Zvonuri: Mazda RX-9 ar putea debuta la Tokyo cu un motor rotativ de generație nouă

de Cornel Șocariciu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zvonuri, zvonuri și iar zvonuri. Presa din Asia spune că Mazda ar putea lansa sportivul RX-9 cu motor rotativ de generație nouă. Debutul ar urma să aibă loc în această toamnă în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Fanii Mazda și-au tot dorit reînvierea motorului rotativ și, implicit, un urmaș al lui RX-8. Povestea este destul de încâlcită, iar noile zvonuri nu fac decât să complice și mai tare situația. Câteva publicații din Asia spun că Mazda o să lanseze noul RX-9 în cadrul Salonului Auto de la Tokyo din această toamnă.

În cazul în care informațiile sunt adevărate, noul RX-9 va miza pe liniile estetice pe care le-am văzut în 2015 pe conceptul RX-Vision. Masa totală ar urma să fie situată între 1.300 și 1.350 de kilograme, iar sub capotă o să stea un motor rotativ "Skyactiv-R". Aceleași surse spun că puterea motorului va fi de circa 450 de cai.

Coincidență sau nu, dacă zvonurile sunt adevărate, prezentarea lui RX-9 va avea loc la 50 de ani de la debutul modelului Mazda Cosmo.

Totuși, noi vă spunem că nu-i momentul să vă entuziasmați prea tare. Niciuna dintre sursele din Asia nu oferă detalii cu privire la sursa informațiilor publicate, motiv pentru care privim cu ceva scepticism vestea unui RX-9.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru