Drivetest Renault Megane Sport Tourer (2009)

1.5 dCi 110HP Privilege EVO eco2
Renault Megane Sport Tourer (2009) zoom
de Mircea Meșter
Luni, 22.06.2009
Schimbarea la spate
Noul Renault Megane Estate lasa in urma formele angulare ale generatiei anterioare, transformandu-se intr-o familiala care puncteaza prin look-ul dinamic. Astfel, breakul familiei Megane iese in evidenta prin aspectul practic superior subliniat de spatiul destinat pasagerilor si bagajelor, dar si prin liniile laterale si posterioare interesante.

Motor / Transmisie

Motorul testat de Automarket in Franta este cel reprezentat de cea mai puternica versiune care va fi disponibila in Romania: 1.9 dCi 130 de cai putere. Este un propulsor deja testat de Automarket si deja cunoscut in gama Renault inca dinainte de lansarea noii generatii Megane, astfel ca nu vom insista prea mult pe marginea acestuia. Subliniem, totusi, linearitatea de care da dovada acesta in momentul acceleratiei, un element care nu va fi cu siguranta pe placul celor care isi doresc senzatii brute cu un motor diesel de familie. Cu toate acestea, varful de cuplu maxim de 300 Nm, atins la 1750 rpm, contribuie la o abordare echilibrata a situatiilor de "criza" din dinamica traficului. Transmisia cu sase trepte este si ea aceeasi regasita in gama berlina a lui Megane, astfel ca secretele sale au fost deja si ele divulgate in testul pe care Automarket vi l-a prezentat anterior.

Consum

Versiunea break a noului Renault Megane vine cu un consum oficial anuntat de 5.1 litri/100 km, identic cu cel al variantei hatchback. Acest lucru este posibil datorita faptului ca masa proprie a modelului Estate a crescut cu doar 50 de kilograme fata de cea a modelului deja lansat in Romania si multumita flexibilitatii de care da dovada acesta. De altfel, emisiile poluante ale acestei versiuni se ridica la doar 134 de grame CO2/km, motiv pentru Renault sa isi laude creatia, numind-o "singurul motor din clasa sa care reuseste sa coboare emisiile la sub 140 g CO2/km". In trafic si conditii reale, consumul pe care computerul de bord l-a indicat dupa desfasurarea celor 150 de kilometri de test pe soselele din nordul Frantei era de 6.0 litri/100 km.

Performanţe

Faptul ca inginerii francezi au abordat situatia versiunii Estate fara sa fac diferente intre aceasta si hatchback reprezinta un punct de plecare pozitiv atunci cand vorbim de avantajele unui break de segment C. Practic, cifrele legate de caracteristicile dinamice ale lui Megane Estate sunt identice cu cele anuntate de producator in cazul hatch-ului: 9.5 secunde pentru 0-100 km/h si 205 km/h viteza maxima. Avand in vedere ca motorul testat va fi cel mai puternic existent in gama in momentul lansarii acestuia in Romania, posesorii viitorului Megane Estate vor fi nevoiti sa se gandeasca mai degraba la familie atunci cand vor completa cecul de cumparare a masinii. Una peste alta, acest capitol nu este unul la care Megane Estate sa ia fata concurentei, mai ales ca toti competitorii se bazeaza pe motoare cu performante ceva mai ridicate.

Interior

Pentru a vorbi despre interiorul lui Megane Estate trebuie sa incepem cu exteriorul acestui model. Lungimea versiunii Estate a crescut cu 26.3 centimetri fata de cea a variantei hatchback, ajungand acum la 4558 de milimetri. In plus, ampatamentul a fost si el imbunatatit cu 6.2 centimetri. Daca lungimea aditionala inseamna automat spatiu mai mare pentru bagaje (+119 litri fata de versiunea hatchback, cu un total de 524 de litri cu bancheta ridicata), ampatamentul marit s-a transformat in spatiu pentru genunchii pasagerilor din spate (maxim 22 de centimetri). Profilul break al noului model se traduce, automat, prin spatiu aditional vertical conferit celor de pe bancheta din spate, care nu se vor putea plange de lipsa de aer in conditiile unei inaltimi maxime de 88.4 centimetri masurata de la sezutul scaunul la plafon. Spatiul de incarcare a bagajelor poate fi extins la nevoie, prin rabatarea banchetei, pana la 1595 de litri, caz in care lungimea maxima de incarcare atinge 2.55 metri. Acestea sunt cifrele seci care atesta o pozitie superioara a lui Megane Estate in segmentul sau din punctul de vedere al spatiului disponibil, principalul criteriu luat in considerare de clienti la achizitionarea unei astfel de masini. Desi exista modele mai incapatoare in aceasta clasa, acestea pacatuiesc prin dimensiuni, direct proportionale cu spatiul oferit. In ceea ce priveste celelalte caracteristici ale interiorului, ele sunt preluate - normal, de altfel - direct de pe versiunea hatchback. Aceeasi plansa de bord, aceeasi bancheta rabatabila fractionat 60/40, aceleasi spatii interioare de depozitare care totalizeaza 60 de litri. Per total, Renault Megane Estate reuseste sa te faca sa te simti - atat ca pasager, cat si ca sofer - intr-o masina care nu are emite neaparat un iz de break de dimensiuni mari, un element de notat pentru cei care utilizeaza Estate-ul atat in scop strict personal, cat si in scop familial. Este atat cat trebuie de spatios pentru a nu duce lipsa de milimetri la incarcare si atat cat trebuie de compact pentru a nu suferi la capitolul omogenitate si intimitate.

Preţ de achiziţie

Noua gama Estate a lui Megane va fi disponibila in Romania din aceasta toamna, astfel ca notarea comparativa a pretului in raport cu concurentii din acelasi segment este inca imposibila. Totusi, analizand diferentele de pret dintre vechea generatie Megane Estate si Megane hatchback, putem considera ca viitorul break nu va sari de 1000 de euro in plus fata de omologul sau ceva mai scurt. In aceste conditii, pretul de plecare al versiunii de baza Megane Estate se va invarti in jurul a 14.000 de euro, in timp ce varianta de motorizare testata de Automarket va incepe de la 18.500 de euro. In comparatie cu principalii sai concurenti de piata, Megane Estate se va situa foarte bin, Opel Astra Caravan fiind deja mai scump desi vorbim de o generatie care asteapta sa fie schimbata. Preturile lui Golf 6 Variant nu sunt inca cunoscute, insa comparatia dintre versiunile hatchback nu le este favorabila germanilor. Un alt competitor pentru Megane Estate, Fiat Croma, are un pret de peste 20.000 de euro pentru versiunea diesel Multijet de 120 de cai putere, deci este cu cel putin 1.500 de euro mai scumpa decat modelul francez. In plus, Ford Focus Wagon 2.0 TDCi se ridica si el la un nivel usor superior. Practic, singurele modele care coboara stacheta sub pretul potential al lui Megane Estate sunt reprezentate de duo-ul coreean Kia Cee'd SW si Hyundai i30 CW. Singurele informatii oficiale disponibile in acest moment sunt cele legate de nivelurile de echipare ale noului Megane Estate, care vor fi in numar de doua: Expression si Privilege. Cei care se vor baza pe varianta de baza a modelului francez vor dispune de inchidere centralizata, pornire maini libere pe baza de card, volan reglabil, geamuri electrice fata/spate, aer conditionat, sistem audio MP3, proiectoare de ceata si bare longitudinale pentru plafon. Nota finala este insa una estimativa, urmand sa revenim asupra ei in momentul in care Renault Romania va publica preturile oficiale ale modelului sau.

Siguranţă

Renault Megane Estate nu se desparte de imaginea sigura pe care o are gama Renault, fiind practic aceeasi masina cu hatchback-ul, cel care a realizat cel mai inalt scor din istoria testelor EuroNCAP. In versiunea de baza care va fi disponibila in tara noastra, Expression, Megane Estate va fi disponibil impreuna cu sistemele ABS si AFU, dublate de airbag-uri frontale fata si laterale. Din pacate, airbag-urile cortina si mai ales sistemul ESP sunt standard doar incepand de la al doilea nivel de echipare, Privilege.

Ţinută de drum

Lungimea superioara, masa usor mai ridicata si inaltimea partii posterioare nu au daunat tinutei de drum a versiunii Megane Estate, asa cum ne asteptam. Iar impresia generala a fost una pozitiva in acest sens, inginerii francezi ajustand doar extrem de putin suspensiile spate ale modelului. Setarile au fost nimerite din plin, ampatamentul marit si masa mai ridicata a partii posterioare fiind echilibrate cu succes de suspensiile corecte ale modelului. Daca in oras nu exista probleme la trecerea peste micile obstacole zilnice - reprezentate la testul francez de limitatoarele de viteza existente in oraselele din Hexagon - Estate-ul se comporta corect pe sosea, reusind sa nu dea senzatia ca ar putea scapa de sub control la o rulare in ritm mediu spre alert. Evident, masina de test a fost echipata cu toate "trucurile" in materie de siguranta activa, astfel ca potentiala de la bord familie se afla in siguranta la abordarea dinamica a virajelor. In conditiile in care uiti ca ai in maini un break, ESP-ul ridica doua degete si se cere la tabla. Iar siguranta activa devine in acest caz principalul element care regularizeaza rularea. De altfel, acesta este motivul pentru care modelul a fost depunctat la capitolul anterior, Siguranta: lipsa ESP-ului din dotarea versiunii de echipare de baza. Merita subliniat pe de o parte sistemul de directie - care se adapteaza inteligent si potrivit in functie de viteza de rulare - iar pe de alta parte comportamentul usor subvirator in viraje. Acesta din urma este insa corectat de acelasi atotprezent sistem ESP. Una peste alta, Megane Estate se prezinta la apel cu o tinuta buna pentru un break, raportul fiindu-i mai favoriabil in comaparatie cu concurenta decat cel al versiunii hatchback in aceleasi circumstante.

Vizibilitate

Liniile exterioare alese de Renault pentru subiliniarea caracterului dinamic al modelului - cu geamurile laterale care se prelungesc adanc in montantul C - aduc cu ele si o vizibilitate ceva mai buna decat in cazul versiunii hatchback. Desi luneta are dimensiuni ceva mai reduse decat cele ale generatiei precedente Megane Estate, care se baza pe o usa a portbagajului aproape verticala, vizibilitatea nu a fost afectata radical. De aceasta data, elementul practic a fost pus mai serios in balanta cu cel estetic, astfel ca s-a ajuns la un compromis corect din punctul de vedere al vizibilitatii posterioare.

Tehnologie

Modelul testat de Automarket dispunea de intreg arsenalul de dotari tehnice si tehnologice disponibile in oferta noului Megane Estate. De la sistemul audio Arkamys 3D pana la pachetul GPS Carminat, am avut la dispozitie o intreaga armata de pachete care iti fac mai usoara viata la bord. Pentru cei care nu vor dori sa investeasca enorm intr-un pachet de navigatie clasic, Renault si TomTom au pus la punct un sistem ceva mai spartan, insa util si fara "brizbriz-urile" de care dispun actualele pachete GPS de pe piata. In conferinta de prezentare a modelului, oficialii Renault ne-au anuntat si faptul ca pretul acestui pachet GPS integrat in designul bordului este de 490 de euro. Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca cele diferenta de cateva sute de lei fata de un pachet aftermarket de pe piata merita sau nu in balanta cu un design armonios al consolei centrale. Pe langa pachetele deja amintite, noul Megane Estate va dispune atat de conectivitate Bluetooth, cat si de posibilitatea conectarii unui USB sau a unui player auxiliar. Dar deja vorbim de elemente banale pe modelele de astazi.

Design

Megane Estate reuseste performanta de a fi mai reusit decat omologul sau hatchback datorita stopurilor care pe sosea arata mult mai bine decat dau in fotografiile de prezentare ale modelului. Fara sa se ridice la valoarea compozitionala a versiunii Megane Coupe, noul Estate reuseste sa se impuna printr-un design armonios, completat de o linie a profilului foarte dinamica. De altfel, aceasta este principala diferenta fata de generatia anterioara a modelului, considerata a fi sobra. Designerii Renault au mizat pe appeal-ul pe care noile forme ale familiei Megane le au in fata tinerilor, astfel ca reusita estetica a breakului depindea practic de imprimarea unei linii ceva mai dinamice. Din punctul nostru de vedere, experimentul a reusit. Ramane de vazut care va fi raspunsul lui Opel prin noul Astra Variant, In ceea ce ne priveste, insa, preferam designul atletic al noului Megane Estate in fata celui clasic al concurentilor Golf Variant si Ford Focus Wagon. Dar aici e deja vorba de subiectivism.
Date tehnice - Renault Megane Sport Tourer (2009) 1.5 dCi 110HP Privilege EVO eco2
Combustibil
Diesel
Nr. usi
5
Motor tip / cilindri
Linie
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
1461
Lungime mm
4559
Putere maxima CP (rpm)
110 (4000)
Latime mm
1804
Cuplu maxim Nm (rpm)
240 (1750)
Inaltime mm
1507
Viteza maxima km/h
190
Greutate kg
1320
Acceleratie 0-100 km/h s
10.5
Ampatament mm
2701
Tractiune
fata
Volum rezervor litri
60
Cutie viteze
M
Volum portbagaj litri
486
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Renault Megane Sport Tourer (2009)

Ultimele teste

Comentarii (33)

  • greseala in text
    "varful de cuplu maxim de 300 Nm atins la 1750 Nm." 300 Nm atins la 1750 Nm???
    4 1
  • Motor
    Motorul are 10cp in plus fata de laguna 2. probabil este acelasi motor putin "modificat" asa ca la motorizare nimik nou, totul din motive comerciale.
    3 5
  • va vindeti aiurea
    Pe galeria foto nu poti sa dai link deoarece exista overlayul flash dela reclama cosmote. Cam penibil nu ?
    6 3
  • dap! au facut treaba buna...
    arata super! de abia astept sa apara !
    15 0
  • florin
    megane
    masina arata bine si pretul este foarte bun la cate iti ofera.
    E foarte enervanta reclama de la cosmote, nu credeti ca exagerati??? Nici nu poti vedea bine pozele cu masina...
    11 0
  • mircea
    @sorin
    Corect. S-a rezolvat.
    3 3
  • in vremuri grele sa traiasca spansoru!!!
    Astia de la Automarket incerca sa promoveze marca cu note exorbitante ca acolo unde sponsoru marca banu se vede.Ma intreb cine ia ca etalon acest :Drive test" si nu se duce el la un drive test.Parerea mea este; Kia arata mai bine sau macar tot pe acolo dar la mai putini bani ofera mai multe.

    P.S

    De ce nu cereti si un Ford Focus sunt curios ce nota ati da!
    2 40
  • Vincent Vega
    Phui
    Daca mai gasesc porcaria asta verde cu Cosmote va fi ultima oara cand accesez site-ul vostru.Si nu e numai parerea mea.Nu poti citi un articol ca lumea din cauza ei.
    5 1
  • mircea
    @Vincent Vega, @Mihai, @florin
    Cunoastem problema reclamei, am simtit-o si noi pe pielea noastra. Se va rezolva cat se poate de repede. Merci de sesizare.
    4 3
  • esti penibil dorele
    bah baiatule nu-ti dai seama ca esti ca popa care canta vesnica pomenire la un bairam? cat de prost poti sa fii? ia-ti kitchul ala de kia si lasa-ne in pace! asta-i un site respectabil.
    27 1
  • Garett
    Motorizare
    Va aduce Renault in Romania si motorizari moderne, 1.4 TCE, 2.0 TCE, 2.0 TDCI, sau sa ne asteptam in continuare la gama "variata" de optiuni de pe hatch?
    Daca aveti vreo discutie cu cei de la Renault Romania n-ar strica sa-i faceti sa inteleaga cam ce vrea piata de fapt, posibilitatea de a alege din mai multe variante, nu eternul "pe Privilege nu se poate pune decat piele bej" sau "nu puteti comanda Privilege decat pe diesel, la benzina nu aveti deca Dynamique". Poate reusiti, desi nu imi fac prea multe sperante, ca strategia lor de marketing pentru Romania dauneaza grav imaginii marcii. Daca nu vor sa creada, sa intre pe cateva forumuri si sa vada cam care sunt opiniile despre ei!
    6 3
  • @Vasi27
    auta pe siteul kia sa vezi ca iti ei la 13777 2l - 140 CP si iti kka troscoleta asta.
    2 34
  • dorele laso balto cîîîî, esti un prost, chiar arata bine estate-ul, lasa domeniul asta auto ca nu-i de tine si treci la tarnacop
    19 0
  • Per total
    O super masina ca design , super la siguranta, motorizarea e destul de buna pentru a obtine ceva performante/consum.
    Reclama Cosmote rog sa dispara de acolo!!!
    Apropo Dorele (ia mai fa ma bzzzzzz) topicul era despre Renault nu despre Ford sau niscaiva motorizari!
    Vezi motorizari la Bentley :)
    20 0
  • Rusine Automarket!
    Penibil titlu baieti! Cu el nu demonstrati decat ca veniti de pe santier si ca folositi si limbajul de acolo... Ma interesa articolul dar dupa titlul acesta... o caut informatii in alta parte. Oricum, dupa ce spun colegii de comentarii nu ar fi acestea corecte. Renault ce o sa zica despre cum le tratati masina!? Nu mai zic de reclama asezata anapoda. Dar nu-i nimic, pe voi va intereseaza doar click-urile, nu? Sa va fie rusine!
    5 1
  • :D
    "Lungimea versiunii Estate a crescut cu 26.3 centimetri fata de cea a variantei hatchback, ajungand acum la 5558 de milimetri." Eu zic ca ati gresit cam cu un metru... Cum ar fi ca Hatch-ul sa fie mai lung decat un Audi A8 Long Wheelbase? Sau a schimbat Renault politica de vanzari si se indreapta inspre piata americana?
    7 1
  • zicala
    renault
    bv renault a-ti reusit un interior perfect
    14 5
  • un alt made in france
    O alta mizerie marca renault nimic special doar o imbunatatire la troaca aia de megan 2.Va fi o mare mizerie asa cum ne-au obisnuit.Mi se pare oribil interiorul!!!
    5 33
  • Marinari
    Kia este mult peste Megane
    Kia Cee'd mi se pare o masina mai buna dpdv al raportului pret / calitate. Mult mai buna. Cee'd are cortina de airbag-uri standard (o protectie extraordinara), multe accesorii (d. ex radio cu CD MP3, USB 2.0, intrare AUX Ext, torpedou refrigerat, etc) la un pret mai mic. Sa nu mai vorbim de garantia de 7 ani !!!
    2 31
  • Shtrumph
    ce tari sunt stopurile
    spre deosebire de cele de la hatch care mi se par hidoase
    1 14
  • CatalinB
    kia vs renault
    Puteti sa le comparati oricat si in anumite privinte ar putea sa fie mai buna kia, dar nu incercati sa spuneti ca e mai sigura pentru ca nu va crede nimeni. Siguranta nu se masoara doar in numarul de airbaguri din varianta de baza...
    9 3
  • juliano
    KKO
    nu vad un succes de design aici. au luat de la peugeot grila fatza, farurile sunt de la laguna, portbagajul (split) este o idee veche deja de la honda crv. au adunat citeva chestii bune, dar le-a iesit maioneza.
    motor? KKO, ia verificati nu cumva este acelasi de pe lagune?
    cutie? chiar au facut vreo schimbare?
    o sa continue sa le faca in Turcia sau vom vedea in RO modele facute in FR?
    in primul caz ma gindesc sa imi iau o kia chiar cu riscul de a-mi spune vreun noob sa ma duc la tirnacop alaturi de dorel :))
    fraierilor ! ! ! si aici ma refer strict la comentatori, chiar daca kia este o masina ieftina nu ii scirtzie usile dupa 5000 km, nu am gresti sunt 5000 km. renault nu plateste taxe ca sa vinda in RO pe cind la KIA se platesc. poate ar fi mult mai ieftina altfel.
    2 19
  • @juliano
    Kia parca e facuta in Slovacia nu cred ca are taxe.Iar DA ai dreptate este o maioneza masina asta nasparlie si prea scumpa cand poti sa iti ei KIA chiar daca trebuie sa dai la tarnacop ca sa o meriti.Asta e mentalitatea romanilor in loc sa fie deschisi la minte sunt deschisi la pantaloni.
    2 15
  • CatalinB
    kia
    Am vrut eu sa imi iau ceed dar am renuntat din cauza... volanului.
    Si nu glumesc! E jalnic (forma, material, marime, reglaj)...
    10 3
  • @Marinari
    Ce ar trebui sa ma impresioneze la ceed sw? plasticele alea casante care trosnesc de fiecare data cand le atingi? manerele interioare ale usilor,consola centrala... sunt materiale demne de toata mila... ce ar trebui sa ma impresioneze? poate pretul, dar nici aici nu-i mare sfaraiala. pai un Ceed Best 1.6 costa 12.635 euro la reducere, iar Megane Expression 1.6 16v e 12.900. Ce ar avea in plus fata de Megane ar fi airbag-urile cortina, insa Renault compenseaza cu multe alte elemente de siguranta si confort...
    In primul rand discutam de o cutie de generatie noua in 6 trepte pentru Megane, ce ajuta foarte mult la drum intins. A 6-a treapta de care la kia nu s-a auzit.
    "Marinari" esti pe dinafara baiatule... CD-MP3 si intrare Aux are si Megane Expression(baza).
    In plus Megane are o echipare mult mai bogata la varianta de baza fata de Ceed si voi enumera aici cateva:
    -AFU (asistenta la franarea de urgenta)
    -Pachet "Drumuri dificile" (scut metalic standard)
    -Centuri siguranta fata/spate in 3 puncte, cu pretensionare adaptativa si limitator de efort integrat
    -Inchidere centralizata de la distanta si demaraj cu card
    -C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)
    -Functia "Follow me home"
    -Scaun sofer cu reglare pe inaltime si lombara
    -Trape depozitare sub locurile din fata
    -Geamuri electrice fata si SPATE, cu impuls si sistem anti-prindere
    -Proiectoare de ceata
    -Roata de rezerva dimensiuni normale
    12 3
  • of of of mai e grele nu intelegi nimic
    da are dreptate vasile un cunoscut de-al meu era sa plece de la kia fara usile din spate si geamuri fata din motiv ca trebuiau sa mai reduca preturile si nu au reusit decat asa sa i le vanda la dezmenbrari.Dar s-a certat cu ei si le-a luat de la alta care era neagra iar a lui este alba.Dupa 5000 Km i-a cazut turbina in curba la dreapta ca au mai scos niste suruburi si la 10000 cand a atins bordu a picat.La frana au umblat nesimtitii si acolo au scos sistemele ABS,AFU la scut motor au pus un ziar adevarul si culmea nesimtirii era si vechi de 2 ani.Cand a iesit de la dealer si-a dat seama ca bordul era facut din plastice de pet de cola la 1 si 2 litrii a recunoscut dupa "scartaiala".
    Acum cand ii zic ca mai bine isi lua renault rade de nu mai poate dar stiu ca in sufletul lui plange dupa noua capodopera care va rupe topul vanzarilor asa cum ne-au obisnuit!!daca ii mai cade ceva va tin la curent ca sa le spuneti si altora ca sa nu cumpere KIA sa cumpere renault.Abia astept sa faca un drum mai lung sa se intoarca cu volanu in mana!!
    5 17
  • Dan Vladescu
    ptr cei care detin Kia Ceed
    Masina mea este un Renault Megane Sport F1 Team , an fabricatie 2008 , MOTOR 2000 cm , 16 valve , 230 cai putere , 310 NM cuplu motor , 0 - 100 km/h = 6,5 secunde , viteza maxima = 240 km/h .

    Asta inseamna un Renault performant si ai astept pe toti posesori de Kia Ceed pe care o lauda atita la o LINIUTA sa-i prafuiesc un pic .

    Fratilor care aveti Kia Ceed nu aveti nici o sansa la o liniuta co orice model Kia Ceed in fata Renaultului Megane Sport al meu .

    PS: ieri l-am facut la o liniuta pe un amic de-al meu ce are o Kia Ceed cu motor de 2000cm 140 cai putere , virful de gama al motorizarilor Kia Ceed pe Benzina disponibile ptr romania
    12 8
  • RENAULT=DEGRADARE IMAGINE
    Mai Dane,

    Las-o cu masinile sport ca imediat te chem la o liniuta cu al meu Audi S3.

    Incearca sa dai dovada de maturitate si sa vezi despre ce e topicul, dupa care spune-i neuronului tau sa stea linistit ca e penibil.

    Vasi27 cred ca meganul nu are si intrare USB iar partea cu AUX in standard, eu personal nu am vazut-o in descrierea configuratorului. Pe langa asta Kia are si boxe frecvente inalte, iar acel airbag cortina in standard e foarte util.

    C.A.R. are si o Kia de la 40 km/h in sus, asa ca ciocu' mic si informeaza-te inainte de a posta.

    Nu ti-as dori sa testezi AFU de la Renault, eu am facut-o si nu e funny deloc, e cam sanie, dar te las in amorteala ta.

    Cat despre demarajul cu card, lasa-ma sa rad. Am vazut cu ochii mei un Renault executive care avea cazuta in interiorul consolei centrale locasul de la card, concluzie, nu aveai cum sa pornesti masina. Nu are sens sa ityi spun ca modelul costa 17.500 Eur

    Personal, consider ca Renault-ul era foarte bun pe vreamea Laguna dar acum s-au prostit si au scos un interior demn de ipocrizia lor caracteristica.
    5 22
  • @eu
    cica sanie... se trezeste comentand cand habar n-are ce inseamna AFU:)) hai sa-ti spun eu ce inseamna afu:
    asta-i un sistem ce anticipeaza tendinta de franare in situatii de urgenta: atunci cand soferul ia rapid piciorul de pe acceleratie sistemul apropie instantaneu placutele de discuri, scurtand timpul de reactie necesar conducatorului auto pentru franare.

    s-a calculat ca AFU duce la scurtarea distantei de franare cu cinci metri in cazul unei opriri de la 90 la 0 km/h.

    ABS+EBV+AFU exploateaza toata puterea si eficienta sistemului de franare a masinii care, astfel ,face o aderenta foarte buna cu suprafata de rulare
    8 0
  • afk
    adica placutele de frana la renault stau la departare fata de disc si cand considera ele se apopie?la kia nu e asa :) oricum e tare rau ce spui tu ca si renault de altfel
    2 15
  • x drive
    una spune afu, alta intelegi tu
    dorele mai bine stai la tarnacop ca esti batut in cap! :)))
    12 1
  • nu mai prosti
    taci
    deja mam plictisit de toti papagali care se dau pe aici pareri despre renault ati condus sau macar ati fost intro masina?nui renault stralucita dar i peste multe masini cu bube cu ce le are dar la noi renault merge...si faze cu sponsori si dinelea mai taceti vreti masina luati bmw cine vrea renault is ia renault si assa mai departe :
    8 2
  • MEGANE sport tourer 2012
    eu am unMegane II cu motor de 1,6 110 CP si ca multi altii am problema cu fulia decaloare. Am deaja 75000km dar nu am schimbat-o inca.Vreau sa dau masina la bay back si sa-mi iau un sport tourer cu motor de 1,4 Tce. Ce parere aveti? Va multumesc anticipat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru