5 motive pentru a urmări Raliul Mexicului

de Daniel Popescu
Vineri, 06.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Protagoniştii Campionatului Mondial de Raliuri lasă în urma zăpezile suedeze pentru macadamul mexican abordat prin tuneluri de 300 de metri lungime, dar şi la altitudini de 2.700 de metri.

Esential 2.700 de metri este altitudinea maxima la care vor concura pilotii in Raliul Mexicului
Mexic găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni cea de-a treia etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, acesta fiind primul raliu al sezonului desfăşurat pe macadam.

În mod tradiţional, Raliul Mexicului a ieşit în evidenţă prin atmosfera complet opusă celei întâlnite în Raliul Suediei: macadam, căldură sufocantă şi altitudini ridicate. Ediţia din acest an nu face nici ea excepţie, mai ales că se desfăşoară pe un traseu aproape identic cu cel folosit în 2014. <>

1. Proba specială prin tunel

Unul dintre punctele de referinţă ale Raliului Mexicului este chiar prima probă specială, desfăşurată în nocturnă pe un traseu cu lungimea de 1 kilometri. 300 de metri din această distanţă este parcursă printr-un tunel care în trecut a făcut parte dintr-o mină de cărbuni, element spectaculos atât pentru piloţi, cât şi pentru fanii care îşi aşteaptă favoriţii la intrare şi la ieşire.

Prima proba speciala se desfasoara printr-un tunel

2. Altitudini de 2.800 metri

Chiar dacă începe cu o probă specială desfăşurată într-un tunel, Raliul Mexicului se desfăşoară în cea mai mare parte în munţii Sierra de Lobos şi Sierra de Guanajuato, situaţi în partea de nord şi, respectiv, de est a localităţii gazda, Leon.

Pe parcursul probelor speciale, piloţii vor ajunge inclusiv la altitudini de 2.700 de metri, un element important din punct de vedere tehnic: la aceste înălţimi, aerul este mult mai rarefiat, astfel că puterea motoarelor scade cu aproximativ 30%.

Pilotii concureaza si la altitudini de circa 2700 de metri

3. Hyundai introduce un update pentru motor

Hyundai mizează pe obţinerea unor performanţe  bune în Mexic prin introducerea unui update pentru motor. Scopul este atenuarea efectelor altitudinii ridicate, dar şi îmbunătăţirea generală a performanţelor unităţii de propulsie. "Altitudinea va fi unul dintre factorii cheie în acest raliu, aşa că am testat aceste condiţii pe bancul de probe pentru motoare. De asemenea, am continuat să testăm padelele de la schimbătorul de viteze, care necesită încă o rafinare, dar suntem încrezători că vom fi pregătiţi pentru Argentina", a declarat Michel Nandan, şeful Hyundai Motorsport.

Hyundai introduce un update pentru motor in Raliul Mexicului

4. Simone Tempestini reprezintă din nou România

Simone Tempestini, unul dintre piloţii echipei Napoca Rally Academy, se află la prima experienţă în afara Europei. Italianul va concura cu un Subaru Impreza la clasa Production Cup din WRC 2, iar obiectivul său principal este să acumuleze experienţă.

"După victoria din Suedia ne-ar plăcea să continuăm în acelaşi mod şi aici, dar la fel ca în următoarele două raliuri, din Argentina şi Italia, trebuie să facem un compromis între performanţă şi fiabilitate, acestea fiind trei raliuri foarte grele.

Suntem însă hotărâţi să facem tot posibilul pentru a obţine şi aici un rezultat bun", a declarat el.

Simone Tempestini vrea sa obtina un rezultat bun in Mexic

5. Două probe speciale, în direct pe internet

Fanii din România ai Campionatului Mondial de Raliuri vor avea oportunitatea de a gusta o parte din adrenalina Raliului Suediei prin intermediul platformei online WRC+, care va transmite în direct doua probe speciale, inclusiv Power Stage-ul.

Drepturile TV pentru România ale WRC sunt deţinute de postul Dolce Sport, care de obiecei transmite în direct ultima probă specială. În cazul Raliului Mexicului, aceasta are loc la o oră de prime-time la care postul TV transmite alte competiţii. 

Proba speciala Ziua Ora TV Internet
PS 13: El Brinco sambata, 7 martie 20:00 - WRC+
PS 21: El Brinco 3 duminica, 8 martie 20:00 - WRC+

De asemenea, începând din acest sezon, rezultatele din Campionatul Mondial de Raliuri pot fi urmărite şi pe site-ul FlashScore, unul dintre cele mai bune servicii pentru furnizarea de informaţii în timp real despre desfăşurarea competiţiilor sportive.

▶ Ghidul transmisiunilor WRC la TV şi pe internet

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru