Cinci lucruri de urmărit în Raliul Poloniei

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Poloniei este etapa cu cea mai mare viteză medie din Campionatul Mondial de Raliuri şi va marca startul cu numărul 150 al lui Jari-Matti Latvala în WRC.

Esential 150 de etape in WRC va aniversa Jari-Matti Latvala in Raliul Poloniei
Sebastien Ogier se îndreaptă spre cucerirea unui nou titlu mondial ca urmare a celor patru victorii obţinute în primele şase etape ale sezonului 2015 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Cu toate acestea, suspansul rămâne la cote înalte în competiţie, mai ales că sezonul estival programează două dintre cele mai atractive etape: Polonia şi Finlanda. Revenit în calendarul WRC abia în 2014, Raliul Poloniei s-a remarcat prin viteză, iar ediţia din acest an este una aniversară pentru unul dintre cei mai longevivi piloţi din campionat, Jari-Matti Latvala.

1. Cea mai mare viteză medie din WRC

La ediţia de anul trecut, Andreas Mikkelsen (Volkswagen) a câştigat proba specială Wieliczki cu o viteză medie de 136.88 km/h, cea mai mare înregistrată pe parcursul sezonului precedent. Ediţia din acest an propune un traseu schimbat în proporţie de aproximativ 75%, însă acest lucru nu va avea un efect semnificativ asupra vitezei medii: drumurile sunt de macadam, dar pietrişul este unul bine închegat şi permite rularea cu viteze mari. Pentru piloţi, principala provocare va fi ziua de vineri, în care se va parcurge jumătate din distanţa de 313 km fără existenţa unui service.

2.
Latvala aniversează 150 de etape în WRC

Raliul Poloniei din acest an va avea o însemnătate aparte pentru Jari-Matti Latvala. Pilotul echipei Volkswagen se va afla în faţa etapei cu numărul 150 în Campionatul mondial de Raliuri, ceea ce îl va plasa pe locul 6 într-un clasament all-time al prezenţelor în WRC. În plus, finlandezul ar putea obţine în Polonia podiumul cu numărul 50 şi a 400-a victorie într-o probă specială. "Sunt optimist şi am toate şansele să menţin acelaşi ritm cu coechipierii mei. Raliul Poloniei este foarte rapid şi îmi place asta. Este crucial să găseşti un ritm bun, apoi orice este posibil", spune el.

Jari-Matti Latvala in fata etapei cu numarul 150 in WRC

3. Ogier, eternul favorit

După dominaţia autoritară din acest sezon, Sebastien Ogier a acumulat deja 133 de puncte, de două ori mai multe decât cele ale principalului său rival, Mads Ostberg (Citroen), care ocupă locul doi cu 67 de puncte. Inevitabil, pilotul echipei Volkswagen îşi propune să obţină o nouă victorie. "Iubesc raliurile rapide! Nu este niciun dubiu că norocul este un factor în câştigarea unui astfel de raliu solicitant fără incidente. Nu voi face schimbări mari în stilul meu de pilotaj şi vreau să câştig şi în Polonia. Iar pentru a face asta trebuie să pun piciorul la podea", explică francezul.

Ogier este favorit si in Raliul Poloniei

4.
O nouă prezenţă pentru familia Tempestini

România va fi reprezentată în Raliul Poloniei de două echipaje ale echipei Napoca Rally Academy. Marco Tempestini îl va avea drept copilot pe Dorin Pulpea la volanul unui Subaru Impreza cu ajutorul căruia vor încerca să obţină un rezultat bun la clasa Production Cup din WRC2. Între timp, fiul său Simone Tempestini va face pereche cu Matteo Chiarcossi la clasa Junior WRC. Cei doi vor concura în această etapă cu un Citroen DS3 R3T.

Simone Tempestini concureaza in Junior WRC

5. Trei probe speciale, în direct pe WRC+

Fanii Campionatului Mondial de Raliuri vor putea urmări trei probe speciale din cadrul Raliului Poliniei în direct pe platforma online WRC+, după următorul program:

Proba speciala Ziua Ora TV Internet
PS 1 - Mikolajki Arena joi, 2 iulie 20:00 - WRC+
PS 13 - Paprotki sambata, 4 iulie 13:00 - WRC+
PS 19 - Mikolajki Arena duminica, 5 iulie 13:00 Dolce Sport 2 (15:00) WRC+

În România, drepturile TV pentru WRC sunt deţinute de postul de televiziune Dolce Sport, care va transmite înregistrarea ultimei probe speciale a etapei duminică, 5 iulie, cu începere de la ora 15:00, pe canalul Dolce Sport 2. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru