Drivetest Nissan Pulsar

1.2 Benzina Turbo (DIG-T) 115CP Man6 S/S N-Connecta
Nissan Pulsar zoom
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Miercuri, 22.04.2015
Tablou de război

Privit de pe margine, segmentul compact seamănă de multe ori cu o scenă din desenele lui Paul Nash, un artist englez care şi-a descoperit talentul pentru pictura militară pe frontul de vest al celui de al doilea Război Mondial.

Principalii rivali vin, ca şi atunci, din Germania, însă există forţe suficient de puternice care să le ţină piept. În tot acest tablou complex, cu favoriţi, cu perdanţi, cu învinşi, cu victorioşi, există şi modele aruncate proaspăt în vârtejul luptei, mai mult sau mai puţin pregătite pentru ce urmează să întâlnească aici: exigenţele şi concepţiile publicului european.

Nissan Pulsar este unul dintre noii veniţi, unul dintre bobocii segmentului compact, gata să arunce în luptă tot ce l-au învăţat japonezii. De data aceasta, contrar adevărului istoric, împotriva nemţilor.

Nissan Pulsar
1.2 Benzina Turbo (DIG-T) 115CP Man6 S/S N-Connecta

  • Pret de pornire 16.150 €
  • Pret model testat 21.443 €
  • Taxa auto 59 €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

Prima întâlnire cu Nissan Pulsar datează din decembrie anul trecut, când am înfruntat împreună temperaturi de -20 de grade. Din fericire, versiunea diesel testată atunci a îndurat cu stoicism bucata de Siberie mutată în România.

A doua întâlnire cu Pulsar a avut loc acum, în mijlocul primăverii, la temperaturi care au depăşit uneori şi 20 de grade Celsius.

De această dată am testat versiunea pe benzină, echipată cu un motor de 1.2 litri turbo, capabil să dezvolte 115 cai putere şi un cuplu motor de 190 Nm. Pulsar este, aşadar, unul dintre cele mai ofertante modele la capitolul cuplu motor dacă ne uităm la versiunile comparabile ale rivalilor. Chiar şi aşa, cei 190 de Nm, resimţiţi de la 2000 de rotaţii, par să îşi piardă din suflu în anumite situaţii.

E drept că în mediul urban resursele sunt suficiente, iar compacta japonezilor se mişcă destul de bine, însă dincolo de graniţele oraşului, la viteze ceva mai mari şi cu ceva mai multe persoane în maşină, motorul îşi pierde din energie. Poate şi din acest punct de vedere ar fi de preferat motorizarea diesel.

Motorul de 1.2 litri este asociat unei transmisii manuale cu şase rapoarte, cu o timonerie destul de lungă. Etajarea se face corect, primele trepte fiind ceva mai scurte pentru a favoriza acceleraţia.

Consum

Nissan şi-a propus să lovească în concurenţă şi la capitolul eficienţă. Modelul asiatic promite o valoare medie a consumului de numai 5.0 litri la 100 de kilometri. O valoare care bate la limită rivali cu tradiţie ca Honda Civic, Mazda3, Opel Astra, Peugeot 308 şi Seat Leon.

Ford Focus şi al său Ecoboost reuşesc însă un consum mai bun, de numai 4.7 litri/100 de kilometri. Ca şi Volkswagen Golf de altfel, care se laudă cu un foarte apropiat 4.9 litri/100 de kilometri.

Dacă lăsăm hârtiile deoparte şi ne concentrăm asupra vieţii reale, vom vedea că o rulare urbană va înscrie un consum de aproximativ 8.4 litri/100 de kilometri.

În afara oraşului săriţi fără probleme de 6 litri/100 de kilometri şi uite aşa cifrele anunţate de Nissan par tot mai departe.

Performanţe

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre performanţele anunţate de constructorul japonez. Cele 10.7 secunde scurse până la 100 de km/h sunt cât se poate de reale.

Nissan Pulsar stă ceva mai bine la acest capitol decât Opel Astra, Honda Civic de 100 de cai putere şi chiar decât Ford Focus 1.0 Ecoboost de 125 de cai, deci cu 10 cai în plus. Cu toate acestea, Pulsar se vede depăşit de Golf, 308, Leon şi Mazda3.

Pentru cei interesaţi de acte de bravură, trebuie să ştim că viteza maximă este de numai 190 de km/h, ceva mai mică decât a multor rivali enumeraţi mai devreme. Cu toate acestea, este mai mult decât suficientă pentru şoselele din ţara noastră.

Interior

Când ne-am referit ultima dată la interiorul lui Pulsar am taxat declaraţia belicoasă a oficialilor japonezi, care au promis că pot bate nivelul de rafinament al unui Golf şi chiar al unui Audi A3, deci un model poziţionat în segmentul premium.

Dacă la capitolul finisaje lucrurile stau bine, la capitolul materiale există zone în care plasticul nu este chiar atât de prietenos. Este tare şi rigid, însă asta poate însemna că el promite o oarecare garanţie pentru calitate în decursul anilor. Din fericire mai există un plastic lucios şi inserţii cromate care animă habitaclul. Calitatea tapiţeriei din piele regăsită pe scaune, dar şi pe volan este destul de bună şi va satisface publicul.

La capitolul spaţii de depozitare, Pulsar stă destul de bine. Buzunarele de la nivelul portierelor sunt suficient de încăpătoare, avem şi un spaţiu pentru telefon la baza planşei de bord, torpedoul este generos, iar cotiera este decentă, fără a impresiona.

Pe locurile din spate pot călători fără probleme la nivelul picioarelor şi al capului, trei adulţi. Este, probabil, cel mai încăpător portbagaj din segment.

Portbagajul nu este unul impresionant, având în vedere că în segment găsim uşor rivali care sar de 400 de litri, însă cei 372 oferiţi de Pulsar ar putea fi decenţi pntru o familie cu trei sau chiar patru membri.

Preţ de achiziţie

Noul Nissan Pulsar pleacă de la puţin peste 16.000 de euro în versiunea testată de noi, de 1.2 litri benzină.

Însă, dacă ne vom referi la nivelul de echipare Tekna, alături de care am convieţuit de-a lungul săptămânii de test, trebuie să ştim că socotelile încep de la 20.500 de euro şi tot de aici va începe şi punctarea noastră.

Exemplarul testat a mai venit şi cu o serie de opţionale, ceea ce a făcut ca preţul final să urce la aproape 21.500 de euro.

Dacă ne uităm la rivalii din segment şi analizăm versiunile şi nivelurile de echipare comparabile vedem că: Peugeot 308 ar scoate din buzunar 18.000 de euro, că Opel Astra se apropie de 19.000 de euro, că etalonul Volkswagen Golf va cere aproape 20.000 de euro, vărul Seat Leon se va situa pe la 18.700 de euro, Ford Focus se va apropia şi el de 19.000 de euro, iar Mazda 3 se va învârti aproape de preţul lui Pulsar, adică tot 20.500 de euro.

Siguranţă

Testat chiar la finalul anului trecut de cei de la EuroNCAP, Pulsar a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor publicului. Compacta niponă a înscris 5 stele pentru siguranţa oferită, punctând foarte bine la protecţia pasagerilor adulţi şi chiar la cea a pietonilor.

Celula de siguranţă a rămas intactă în momentul testului de impact, protejând alături de cele şase airbaguri viaţa pasagerilor săi.

Urmând exemplul lui Note, Pulsar adoptă o serie de elemente de siguranţă activă, bazate pe cele patru camere video ale sistemului Around View Monitor. Folosirea unor camere video pentru asemenea funcţii face ca fiecare marcaj rutier să fie aproape instantaneu recunoscut de camerele fixate în oglinzile laterale.

Ţinută de drum

După cum am precizat şi în testul trecut, Nissan Pulsar e o maşină confortabilă. Poate prea confortabilă pentru cei care cred că gropile anunţă sosirea primăverii.

Chiar şi cu jante generoase, de 16 sau 17 inch, Pulsar rămâne o maşină creată parcă pentru a absorbi tot ce se întâmplă sub trenul de rulare. Suspensia o recomandă ca o maşină de familie.

Şi tot suspensia nu o recomandă ca o maşină sportivă. Cel puţin până la sosirea versiunii sportive Nismo. Spun asta pentru că ruliul este destul de pronunţat, iar virajele abordate cu aplomb vor fi corectate părinteşte de un ESP care pare să aibă ca unică datorie aducerea ta în simţiri.

Direcţia este şi ea extrem de plăcută în oraş, dar destul de artificială atunci când îţi propui să o supui la trase curajoase.

Vizibilitate

Despre vizibilitate nu sunt foarte multe de spus. Se pare că Nissan a învăţat multe la acest capitol, iar Pulsar este dovada concretă. Luneta ste generoasă, oglinda retrovizoare la fel, iar oglinzile laterale sunt bine proporţionate. Montanţii faţă şi spate sunt destul de supli pentru a nu încurca prea mult vizibilitatea.

Tehnologie

Una dintre cele mai importante tehnologii care şi-au găsit locul pe noul Pulsar este camera video cu vedere la 360 de grade. I-am spus aşa pentru a fi pe înţelesul tuturor, pentru că de fapt sistemul se numeşte Around View Monitor şi este compus din patru camere video separate, care asigură o vedere în spaţiu şi simplificarea oricăror manevre de parcare.

Îmi aduc aminte că în cadrul Salonului Auto de la Paris, în toamna anului trecut, chiar am încercat o parcare laterală, într-un Pulsar, fără suprafaţă vitrată, adică cu tot ce însemană parbriz, lunetă şi geamuri acoperite. M-am folosit doar de Around View Monitor şi am reuşit.

Pe lângă această tehnologie oferită în premieră în segmentul compact, Pulsar mai vine şi cu o serie de dotări esenţiale, cum ar fi senzorii de ploaie şi de lumină, scaune încălzite, sistemul multimedia cu navigaţie şi o mulţime de conexiuni pentru surse externe de stocare a melodiilor.

Nu e rea nici împerecherea telefonului tău cu sistemul multimedia, ea făcându-se destul de simplu.

Design

Deşi adoptă linii angulare, muchii ascuţite şi o grilă sub forma literei V, pe care o regăsim de altfel transpusă în toată gama, Nissan Pulsar nu este chiar o maşină gata să inspire agresivitate şi sportivitate din orice unghi ai privi-o. E tocmai opusul.

O maşină calmă, plăcută ochiului, corectă estetic, bine proporţionată, care îşi propune să fie pe placul cât mai multor oameni. Nu există încordare, forţare, strigăte de genul ”Exprim dinamism şi când stau la semafor”.

O maşină discretă, dar care nu va trece întru totul neobservată, poate doar şi pentru că este cea mai nouă şi suprinzătoare apariţie în segmentul compact autohton.

Nu ne-a placut

  • Ruliu pronunţat
  • Preţ ridicat
Date tehnice - Nissan Pulsar 1.2 Benzina Turbo (DIG-T) 115CP Man6 S/S N-Connecta
Combustibil
Benzina
Nr. usi
5
Motor tip / cilindri
Linie
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
1197
Lungime mm
4387
Putere maxima CP (rpm)
115 (4500)
Latime mm
1768
Cuplu maxim Nm (rpm)
190 (2000)
Inaltime mm
1520
Viteza maxima km/h
190
Greutate kg
1258
Acceleratie 0-100 km/h s
10.7
Ampatament mm
2700
Tractiune
fata
Volum rezervor litri
46
Cutie viteze
M
Volum portbagaj litri
372
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Nissan Pulsar

Ultimele teste

Comentarii (46)

  • Una dintre cele mai performante masini din clasa, cu o putere per litru superioara concurentei. In curand isi va face ''veacul'' si 1.6 230cp de pe Nismo RS . Adica unul din cele mai puternice motoare 1.6 turbo de pe piata.
    13 29
  • ERATA

    Totusi destul cam scumpa, raportand la motorizarea de aspirator 1.2 . Deja intram lejer in segmentul limuzinelor medii, mult superior clasei compacte si ca spatiozitate, rafinament, tren de rulare, samd.
    15 13
  • Ceva se intampla cu japonezii.Au inceput si ei sa puna motoare mici si cu turbine pe masinile lor.Deocamdata nimeni nu stie cat de fiabil este acest motor.Pardon,am uitat.Totusi exista unul care stie.
    23 8
  • La disign, parca e o masina deja imbatranita,faruri, stopuri,interior/bord "cuminte," parca nimic sa-ti ia ochii! Un turbo "mititel", performante normale,fata de concurenta, si consum real nu chiar la fel de "mititel"!Ce motive raman sa ma faca sa iau asemenea masina? Daca ma uit si la pretul la revizii renoult/nissan ma las pagubas...! A!!! uitasem...si daca as avea banii)))
    20 21
  • @joe21

    Consumul de combustibil scris in fisa tehnica, nu a fost niciodata ''real'' , la nici un constructor. Sunt doar niste simple strategii de marketing, care sa te faca sa o cumperi. In rest de acord, scumpa pentru clasa asta, daca ne gandim ce platforma are :))))
    11 13
  • Automarket, sa vedeti ce va umplu fanii Aliantei "frigiderele cu carne ca ati indraznit sa-i dati acestei masini 4 stele. "Incapabililor! Nu stiti sa testati o masina buna." :))
    11 11
  • Masina pare ok insa doar atat. Interiorul e mai de 2009-2010 decat de 2014-2015...iar pretul e maricut pentru piata europeana ceea ce se va traduce prin vanzari foarte mici. Nu va reusi figura frumoasa pe care o face Qashqai in clasa lui. Insa faulturile respective sunt clare. La toamna apare Megane 4 care va produce vanzari considerabile si care normal, fiind european trebuie sa reprezinte stindardul aliantei Renault-Nissan in ceea ce priveste clasa compacta europeana. De aici micile neajunsuri...
    11 6
  • O masina corecta din punctul meu de vedere. Tipic japonez,e bine inchegata / asamblata, are putere suficenta pentru drumurile din Romania, iar consumul e foarte rezonabil pt o compacta pe benzina cu 115cp. E placuta, nu zgarie retina, dar va intreb, daca asta e imbatranita estetic, Golf cum este? Din cate vad eu unii au frustrari impotriva aliantei Renault-Nissan in general. Destul de abstract as zice. Parca suntem la fotbal, fiecare cu echipe diferite. Hai sa scandam lozinci doar de dragul de a arunca cu rosii in echipa adversa. Hilar.
    22 10
  • Chiar as vrea sa stiu motivul pentru care mi-a fost sters comentariu. Ce a fost atat de deranjant? Faptul ca mi-am spus o parere fara jigniri si fara injuraturi? Bine ca pe alea le pastrati. Deci va rog sa-mi spuneti cu ce am gresit. V-as si multumit daca o faceti.
    8 1
  • @TD, dar Corolla 11 cum ti se pare? Ai vazut motorul?Motor classic cu VVT.Sau cum dracu ii mai zice.Nimic mai banal.Si Swift are motor classic cu vvt.Oricand preferSuzuki decat o tanara Toyota.
    6 8
  • @joe21
    Nissan? Pret la revizii ridicat comparativ cu ce?? Cu Dacia sau Opel? Poate. Cu Vw, Skoda, Toyota sau Mazda, nu prea cred !
    11 9
  • Avand in vedere ca exta-urban consuma cat o limuzina cu 6 cilindri din anii 90, mai grea si cu mai multi cai putere, eu nu sunt impresionat.

    De aratat nu arata rau, cineva s-a si gandit sa deseneze masina asta, nu doar sa scoata o bucata de tabla pe roti. Apreciez asta.
    8 5
  • LauCalin
    Poate ma credeti nebun, dar mie imi place cum arata. Designul exterior mi se pare o cale de mijloc intre plictisitorul design de Golf si impozantul design de Focus sau Corolla. Plansa de bord mi se pare ca sta f bine la ergonomie. Totul este acolo unde te-ai astepta sa fie. Chestia asta imi aminteste de Golf. Totusi pretul e putin cam mare. Dar din cate stiu in general Nissan are oferte foarte bune si discounturi substantiale mai mereu. Poate ca s-au inspirat de la Renault care se pricepe de minune la asa ceva.
    17 5
  • O sa vedem cate vor fi pe strazile din Ro. la anu.
    Avand in vedere ca la Nissan cam orice piesa de inlocuit vine numai pe original + preturile afisate, cred ca vor numara vanzarile modelului pe degete.
    7 5
  • Cineva de la site si-a facut de cap. Mesajul meu de mai sus l-am postat cam acum o ora si a fost sters. Apoi s-a razgandit si l-a pus ultimul. Asa e cand esti pe tarlaua altuia:)))
    5 0
  • @laucalin, cred ca sunt ceva probleme de ordin tehnic. Eu am postat un comentariu ca de obicei, fiind logat. A aparut ca fiind de la user-ul meu, dupa cateva minute aparea de la un user 'mowgli" dar nelogat, fara cont practic. La fel si Dan_GRC.

    Cred ca Nedelcu o fost pe la Biserica si ne-o bosconit!
    3 0
  • mircea
    @LauCalin, @mowgli
    Domnilor, am vrut să şterg un comentariu, dar din greşeală am bifat "all" şi am dat delete. Deci e vina mea. Am îmbătrânit şi eu, e prima dată în ultimii 9 ani când se întâmplă asta.

    Anyway, am recuperat între timp introducând manual toate comentariile şterse. Normal, cu numele userilor delogaţi.

    Sorry for that. Sper că nu am blocat discuţiile :)
    20 3
  • @Mircea nici Armageddon-ul nu ar putea bloca discutiile astea intense dar absolut infantile si inutile :)) Cu sau fara useri, suntem perfect capabili sa discutam off-topic si sa ne injuram ;)
    3 2
  • @1 deja am vazut luna trecuta 2 prin Bucuresti si sincer nu circul prea mult pe afara :-)
    9 2
  • @mowgli,

    De acord cu tine, consuma cat o limuzina cu 6 cilindrii in V aspirata , si mai multi cai putere , mai grea si mai veche. Dar ai uitat esentialul, TOATE motorizarile T/A consuma mai mult sau cat un motor N/A de cilindree mult mai mare si cu mai multi cp. Iar performantele sunt tot slabe, pai hai sa iti spun de ce.


    Sa comparam ( ca tot suntem la un test cu Nissan ) , sa zicem :

    > Nissan 370Z - 3.7 v6 328 cp
    VS
    >Audi S3 2.0 TFSI 300 cp L4 ( cilindrii )

    > Acceleratia este aseanatoare > 5,3 sec la 370Z si 5,3 sec la S3 , DAR hai sa ne inchipuim, un drag race de la ''0'' la viteza maxima , pai trebuie sa fi beat sa te pui cu un V6 de aproape 350 cp . Audi S3 cand ajunge in a 3-a, a 4-a ...aproape de turatia maxima ( sa zicem 6,500 ) , se deschide wastegate-ul, fiind prea mare fluxul de gaze , turbina invartindu-se la turatie aproape maxima, scade puterea si cuplul. Cel din 370Z va avea 6 pistoane ( care nu mor ) in redline, exista o scadere, dar e mai mica fata de motorul turbo . Iar daca nu s-ar deschide wastegate-u la ala turbo, ar creste presiunea gazelor in galeria de emisie, creste temperatura, și daca pleaca la peste 900-950 grade, deja e ''PA'' .
    5 11
  • @Bombardierul

    Blower, tu esti?
    16 3
  • @dan_grc, nu prea am inteles bine. Cine-i ''blower'' ? Sau halucinezi ?

    In sfarsit. Poate ne ''documentezi'' si pe noi ''astia mai prostii'' cu niste date tehnice, si ne explici cum functioneaza un motor turbo si dc ''consuma mai putin''. GRESIT. Consumul e mare la turbocompresate, de exemplu la Megane GT, 1,4l 130 CP in teste oficiale , nu s-a putut scadea sub 8 la suta mediu, oricat s-au straduit bloggerii. Pai cu 1,6 GDi de la Hyundai, au scos si 5 la suta mediu . La putere comparabila evident. De ce ? Pai BAH, turbina sufla aer, iar la cantitatea surplus de aer se injecteaza surplus de benzina iar asta inseamna consum ridicat de benzina. Capisci ?

    Eu am un Golf 7 1.6 turbo-diesel 105 CP si pana intra turbina in turatie de cuplu ma cam rog de el. Noroc ca turbina intra in cuplu maxim (250 Nm) repede, pe la 1500 ture si de aici e alta viata; trage foarte bine, e sprinten. Problema e cu consumul; motorul e departe de economia de carburant cu care e laudat de Volkswagen. Masina o folosesc exclusiv in oras (am vreo 3000 km in aproape un an),in Bucuresti si consumul urban real, la pompa nu mi-a scazut niciodata sub 10,3% vara si 12% pe vremea asta ( ceva mai racoroasa ) fata de 7,6 l cat zice producatorul. Deci ?
    5 14
  • @Bodgan Mirica, M-ai facut sa zambesc pe ziua de azi :):) Ultimele 4 randuri de la sectiunea "Interior" sunt superbe.

    "Pe locurile din spate pot călători fără probleme la nivelul picioarelor şi al capului, trei adulţi. Este, probabil, cel mai încăpător portbagaj din segment."

    Deci toata masina e cam la nivel de portbagaj incapator :):):) Man, I love it! Nici eu nu puteam s-o zic mai bine.

    @dan_grc. Tot asa ma gandeam s ieu. Mai ai putina rabdare si o sa vezi ce se intampla cand waste-gate-ul ala n-o sa se deschida la timp. Doua-trei postari si "PA". :):)
    4 6
  • @Andi
    Da, poate prin București. În zona mea Brăila -Galati nu am văzut niciuna pe viu până acum. Iar eu circul oleacă.
    4 5
  • Catalin
    si am ajuns la preturi: Golf 1.6 TDI -105 CP adica mai chel ca Basescu, cat a costat ? 19.785 Euro - 1000 Euro sa ajungi la benzina= 18700 plus: jante aliaj doar de 15 (rusine VW !) la 475 Euro, climatronic 200, Blind Spot (care-mi baga automat Park Pilot) la 870 Euro, camera video Rear Assist (care-mi baga automat Cotiera fata - rusine ! si Navigatie) la 1191 Euro, cruise control 390, faruri bi-xenon (ca nu avem LED !) la 898 Euro si volan piele (asa de bun augur !) la 165 Euro. TOTAL = 23128 Euro. Sper ca sunteti informati (asa sta bine unor cunoscatori finutzi) ca toate aceste optiuni la Golf sunt standard pentru japonezul "Tekna". Cat de scump mai este acum Pulsarul ?
    18 15
  • @Bombardiere (Blower) zici ca habar n-ai cine-i Blower, pui punct, dupa care incepi cu "ai idee cum funtioneaza o turbina ?" adica exact ticul verbal de care sufera Blower :))

    Anyway, lasa povestile cu turbina, ca nu-i chiar asa cum spui tu. De fapt, debitezi, ca si Blower. Odata cu turbina se reduce si cilindreea si greutatea motorului, factorii astia ii iei in calcul ? se pare ca nu.
    Stiai ca turbinele sunt folosite tot mai mult, tocmai pentru a intampina reglementarile de consum si noxe impuse de guverne ?

    Daca Golf-ul tau 1,6 diesel consuma cat un BMW 535d sau o Alfa Romeo 166 2,4 JTD de 15 ani, eu zic sa mergi la un service.
    17 3
  • Sa o luam pe rand, inca odata , nu stiu cine e ''blower'', aveti imaginatie bogata.

    @zarnesteanu, se scrie ''wastegate'' ( fara cratima ) nu waste-gate. La ''blow-off'' se baga cratima......... Nu esti eligibil domeniului de fata, te-ai facut singur de coco.

    @mowgli, copchile tu iei in calcul ca la sarcina maxima se injecteaza mai multa benzina pentru a realiza un efect de racire in cilindrii? Dar de raportul aer/benzina stiai ca trebuie sa fie constant ? Stiai ca turbina, in evacuare restrictioneaza flow-ul, si creaza un efect de back-pressure ? Stiai ca ca turbina e pusa pe evacuare, iar pentru a raci aerul suflat in motor trebuie montat intercooleru - care de fapt este O ALTA in restrictie doar ca de data asta Nu in evacuare, dar in admisie? Stiai ca turbina e unsa cu ulei, iar dupa ce faci cateva liniute nu e bine sa opresti motoru si trebuie sa lasi sa circule uleiul pana se raceste turbina ? Si acum cateva aspecte din teste americane pt cultura ta generala ( sper ca stii engleza ) :
    ''Final EPA fuel-economy estimates for the CTS-V are pending, but Cadillac tells us it fully expects the super-sedan to avoid the gas-guzzler tax. BMW M5 and Benz E63 AMG owners aren't so lucky''.

    ''Compared to the recorded soundtrack BMW plays through the M5's audio speakers, the symphony of LT4 noise Cadillac pumps through the CTS-V's noise-makers is real. Sure, it's electronically boosted, but the sound is relayed live from an underhood microphone. Our long-term CTS Vsport sedan has the same setup, and it's truly an enhancement rather than an embellishment''

    PS: Tu poti sa spui ca sunt si Basescu, nu ma supar. Aveti imaginatie bogata.
    5 11
  • ERATA

    Audi A3 2.0T, consum de v6 > 20MPG ....deci crapa 11.8 la suta in medie, adica cat un v6 american/japonez aspirat.

    http://m.caranddriver.com/reviews/2015-audi-a3-20t-cabriolet-test-review
    4 11
  • @blower, pentru cultura ta generala, nu ma intereseaza nici cum se scrie nici cum functioneaza, un waste-gate, nici cate tipuri sunt si care e diferenta dintre ele. Ete-na, asa am chef sa-l scriu, ai ceva impotriva? Mai mult de nivel de discutii nu ma intereseaza domeniul auto in general. Tot pentru cultura ta generala, primii doi ani de facultate i-am facut la Autovehicule Rutiere dupa care m-am transferat la altceva care mi s-a parut mai interesant.

    Cam mari refularile si aerele pe care ti le dai pe site-ul asta. Daca ai ceva de demonstrat, mie mi-ai demonstrat un singur lucru. Din cauza caracterului o sa ai foarte mult de pierdut in viata. Dar asta nu e treaba mea si nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie. Nici parerea ta despre mine si nici cunostintele tale in domeniul auto. Deocamdata tot ce ai aratat pe-aici a fost sa incepi sa jignesti dupa maximum doua postari la un articol. Cam atat dureaza conversatia civilizata la tine.
    7 10
  • O masina de familie foarte buna. Trebuie apreciata pentru ce aduce in segment - cel mai mare ampatament, implicit f spatioasa pentru locurile din spate, silentioasa si cu tehnologie intuitiva (ergonomie excelenta).
    Mie imi place masina.
    14 12
  • Bombardelule, ai uitat sa ne explici si cum este cu caii aia putere.Romani,francezi,americani,germani.........
    11 5
  • Sunt de acord cu Blower. Plus ca, sa spui ca utilizarea turbo scade cilindreea ii o prostie. Nu scade nici o cilindree in realitate. Se scade de la motorul propriu-zis si se inlocuieste cu displacementul ocupat de turbocharger. Cum zic americanii, there's no replacement for displacement. Puterea nu se produce in mod magic. De aceea, masinile turbo au fost demonstrate mai proaste cand vine vorba de consum si poluare in viata reala:

    http://www.cnbc.com/id/100433542

    http://www.autoblog.com/2015/01/07/ford-ecoboost-poor-fuel-mileage-complaints-wards/
    4 14
  • @Blower nu stiam ca turbina e pusa pe evacuare, de fapt, habar n-am ce-i un motor si singura masina pe care am vazut-o a fost pe coperta unui roman de dragoste.

    @Sam iarasi vorbesti baloane. Un motor turbo ofera acelasi nivel de putere ca un motor aspirat, folosind o cilindree mai mica.
    De asta in motorsport un motor aspirat n-o sa concureze cu un motor turbo la aceeasi clasa de cilindree. Daca nu ma insel, cilindreea la motoarele turbo se inmulteste cu 1,7 ca sa se obtina categoria potrivita la care poate participa.

    Aici vorbim de lucruri studiate in cursul a catorva decenii de catre sute, daca nu mii, de ingineri si analisti din lume.
    Acuma sa-mi fie iertat daca parerea a doi copii anonimi de pe automarket pentru mine nu prea conteaza.

    Mai relevant mi se pare faptul ca posesorii de M3 E92 V8 aspirat care au trecut la M3/M4 L6 turbo, toti spun cam acelasi lucru: masina e mai puternica, mai fiabila, mai dinamica, mai "verde" si evident, consuma mai putin.

    Deci Blower si Sam, scumpilor, cand o sa-mi veniti cu date, poze, filme si review-uri din experienta VOASTRA, explicand clar contrariul a ceea ce spun eu, atunci putem discuta.
    Pana atunci, voi numa fabulati si visati la V8-uri bigblock de 7300cmc si sa faceti burnout-uri la semafor, desi probabil inca va milogiti la tati, sa va dea cheile de la Fabia de 1,2, sa iesiti si voi cu prietenii seara.
    12 3
  • @mowgli Daca eu vorbesc baloane tu vorbesti avioane. Noul M4 ii mai fiabil pentru ca ii turbo? Bahahahhahahahahaah! Ce amuzant esti! In primul rand ce pot vorbi ei de fiabilitate cand modelul abia a aparut de un an si ceva pe piata. Mai vorbim peste cativa ani cand aduna ceva kilometri, nu cand masina ii practic noua.

    Also, din experienta noasta? Adica numai ce stim din experienta noastra conteaza? GTFO! Puuuleeze ! Conteaza ce zic expertii nu noi, iar expertii spun ca turbo sucks. Eu mi-am sprijinit argumentul cu surse externe, dar tu nu. Degeaba discutam ce stim noi, cand sunt oameni pe lumea asta mult mai calificati sa spuna care ii adevarul. Si normal ca nu conducem ceva big block V8, pentru ca traim in Romania si aici trebuie sa fi cel putin milionar in euro sa-ti permiti asta.
    3 11
  • @Sam eu nu vin cu surse externe. Am incredere ca esti suficient de inteligent sa le gasesti si singur, daca chiar te intereseaza si o parere diferita decat a ta. Cauta pe wikipedia "turbocharging" si gasesti si motivele implemetarii si articole date referinta si asa mai departe.

    Asta asa... ca pont de unde sa incepi.
    Legat de M4 poti sa razi cat vrei sau, poti cauta iarasi pe google si sa discuti cu proprietari. Eu n-am spus ca-i mai fiabil PENTRU ca e turbo, am spus ca e mai fiabil si intamplator e si turbo.
    Sigur ca o sa vedem in timp, dar clientii pana acum par foarte multumiti.
    8 3
  • Inca odata intreb , cine-i ''blower''?

    In sfarsit !

    @mowgli

    M-am oprit acolo unde ai pomenit de cifra 1.7 si am inteles ca imi pierd vremea daca mai citesc tot. Omule, habar n-ai de niste lucruri elementare, tu nu iti dai seama de simple fenomene din natura, atat.

    Oare mai am ce vorbi cu tine ?
    Mai presupui ceva despre mine?
    Tu nu stii nici 0.001% din viata mea, si cred ca nu stii nici de a ta.

    Continua sa ramai cu parerile tale (ilogice si gresite). Mie nu-mi pasa de tine.

    Si pe final: constructorii auto duc un marketing foarte dur, lucru pe care tu nu-l vezi, esti orb.
    Faza e ca, oricum ei nu castiga de pe spinarea ta...fiindca nu-ti poti permite nici cel mai ieftin Mercedes din salon..sau BMW...

    Tovarasul ''zarnesteanu''. Frumos comentariul tau, pentru asta meriti un biscuit. Chiar te felicit pentru seriozitatea si caracterul demn de a recunoste ca nu ai legatura cu acest domeniu. Primii 2 ani de autovehicule rutiere , mai ca nu prea au legatura cu esentialul auto si adevarata lor valoare ( organe de masini, samd ), iar ultimii 2 sunt anume pe aceasta specializare. Deci ai irosit timpu 2 ani frecand menta.
    1 8
  • @bombardierul nu-ti fa tu griji, ca BMW castiga si de pe spinarea mea.
    Dar daca tot esti asa de arogant pe aici si se vede de la o posta ca nu te pricepi la masini si nici n-ai experienta in domeniul asta,
    si daca tot ma iei tu pe mine la bani marunti, ia perimite-mi sa te intreb:
    "tu cum iti permiti un Golf 7 la 24 de ani ? " Asta as fi interesat sa aflu.
    7 1
  • @mowgli

    Iti sunt recunocator, ca ai renuntat sa o tii langa, faza cu ''blower'', chiar nu stiu cn e. Poate il voi vedea si eu.


    In sfarsit ! Citez ;''se vede de la o posta ca nu te pricepi la masini si nici n-ai experienta in domeniul asta'' . Serios ? Pai ce-ar fi fost sa ne explici tu domnule inginer treburile astea . Tu nu vezi ca esti mort de beat ? Tu nu vezi ca nu stii cum functioneazsa un motor turbo ? Daca erai atat de abil pe acest nivel, altele erau ideile tale, altele erau cunostiintele, te-ai fi batut in argumente tehnice, dar tu nu, esti varza , lucru denotabil .

    Cum imi permit un Golf la 24 de ani ? Eu am avut bursa de studii la Universitatea din Barcelona . Ia aduna matale 185 Euro lunar inmultit cu 4 ani. Acum, cu intoarcerea in RO detin un job de operator la o casa de pariuri. Multumit ?
    2 7
  • @Bombardierul mersi de lamurire, chiar apreciez asta.
    Hai sa-ti spun un secret: asa cum eu nu stiu cine esti si ce faci, asa nu stii nici tu. Dar daca nu-s de acord cu tine in ceea ce priveste turbinele, asta nu inseamna nici ca-s mort de beat, nici ca nu stiu cum functioneaza un motor turbo. Ai citit testul de pe AM cu Renault Megane RS Trophy ? ti-l recomand.
    Inca o data dragule, nu stiu daca tu ai studiat ingineria in Barcelona, dar e un lucru cunoscut in inginerie de zeci de ani ca un motor turbo ofera fie performante mult mai bune din acelasi motor aspirat, fie performante egale dar emisii mai putine si un consum mai redus de carburant dintr-un motor mai mic. Adica un 1,4 turbo poate produce puterea unui 2.0 aspirat. Fiind mai usor si mai mic, este mai eficient.
    Puterea, fie ca accepti sau nu, aduce de multe ori si o economie de carburant, motiv pentru care un BMW 525i consuma mai putin decat un 520i, desi are 42 de cai in plus. La fel se poate intampla si in cazul motoarelor turbo.
    Aici vorbim de regimuri normale de exploatare, evident.

    Pune-ti intrebarea: de ce ar investa producatorii auto miliarde de euro ca sa-si schimbe liniile de motoare, sa treaca de la aspirate la turbo ? Ca e mai cool ? ca se plictisesc ? crezi ca nu le-ar conveni sa investeasca de zece ori mai putin in motoare deja existente ? doar sa le imbunatateasca ? De ce crezi ca in orice ramura a motorsportului, cand au aparut motoarele turbo, a inceput o noua era. Vezi F1, vezi raliuri, etc, etc
    8 1
  • Marian
    Motorul asta de pe Nissan e la fel ca cele facute de Renault (inclusiv pe Duster) sau e varianta mai cu muschi a motorului de 1.2 care se gaseste pe Note (care are compresor si nu turbina)? Daca e cel de la Renault nu inteleg de ce nu are si varianta de 130 de cai care pe Megane cu cutie automata face suta cu o secunda mai repede desi greutatea este aproximativ la fel (mai "subtire" cu vreo 20 de kg Pulsar-ul)
    2 2
  • Blower0
    iar pentru cei care mai citesc engleza, si striga in gura mare ca TURBO e cel mai bun...asa un articol:

    http://www.roadandtrack.com/car-culture/news/a24691/ferrari-engineers-dont-like-turbocharging/
    2 7
  • @blowerash, uita-te in oglinda si da-ti doua palme rasunatoare. Nu stii cine e @blower? Faci pe niznaiu'. Chiar trebuie sa-ti fie rusine cu tine insuti tare de tot sa ajungi sa te negi atat de vehement. Ori da-mi voie sa ghicesc. Probabil nick-ul @Blower0 a fost dezactivat. Intreaba-te inca odata, de ce?

    Intr-o, o sa cresti mare si-o sa-ti dai seama ca viata nu inseamna doar turbine, waste-gate (hai, mai baga o apoplexie) si limbaj de santier. Ce frustrat trebuie sa fii sa conduci un Golf si sa te umfli ca un balon gesticuland despre motoare mari, turbo si superchargers pe care le-ai vazut doar in poze. Sau invatat la scoala (daca ai invatat!!).

    Wow! 4 ani in Barcelona si vii in Romania cu limbajul si caracterul asta? Esti un om trait degeaba pana acum baiatu'! 4 ani cu 185 de Euro pe luna sunt mai putin de 10000. Deci nu ti-au trebuit bani de mancare, haine, o iesire, ceva ... Si tu ti-ai cumparat Golf din bursa de studii? Oh, da-mi voie sa ghicesc din nou. Restul sumei ai castigat-o modificand motoare si folosindu-ti cunostintele uimitoare de inginerie.

    Si inca ceva. Inainte sa-mi zici mie tovarase, poate ar fi bine sa stii ca bunicul meu a facut inchisoare sub comunisti si taica-meu, copil fiind, a luat un glont cand ducea mancare la partizani. Au fost si inca sunt oameni care au luptat literalmente pentru ca neamuri proaste ca tine sa aiba ocazia sa iasa in lume si sa invete la o universitate, sa fie liberi si da, chiar si sa aiba voie sa debiteze tampenii la densitate maxima pe internet.
    4 4
  • Numai prostalani la stire aici. Ce pretentii mai poti avea ca el sa stie cultura automobilistica, cand la ''traversele'' de cale ferata crede ca sunt lemne :)). Iar cu Moskwicz are senzatia ca poate intra in curba cu 100 la ora cu gandul ca suspensiile sunt mai bine setate decat la un hyper car . Ce poti sa le ceri cat oameni precum zarnesteanu, au ata in loc de creier, iar daca le-o tai le cad urechile. Ce pretentii sa mai aiba lumea de la tineretul din ziua de azi, cand ei voteaza tot cu Ponta si pt 20-30 de lei care le dadea si lor sa participe la mitingurile anti Basescu ? Probabil isi cumparau tigari si bautura din ei.

    on topic: Daca masina asta e ''banala'' atunci Golf 7 cum e ? Hyper banal? Nu sunt de acord cu designul partii dorsale, dar arata tineresc pt o compacta. Oricum raman la premiza ca Mazda 3 este etalonul clasei compacte.
    3 10
  • Blower0
    Am citit doar:"blowerash, uita-te in oglinda si da-ti doua palme rasunatoare." ....cat de original esti :D

    zarnestenash, habar nu ai, cine sant, cu ce ma ocup, ce am facut in trecut, ce fac acum, ce voi face in viitor?
    Eu GOLF ? Ba "geniule" n-ai inteles fișka , eu bani pe asa masini nu dau :D ..Golf...ma umfla rasu...iauzi eu sa iau GOLF..... da greu ma ajunge la girafa...

    Continua..continua, imi place..imi place sa citesc niste presupuneri facute, in rezultatu gandirii si analizei super-profunde a dvs!
    .
    AA nu uita sa și mai injuri asa...
    2 9
  • @Blower0 ti-ai uitat parola la cont ?
    8 2
  • Blower0
    Să se mire prostii (mowgli cel din jungla)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru