Voteaza:
17 voturi | 13 comentarii

Reclamă împotriva vitezei excesive cu un puternic impact emoţional

Agenţia Naţională pentru Transport din Noua Zeelandă a pregătit o reclamă cu un puternic impact emoţional pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză excesivă.

Comentarii (13)

  • Azazel
    la 08.01.2014, 19:54
    Niciodata nu am inteles de ce sa mergi foarte tare. De ce si pentru ce. Cred ca sunt singurul nebun care nu ii intelege pe majoritatea soferilor. Daca limita pe autostrada este de 130 km/h, de ce sa mergi cu 140-160 km/h, cel putin? De ce daca pe drum european limita este de 100 km/h, de ce sa o depasesti?
    Saptamana trecuta imi spunea un prieten care sta in Viena de 20 de ani si care a venit cu masina pana la Bucuresti de sarbatori ca in Romania i se pare ca se merge incredibil de prost. Putini se uita in oglinzi, si mai putini semnalizeaza si cei care merg cu viteza pste limita legala sunt aproape toti. In conditiile in care si drumurile sunt cum sunt... Si spunea asta cineva cu un "simplu" Passat de 170 CP.. Mergea cu 100 km/h pe E70 si ii dadeau flash-uri cei din spate, in special soferi cu masini vechi sau care credeau ca si-au luat Ferrari (stiti voi cine).
    Asta seara a trecut unu' pe langa mine pe DN cu multe peste 100 km/h, in conditiile in care mai era si ceata deasa. Dar poate ca am eu o problema.
    Oricum acest material e socant.
    +24
  • Andi
    la 08.01.2014, 21:41
    Impresionant...
    Eu unul nu inteleg de ce se fac masinile din ce in ce mai puternice, care sunt in stare sa ruleze cu viteze tot mai mari... ca pe urma sa ne roage sa conducem "in limite legale"... Oare n-ar fi fost mai util sa fie limitate toate la 130?... Mult si atat in cea mai mare parte a timpului, dar totusi...
    +7
  • mircea
    la 08.01.2014, 22:01
    apropos de Austria...am fost asta vara acolo in concediu...ei merg f linistiti...pietonii sunt lasati sa urce pe trotuar, si abia apoi se pleaca de pe loc....pietonii trec pe rosu si nu-i claxoneaza nimeni, toata lumea merge incet in dreptul trecerilor de pietoni, poate este vreun pieton care se grabeste si va traversa. Totul se desfasoara elegant, incet si totusi fara mari intarzieri.
    relativ la viteza: mersul cu viteza mare iti aduce doar 10-15 minute in minus la un drum mediu.
    10 minute pe care oricum ar trebui sa le faci pauza (cafea, pipi, copil, tigara etc) castigi 10-15 minute, dar risti sa mori.
    pe autostrada la noi cred ca 90% din masini merg tot cu 100, ca si pe DN-uri, caci masina e intr-un regim normal de viteza.
    insa e de ajuns un singur vitezoman ca sa strice aceasta deplasare linistita...
    0
  • felix
    la 08.01.2014, 22:27
    adaug un gand,o intrebare un INDEMN:de ce nu se difuzeaza asemenea clipuri in Romania,cu o frecventa care sa dea roade?ne vor mai putini si daca ne omoram intre noi,nu ii banuie nimeni?
    +15
  • Azazel
    la 08.01.2014, 22:40
    Pentru ca nu vrea CNA.Si o spun cat se poate de serios. Si de fiecare daca cand se face mai mult caz decat isi doreste CNA toate posturile sunt amendate. Din cauza asta inclusiv numerele de inmatriculare ale masinilor care provoaca accidente sau catuse puse pe maini trebuie obligatoriu blurate ("cenzurate"). Pentru ca,citez: "pot afecta emotional telespectatorii".
    +9
  • Vasilica
    la 09.01.2014, 09:19
    In tara asta bananiera fara infrastructura sau infrastructuri, ca nimic nu avem numai se fura, daca vrei sa faci 100KM nu stii sigur daca ajungi in timpul pe care ti l-ai propus si de aici si frustrarile soferilor, care apasa pedala. In Austria sau orice tara civilizata stii ca vei face 1 ora cu un + , - de 5-10% si iti permiti sa mergi legal.
    O alta cauza ar mai fi si primitivismul unora care se cred zmei cu cazanele lor.
    +9
  • IOI
    la 09.01.2014, 10:30
    mai lasati-ma cu civilizatia de afara ca am vazut cum si in germania pe autobahn iti ies in fata de pe banda din dreapta fara sa semnalizeze;
    MAI LASATI-MA CU LEGENDELE DE AFARA;


    legat de filmulet, daca zice ala "eu am un copil in masina"... pai o fi si vina lui ala ca merge tare, DAR SI TU DACA AI COPIL IN MASINA, FA TU IN ASA FEL SA-TI IEI TOATE MASURILE DE PROTECTIE CAND CIRCULI, CAND IESI DE PE STRAZI LATURALNICE... HAI SA VEDEM TOATA IMAGINEA, NU DOAR O PARTE.
    +9
  • Azazel
    la 09.01.2014, 12:44
    @vasilica, daca esti frustrat in principiu NU ai ce cauta la volan. E ca si cum ai conduce nervos sau obosit. E un adevar general valabil ca frustrarea nu prea iti aduce nimic de castigat, asa cum e tot un adevar general valabil ca la nervi nu se iau decizii, fie si atunci cand conduci.
    Faptul ca si in vest se circula uneori aiurea e si asta adevart. pana la urma orice padure are uscaturile ei si nimic nu e perfect. Diferenta este ca in Romania comparativ cu Austria sau Germania, "uscaturile" sunt mai multe si le vezi mai des.
    Iar filmul mai subliniaza si faptul ca e bine sa mergi mai incet pentru ca asa ii mai poti evita totusi pe unii bizoni, in speta cel cu copilul. Daca cel cu Nissan mergea cu 80-90 poate avea timp sa franeze si se putea evita o tragedie.
    +7
  • augustus
    la 09.01.2014, 14:54
    Treaba cu circulatul aiurea in "vest" tine mai mult de modul de aplicare a sanctiunilor pentru contravenienti! Nu se comenteaza cu politistii si sunt amendate toate tipurile de contraventii! De exemplu, folosirea proiectoarelor de ceata nejustificat sau nesemnalizarea schimbarii directiei de mers, inclusiv la plecarea de pe loc. Sunt chestiuni care tin, in primul rand, de respectarea legii si de respectul reciproc. Notiunea de parteneri in trafic este altfel inteleasa acolo, desi, aroganta fata de, spre ex., negermani (de catre germani, bineinteles) mi se pare exagerata. Pe de alta parte, daca veti conduce in Italia sau Spania spre ex. veti avea parte de alte surprize: opreste fiecare cand si unde vrea, schimba directia de mers fara semnalizare, samd. Greu de trecut cu vederea este faptul ca, nu numai in Romania, sunt anumiti indivizi care sunt in stare sa iasa cu pistolul din masina sau sa sara la bataie in trafic, oameni cu probleme acasa sau la serviciu, care isi manifesta frustrarile fix in trafic. Cu acesti indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simt e greu sa te raportezi in trafic. Nu cred ca pe ei ii va atinge vreodata o astfel de reclama, indiferent de cate ori o vor viziona!
    +3
  • la 09.01.2014, 15:14
    Cel care iese de pe strada laturalnica isi asuma greseala, dar asa cum spune si el, a fost 'a simple mistake', nu tine de a fi bizon... Trebuie sa constientizam ca, uneori, putem face ceva incat sa prevenim tragedii, chiar daca sunt alte altora si din vina acelora. Vorbeste un tata cu o fetitza de 1 an si 8 luni.
    +5
  • krm
    la 09.01.2014, 16:26
    nu viteza este principala problema, ci atentia & concentrarea! apoi urmeaza calitatea soferului (experienta, reflexe, inteligenta), starea masinii si a drumului si in ultimul rand viteza propriu zisa. crede cineva ca are mari sanse sa scape daca intra cineva in el cu 100km/h pe drum european? degeaba respecti limita de viteza daca esti tembel in general
    +11
  • la 09.01.2014, 17:10
    Astazi, gandindu-ma la clipul acesta, mi-am tras o palma dupa 5 minute de mers si m-am mutat cuminte pe banda din mijloc pe autostrada iar pe drumurile laturalnice am pus cruise control-ul cu 2 km/h mai jos decat de obicei. Si culmea, tot am ajuns 1-2 minute mai repede decat mi-a zis GPS-ul. Deci se poate. Si pe cuvant ca mai mult de 5- 10 masini nu castigi daca stai pe banda de viteza si dai din coada ca un peste cand se nimereste vreo unul mai mototol in fata ta. Mai ales pe timp de iarna si cu trafic de naveta normal.
    +3
  • A M_C
    la 09.01.2014, 19:51
    Eu fac pe 17 luna asta 1 an de cand m-am dat ca bou` peste cap cu masina la 150km/h unde limita era de 70.Cel mai mult ma bucur ca nu am atins pe nimeni sa-l am pe constiinta si apoi ca eu nu am patit nimic.M-am potolit acum.
    Concluzia: nu fiti si voi boi ca mine.Respect in trafic si drumuri bune!!!
    +13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru