Bouffier debutează pentru Hyundai în WRC în Raliul Germaniei

de Daniel Popescu
Marti, 19.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvăluit că Bryan Bouffier va fi al treilea pilot al echipei în Raliul Germaniei. Francezul se va afla astfel la prima participare în Campionatul Mondial de Raliuri în culorile echipei sud-coreene.

Esential 2 este numarul etapelor de WRC din palmaresul lui Bryan Bouffier la clasa principala
Hyundai a anunţat marţi numele piloţilor pe care va miza în Raliul Germaniei din perioada 22-24 august, a noua etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri.

Pentru echipa principală vor lua startul Thierry Neuville şi Dani Sordo, însă surpriza apare la cea de-a doua echipă, Hyundai Motorsport N, care îl are în componenţă pe Bryan Bouffier.

Francezul a jucat un rol determinant ca pilot de teste pentru Hyundai începând din 2013, când a pregătit debutul constructorului sud-coreean în Campionatul Mondial de Raliuri. Acesta va fi astfel prima etapă de WRC în culorile Hyundai pentru Bouffier, care este încrezător că poate obţine un rezultat bun.

"Este pentru prima oară când concurez în Raliul Germaniei şi voi acorda o atenţie deosebită recunoaşterilor din acest an. După victoria din mai, în Raliul Antibes, modelul Hyundai i20 WRC a fost îmbunătăţit şi am simţit diferenţa la testele efectuate înaintea acestei etape", a precizat el.

Bouffier are în palmares doar două participări în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa principală, ambele la Monte Carlo, însă a obţinut rezultate pozitive: a terminat pe cinci în 2013 la volanul unui Citroen DS3 WRC, pentru ca la ediţia din acest an să ocupe locul doi cu un Ford Fiesta RS WRC.

De asemenea, el a participat şi la Raliul Poloniei din acest an cu un Ford Fiesta R5.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru