebastian Toma
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fisker Automotive, compania defunctă a lui Henrik Fisker, ar putea să fie preluată de un producător din China, BAIC. Beijing Automotive Group vrea să devină lider în China pe piaţa vehiculelor electrice.

Urmareste Automarket
Americanii de la Fisker ar putea fi preluaţi, până la urmă, de chinezii de la BAIC. Iniţial, sursele citate de Bloomberg anunţau o posibilă achiziţe din partea celor de la Dongfeng, dar acestea au fost contrazise de o vizită recentă a reprezentanţilor BAIC la sediul Fisker. Zvonurile legate de cei de la Dongfeng anunţau o ofertă de 350 de milioane de dolari, dar vizita celor de la BAIC în California s-a lăsat fără informaţii de acest gen divulgate presei.

În ciuda succesului înregistrat de Fisker Karma şi de capacităţile hibridului dezvoltat de Henrik Fisker, compania americană îşi caută un partener pentru a putea supravieţui pe piaţa auto.

În decembrie 2012, cei de la Fisker spuneau că poartă discuţii cu trei potenţiali parteneri privind întocmirea unei alianţe. La începutul lunii decembrie 2012, cei de la Fisker au fost nevoiţi să-şi întrerupă producţia, după ce furnizorul lor de acumulatori, A123 Systems, a dat faliment. Americanii aveau nevoie de cel puţin un an pentru a testa acumulatorii furnizaţi de un eventual nou furnizor.

Fisker Karma are două motoare electrice care dezvoltă un total de 408 CP şi 1.300 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 200 km/h. Pentru a mări autonomia de la 80 la 483 kilometri, Karma beneficiază de un motor 2.0 turbo alimentat cu benzină, care încarcă bateriile după ce modelul rămâne fără energie în acumulatori. Potrivit estimărilor realizate de cei de la Fisker, un şofer care parcurge 64 de kilometri zilnic cu o baterie încărcată la maximum are nevoie de 35 de litri de benzină pe lună. Mai mult decât atât, respectivul şofer va face plinul o dată la 1.609 kilometri, dacă parcurge acelaşi traseu de 64 de kilometri în fiecare zi, plecând de acasă cu bateria încărcată.

Via Autoblog.it

Comentarii (2)

  • este si va ramane una din cele mai frumoase masini desenate,vreodata.
    13 2
  • Adrian
    @H&M
    Da...o masina deosebita. Pacat ca ajunge la orezari :(
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru